Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2021

Η ΝΔ ανακοίνωσε ξεπούλημα της ΔΕΗ, με τη γνωστή μέθοδο του ΟΤΕ. ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕΤΕ!

Η ΔΕΗ δεν είναι μια ακόμα επιχείρηση, είναι η μόνη επιχείρηση που μπαίνει σε κάθε Ελληνικό σπίτι, σε κάθε Ελληνική επιχείρηση. Η ΔΕΗ είναι βασικός πυλώνας της οικονομίας και κινητήρια δύναμη ανάπτυξης. Η ΔΕΗ είναι Ελλάδα.

Πιστή στην εξυπηρέτηση αλλότριων συμφερόντων, η διορισμένη απ' τη ΝΔ διοίκηση της ΔΕΗ ανακοίνωσε χθες...

αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 750 εκατ. ευρώ, στην οποία ΔΕΝ θα ασκήσει δικαιώματα συμμετοχής το Δημόσιο (μέσω του Υπερταμείου και του ΤΑΙΠΕΔ). Τι σημαίνει πρακτικά αυτή η αύξηση; Σημαίνει πως η ΝΔ έβγαλε τη ΔΕΗ στο σφυρί, με τη γνωστή απ' τον ΟΤΕ μέθοδο της απώλειας της μετοχικής πλειοψηφίας. Πόσοι άραγε γνωρίζουν πως μετά την απόσχιση του ΑΔΜΗΕ το 2017, το μετοχικό κεφάλαιο της ΔΕΗ ανέρχεται στο ποσό των 575.360.000 ευρώ, (διαιρούμενο σε 232.000.000 κοινές ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας 2,48 Ευρώ η κάθε μία). Οι νέες μετοχές αντιστοιχούν στο 130% του σημερινού μετοχικού κεφαλαίου, συνεπώς ανοίγει ο δρόμος διάπλατα για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Βραχυπρόθεσμα αναμένεται σημαντική πίεση στη μετοχή της ΔΕΗ, ήδη στο σημερινό άνοιγμα διαπραγματεύεται κάτω απ' τα 8€, με πτώση άνω του 13%.

Ωστόσο, όσοι διαβάζουν το "Λιγνίτης, ο δικός μας μαύρος χρυσός", είναι ενήμεροι απ' τον Ιούλιο 2019 για τις προθέσεις της ΝΔ: Η ΝΔ αυτοαποκαλύφθηκε: ΔΕΗ τέλος, τηλέφωνο από Γερμανούς και ρεύμα από Γάλλους!

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο MeWe. Από 1/7/2021 πλέον δεν ανεβαίνουν στο Facebook.

Για αναδημοσίευση, πρέπει να φαίνεται υποχρεωτικά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr", ακόμα κι αν κάνετε αναδημοσίευση από αλλού.

Το αν θα είναι Γάλλοι ή Γερμανοί οι νέοι ιδιοκτήτες της ΔΕΗ μικρή σημασία έχει, σημασία πως δεν θα είναι Έλληνες. Κι αν θα είναι Γερμανοί, όπως έγινε με τον ΟΤΕ, απλά θα επαληθευθεί άλλη μια φορά αυτό που έγραψα πριν σχεδόν έξι χρόνια: Με το ευρώ και την ενέργεια κανείς δεν χρειάζεται πλέον μια Βέρμαχτ για τον έλεγχο της Ευρώπης.

Και τότε και τώρα και πάντα, το μήνυμα είναι το ίδιο:

Μην τους αφήσετε!

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια: