Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2020

ΕΠΙΣΗΜΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ! «Χωρίς γάντια έχουν μείνει τα νοσοκομεία όλης της χώρας...»

ΑΠΟ ΤΟ "PRESS-GR"

Χωρίς χειρουργικά γάντια αναγκάζονται να εκτελούν  τα καθήκοντά τους εν μέσω της... πανδημίας του κορονοϊού, οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ, όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) προς τους υπουργούς Υγείας και Ανάπτυξης.

Αναφέρει συγκεκριμένα:
Κύριοι Υπουργοί,
Στα Νοσοκομεία παρατηρείται μεγάλη έλλειψη γαντιών. Με ελάχιστα γάντια χειρουργικά και απλά, προσπαθούν να κάνουν οι εργαζόμενοι υγειονομικοί τη δουλειά τους.
Οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων εξαντλούν τις δυνατότητες (δανεικά από άλλες Υγειονομικές Μονάδες και με αγορά απ’ ευθείας), όμως δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες.
Η αγορά έχει μεγάλη έλλειψη. Προφανώς παίζονται πάλι κερδοσκοπικά παιχνίδια όπως τον πρώτο καιρό με τις μάσκες προκειμένου να αυξήσουν τις τιμές ή τα εξάγουν προς χώρες με περισσότερο κέρδος.
Καλούμε το Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Ανάπτυξης να παρέμβουν για να ομαλοποιηθεί η αγορά προκειμένου να μπορούν απρόσκοπτα να προμηθεύονται γάντια τα Νοσοκομεία.
ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ         ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια: