Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021

Καθηγητής Δ. Κούβελας: Εξαιρετικά απλό και κατανοητό. Μην τα επαναλαμβάνουμε!

Dimitrios Kouvelas
Professor of Clinical Pharmacology, School of Medicine Aristotle University of Thessaloniki
Εξαιρετικά απλό και κατανοητό. Μην τα επαναλαμβάνουμε!

Κι ο καθηγητής στην ιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης... μας κοινοποιεί τις απόψεις του φίλου του γιατρού:

Ιωάννης Πάλμος
Θα γίνω κουραστικός αλλά θα το γράφω ξανά και ξανά μέχρι να εμπεδωθεί από όλους και να καταλάβουμε τί...

συμβαίνει.
Η νόσος covid έχει μια πρωτοφανή ηλικιακή διαφοροποίηση, δεν υφίσταται σε καμιά άλλη γνωστή λοιμώδη νόσο παρόμοιο εύρος θνητότητος ανάλογα με τις ηλικίες!
Έτσι τα υγιή παιδιά και οι νέοι κάτω των 20 έχουν θνητότητα μισό στο εκατομμύριο! Αν προσβληθούν!
Οι υγιείς νέοι ενήλικες 20-30 έχουν δύο στο εκατομμύριο!
Οι υγιείς 30-40 μία στις 100.000!
Οι άνω των 70 με υποκείμενα νοσήματα (ποιός δεν έχει σ' αυτήν την ηλικία;) έχουν 5% οι δε άνω των 80 έχουν θνητότητα 20%!!
Εγώ προσωπικά ως σχετικά υγιής 65χρονος έχω μία στις 200, 0,5% δηλαδή.
Είναι συνεπώς πολύ απλό το να καταλάβει καθένας αν πρέπει ή δεν πρέπει να κάνει εμβόλιο.
Οι άνω των 60-65 (με σοβαρά υποκείμενα 10-15 χρόνια πιο μικροί) ΠΡΕΠΕΙ να κάνουν, αν και ξέρουμε ότι τα εμβόλια δεν είναι ασφαλή, ο ιός όμως είναι πιο επικίνδυνος.
Οι υγιείς κάτω των 40 ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να κάνουν (του κερατά!) ακριβώς επειδή ο κίνδυνος από το εμβόλιο είναι ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ από αυτόν του ίδιου του ιού.
Οι 40-60 αποφασίζουν κατά περίπτωσιν, ένας 45χρονος υπέρβαρος καπνιστής και λίγο διαβητικός πρέπει να κάνει βέβαια.
Τώρα το να κάνουν οι νέοι επειδή θέλουν ας κάνουν, δικαίωμά τους είναι. Το να εξαναγκασθούν όμως να κάνουν με διάφορες εκβιαστικές μεθόδους δεν είναι απλά φασιστικό είναι ΑΝΗΘΙΚΟ!
Ακόμα κι αν ο στόχος είναι η περίφημη πληθυσμιακή ανοσία (τελικά υφίσταται λοιπόν, δεν είναι "ανοησία";!) είναι απολύτως ΑΝΕΝΤΙΜΟ να εκθέτουμε δια της (έστω εμμέσου) βίας νέα άτομα σε κινδύνους μεγαλύτερους από το προσδοκόμενο γι' αυτά όφελος! Πόσο μάλλον που ακόμα δεν γνωρίζουμε τις ενδεχόμενες μακροχρόνιες παρενέργειες των εμβολίων κι αν είναι να υπάρξουν τέτοιες ας το μάθουμε καλύτερα από ηλικιωμένους ή και μεσήλικες, ΟΧΙ όμως από νέους και παιδιά!
Επί τέλους πληθυσμιακή ανοσία αποκτάται και δια της εκθέσεως στον ιό, στους κάτω των 30 (40) δε αυτό είναι σχετικά ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΟ από το εμβόλιο!
Τα άλλα όλα είναι φανατισμοί, τσαρλατανισμοί και φαρισαϊσμοί!!!

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όλα καλά, αλλά τι σημαίνει ότι οι άνω των 60 ΠΡΕΠΕΙ να εμβολιαστούν, κύριε καθηγητά; Αν εννοείς ότι καλό θα ήταν, αν τους το συνιστάς και τους αφήνεις να αποφασίσουν ελεύθερα, είσαι ωραίος. Αν όμως αφήνεις παραθυράκια υποχρεωτικότητας σε αυτή την ηλικιακή ομάδα, άντε παράτα μας κι εσύ.

aik είπε...

Ενταξει,πανω απο 60 σε παρα πολλους το ανοσοποιητικο δε λεει,λογω ελλειψης γυμνασης,χρονιων καταστασεων αγχους κλπ.Παντως να προσεχουμε και να αναμενουμε τα φαρμακα,ωστε και να μην αφησει χοντρο κουσουρι,αλλα και να αποκτησουμε φυσικη ανοσια.Ο ανθρωπος,τοσο καιρο που τον παρακολουθω,μετρημενος και σοβαρος.