Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2020

ΑΠΟΡΡΗΤΗ γερμανική έκθεση: «Υπερεκτιμήθηκε ο κορονοϊός, αχρείαστη η καραντίνα!»

ΑΠΟ ΤΟ "PRESS-GR"
Τελικά η καραντίνα που επιβλήθηκε για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας του νέου κορονοϊού και κατ’ επέκταση και το «λουκέτο» που μπήκε στην παγκόσμια οικονομία ήταν μέτρα που έπρεπε να ληφθούν; Ή μήπως είχαν έντονα στοιχεία υπερβολής, ώστε ενδεχομένως να εκτελεστεί ένα άνευ προηγουμένου κοινωνικό πείραμα; Ειδικά στη Γερμανία η συζήτηση φουντώνει κάθε μέρα που περνά, αν και η κυβέρνηση της χώρας κάνει ό,τι... μπορεί προκειμένου να την αποσιωπήσει και τελικά να τη βάλει στο περιθώριο – χαρακτηρίζοντας κυνικά όσους την προκαλούν «λάτρεις των θεωριών συνωμοσίας».

Όλα άρχισαν από μια έκθεση 93 σελίδων με τίτλο «Ανάλυση διαχείρισης της κρίσης», την οποία εκπόνησαν με εντολές του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών πανεπιστήμια της χώρας και επιστήμονες. Μια έκθεση η οποία είδε το φως της δημοσιότητας όταν διέρρευσε στα μέσα από Γερμανό αξιωματούχο του υπουργείου, τον Στέφεν Κον, τον άνθρωπο που εργάζεται ή, τουλάχιστον, εργαζόταν στο παράρτημα «Ομάδα KM4» του υπουργείου, το οποίο είναι επιφορτισμένο με την «Προστασία των κρίσιμων υποδομών».

Τι αναφερόταν σε αυτές τις 93 σελίδες; «Η επικινδυνότητα του Covid-19 υπερεκτιμήθηκε, καθώς σε καμιά στιγμή της πορείας εξάπλωσής του ο κίνδυνος δεν ξεπέρασε τα φυσιολογικά επίπεδα» σημειωνόταν χαρακτηριστικά, ενώ υπογραμμιζόταν πως «οι άνθρωποι που κατέληξαν από τον κορονοϊό ήταν άτομα τα οποία στατιστικά θα πέθαιναν φέτος είτε λόγω του προχωρημένου της ηλικίας τους είτε γιατί αντιμετώπιζαν παράλληλα και άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας». «Παγκοσμίως κατά το πρώτο τετράμηνο του έτους οι θάνατοι από τον νέο κορονοϊό δεν ξεπέρασαν τους 250.000, την ώρα που 1.500.000 άτομα (25.000 στη Γερμανία) πέθαναν από την κοινή γρίπη το 2017-18» έγραφε ακόμη η έκθεση, επισημαίνοντας ότι «ο κίνδυνος σίγουρα δεν είναι μεγαλύτερος από εκείνον άλλων ιών».

Το επικεντρωμένο πια στην αντιμετώπιση του Covid-19 δημόσιο σύστημα υγείας της Γερμανίας αφήνει εκ των πραγμάτων ακάλυπτες τις ανάγκες εκείνων που αντιμετωπίζουν άλλα προβλήματα υγείας, ενώ υπάρχουν πολλές περιπτώσεις αναβολών χειρουργείων που θα έπρεπε άμεσα να γίνουν ώστε να σωθούν ζωές. Πολλοί στη Γερμανία μιλούν για σκάνδαλο, όχι όμως και η κυβέρνηση, που από την πρώτη στιγμή επιχείρησε να υποβαθμίσει όσα ανέφερε η έκθεση, τονίζοντας πως δεν ήταν τίποτε άλλο από «τη δουλειά ενός υπαλλήλου» και πως το περιεχόμενό της αποτύπωνε μόνο «τις προσωπικές του απόψεις».

