Κυριακή, 9 Μαΐου 2021

9 Μάη 1945: Η Ημέρα της Νίκης κατά της Ναζιστικής Γερμανίας στον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο!

ΑΠΟ ΤΟ "PRESS-GR"
Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«Μια ζωή δεν είναι αρκετή... για να ευχαριστήσει
αυτό που έκανε ο Κόκκινος Στρατός για την Ελευθερία
»
Έρνεστ Χέμινγουεϊ

9 Μάη 1945: Η Ημέρα της Νίκης κατά της Ναζιστικής Γερμανίας στον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο. Ο λαός της Σοβιετικής Ένωσης εξολόθρευσε το ναζισμό κι ο Κόκκινος Στρατός τους έτρεψε σε φυγή. Μάλιστα τον Απρίλη του '45 μπήκε στο Βερολίνο, τη φωλιά του ναζιστικού φιδιού.

Σήμερα, 9 Μάη 2021, περισσότερο από ποτέ πρέπει να θυμόμαστε αυτή την ημερομηνία, επειδή η δυτική ιστοριογραφία, οι ιμπεριαλιστές θέλουν να ξεχνάμε αυτά τα γεγονότα, ή τα παρουσιάζουν διαστρεβλωμένα, για να ακυρώσουν τη θεμελιώδη και αποφασιστική συμβολή της Σοβιετικής Ένωσης στην ήττα του ναζισμού. Κανένας στον πλανήτη δεν έχει πληρώσει ποτέ παρόμοιο φόρο αίματος για την...

Ελευθερία: περισσότεροι από 27 εκατομμύρια Σοβιετικοί νεκροί για να αντισταθούν στην προσπάθεια υποδούλωσης της Ανθρωπότητας.

Σήμερα η επέτειος λαμβάνει ακόμη μεγαλύτερη σημασία όταν βλέπουμε τον ναζισμό να αναβιώνει, πάντα με τη τη βοήθεια της δύσης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης του 4ου Ράιχ, ειδικά στην Ουκρανία και τις χώρες της Βαλτικής. Αρκεί να θυμηθούμε την ετήσια πορεία στην Ουκρανία προς τιμήν της Waffen SS "Galicia", τη δοξασία των ναζί συνεργατών, όπως ο Stephan Bandera ή ο Roman Shukhevic, που έχουν αναγορευτεί σε "ήρωες της Ουκρανίας". Τον αντικομουνισμό έχει διαδεχθεί η αντί-Ρωσική υστερία κι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ο βασικός μοχλός μετατροπής του ψέματος σε αλήθεια: Εξίσωση του ναζισμού με τον κομουνισμό.

Η επίσημη Ελλάδα πρωτοστατεί σ' αυτή την αντί-Ρωσική υστερία [Βλέπε, σε: Γιατί δεν πρέπει να ξεχάσουμε την Οδησσό... καμία συγχώρεση στη βρώμικη ελληνόφωνη εμπλοκή!].

Θεωρήθηκε από πολλούς έκπληξη η απομυθοποίηση κι ο ρόλος του δήθεν "μεγάλου" Roberto Benigni, για πάρα πολλούς και περισσότερους, θα λέγαμε όλους τους σινεφίλ [Βλέπε σε: Η απελευθέρωση του Άουσβιτς έγινε από τους Αμερικανούς... το λέει κι ο Roberto Benigni].

«Εμείς τους ελευθερώσαμε κι αυτοί δεν θα μας το συγχωρήσουν ποτέ»
Γκεόργκι Ζούκοφ, Βερολίνο (1945)

«Σοβιετική Ένωση, αν συγκεντρώσουμε μαζί
όλο το αίμα που έδωσες στον αγώνα,
ό, τι μας έδωσες στον κόσμο, όπως μια μητέρα,
έτσι ώστε η αγωνιούσα ελευθερία να μπορέσει να επανακτήσει τη ζωή,
ένα νέο ωκεανό θα είχαμε,
απ' όλους τον μεγαλύτερο,
απ' όλους τον βαθύτερο.»
Pablo Neruda, βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας 1971, από το επικό έργο "Canto Generale", 1950.

* "Όχι στην ιστορική διαστρέβλωση & την αχρειότητα της Ευρώπης του 4ου Ράιχ!"