Απολύθηκε
Στις 15 Μαΐου το περιοδικό «Der Spiegel» έγραφε πως «ο Στέφεν Κον παύθηκε από τα καθήκοντά του. Του δόθηκε η συμβουλή να προσλάβει δικηγόρο, ενώ κατασχέθηκε ο προσωπικός ηλεκτρονικός υπολογιστής του», με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτή η είδηση. Συγχρόνως τα άλλα ΜΜΕ που «σήκωναν» στη Γερμανία το θέμα μέχρι και το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου έπεφταν επάνω στο κυβερνητικό τείχος της άρνησης. Κάθε αξιωματούχος αρνούνταν να δώσει απαντήσεις για την έκθεση, ενώ εντυπωσιακή ήταν η δήλωση του Γκούντερ Κρινγκς, του εκπροσώπου του υπουργού Εσωτερικών Χορστ Ζέεχοφερ: «Αν αρχίσουμε να αναλύουμε τέτοιες εκθέσεις, τότε σύντομα στις συζητήσεις στο Κοινοβούλιο θα πρέπει να έρχονται οπαδοί των θεωριών συνωμοσίας».
Το κράτος μπορεί επιδεικτικά να γυρνά την πλάτη του στην πραγματικότητα, όχι όμως και οι Γερμανοί πολίτες, όλων των πολιτικών χώρων, που ήδη από τον Απρίλιο συμμετέχουν σε κινητοποιήσεις κατά του lockdown, θέτοντας τα ερωτήματα και ανοίγοντας μια συζήτηση που κάποια στιγμή θα πρέπει να γίνει!


Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

3 σχόλια:

Unknown είπε...

Εάν πράγματι αποδεχτεί ότι ήταν ένα παγκόσμιο κοινωνικό πείραμα οι εμπνευστές του πρέπει να δικαστούν για έγκλημα κατά της ανθρωπότητας!!!

Ανώνυμος είπε...

Συμπεριλαμβανομένων των επικοινωνιακών στούκας και των "επαναστατικών" εφεδρειών τους, όπως το Ρεσάλτο του Παπανικολάου.
Όσο περισσότερα στοιχεία δημοσιέυονται, τόσο περισσότερο εκτίθενται οι τζιχαντιστές της "πανδημίας". Ιδιαίτερα όσοι εξ αυτών παριστάνουν τους σοσιαλιστές, επαναστάτες κ.λπ. Κατάλαβες Θύμιε; Γράψε κάτι για την... αντιδραστική συνωμοσιολογία, που αμφισβητεί την "πανδημία" σου. Ξέρεις εσύ, υβριστή και συκοφάντη.
Ι. Κ

CDEDALOS είπε...

Συμφωνώ απόλυτα ότι έγινε υπερεκτίμηση. Και όχι ορθή λελογισμένη εκτίμηση. Και μάλιστα βεβιασμένη, αψυχολογητη και της τελευταίας στιγμής. Και αυτό οφείλεται στο ότι οι άνθρωποι που τους εμπιστευθηκαμε τίς τύχες μας δεν μπορούν να προβλέπουν, δεν παίρνουν έγκαιρα αποφάσεις και είναι ανεπαρκείς. Αφού έβλεπαν από πέρυσι στην Κίνα, οτι ο ιός είναι μεταδοτικός και λόγω των ταξιδιών, θά φτάσει το πρόβλημα παντού, ουδεμίαν πρόνοιαν έλαβον. Με σεβασμό στην Αρχες της Ισορροπίας και Αρμονίας έπρεπε να λάβουν πρώτα μερικώς μέτρα προστασίας των ευπαθών ομάδων, να αφήσουν τον υγιή πληθυσμό να λειτουργεί κανονικά υπό κανόνων πρόληψης υγιεινής και ασφάλειας και αν η κατασταση παρεκτρεπετο και ξέφευγε του ελέγχου, τότε να επεβαλον τον γενικό αποκλεισμό! Δυστυχώς στερούνται του κοινού Νου,και επεβαλον εν θερμώ, βεβιασμένα και αψυχολογητα απευθείας και εξ αρχής το γενικό αποκλεισμό! Αποτελεσμα ήταν ότι επροξενησαν ανεπανόρθωτες καταστροφές και ζημιές, οι οποίες συνεχίζονται ακόμα και δεν τελείωνουν... ΠΡΟΤΑΣΗ: Να επέμβη η Δικαιοσύνη νά προβεί σε έρευνα και έλεγχο, και να παραπέμψει τούς υπεύθυνους και υπόλογους πολιτικούς και μη σε Ειδικό Δικαστήριο. Επίσης νά γίνει και καταλογισμός των ζημιών.