4 Μάη 1945, η πρώτη παρέλαση των Σοβιετικών δυνάμεων στο Βερολίνο και τους πολεμιστές του Κόκκινου Στρατού να επιστρέφουν στο σπίτι τους. Ένα σπάνιο κινηματογραφικό ντοκουμέντο μετά την χωρίς όρους παράδοση της Γερμανίας, με αποκατάσταση των πλάνων της εποχής, με τη βοήθεια νευρωνικών δικτύων:


Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

7 σχόλια:

Α.Κ. είπε...

Εντάξει. Η ΕΣΣΔ έχυσε πολύ αίμα για την ήττα της Γερμανίας. Μην την εξειδανικευετε όμως ! Γράφετε στο διαδίκτυο. Το 2021. Υπάρχουν λαοί ολόκληροι που υπέφεραν κάτω από την μπότα της ΕΣΣΔ. Μην γίνεστε ρεζίλι προσπαθώντας να ξεπλυνετε τα εγκλήματα ενός ολοκληρωτισμού επειδή συνέβαλε στην πτώση ενός άλλου.

Ανώνυμος είπε...

Α.Κ. εν το μεταξύ επαναφέρουν τέτοιους ολοκληρωτισμούς οι κάλοι δημοκράτες με τα δολοφονικά λοκ νταουν και ας μη αρέσει στο σίβυλλα τα σχόλια μας ειναι αλήθειες που πονάνε

Ανώνυμος είπε...

Ποιος λαός υπεφερε!Ολοι ειχαν δουλειά.Τώρα υποφέρουν οι λαοι απ΄την μποτα της Ε.Ε που καταπατεί δικαιώματα 100 χρόνων και βάλε και που πεθαίνουν χιλιάδες απ τον κορωνοιο και δεν κάνουν ούτε μια προσληψη γιατρού και νοσηλευτή

Ανώνυμος είπε...

Ρε ΑΚ για ποιον ολοκληρωτισμο μιλας; τον σημερινό; της σημερινής ευρώπης;όποιοι έχουμε συγγενείς σε Γερμανία, Γαλλία κ.λπ. ξέρουμε ότι ΔΕΝ υπάρχει 8ωρο. Δουλεύουν 12ωρα και παίρνουν παραπάνω ημέρες το καλοκαίρι. Με άλλα λόγια απλά δεν έχουν ζωή. Σαν ζόμπι είναι όλον τον χειμώνα.

Α.Κ. είπε...

Δεν μπορείς να δικαιώσεις τον ολοκληρωτισμό και τη διαφθορά της ΕΣΣΔ με το επιχείρημα ότι κακώς μας έβαλαν σε λοκ ντάουν. Τα δύο αυτά δεν είναι αμοιβαίως αποκλειομενα. Μπορούν να ισχύουν και τα δύο. Έτσι το βλέπω.

Α.Κ. είπε...

Η δουλειά δεν είναι το παν στη ζωή αγαπητέ. Και πάντα εξαρτάται ποια δουλειά. Ποιοι λαοί; Τσέχοι, Σλοβάκοι, Ρουμάνοι, βαλτικοι, Ούγγροι και εντός ΕΣΣΔ όλοι πλην, ίσως, των Ρώσων. Έτσι πρόχειρα. Το ότι υπάρχει η μπότα της ΕΕ δεν ακυρώνει την εξοντωτική μπότα της ΕΣΣΔ.

Α.Κ. είπε...

Ίσως να μην έχεις άδικο για τα περί 8ωρου. Αλλά, στην ΕΣΣΔ ο ολοκληρωτισμός εμφανιζόταν πολύ σκληρότερος. Η συζήτηση που κάνουμε τώρα, απλώς δεν θα μπορούσε να γίνει. Δεν είναι δυνατόν να μην αναγνωρίζετε ότι μετά τον Β' Παγκ.Πολεμο οι αριθμοί αυτών που αυτομολουσαν από τον δυτικό κόσμο προς το ανατολικό μπλοκ ήταν ένα ελάχιστο κλάσμα μπροστά σε αυτούς που πραγματοποιούσαν το ανάποδο τόλμημα. Σας παρακαλώ. Γράφετε στο διαδίκτυο. Εάν κάποιος π.χ. Τσέχος ξέρει ελληνικά και σας διαβάζει, θα τραβάει τα μαλλιά του.