Παρασκευή, 1 Νοεμβρίου 2019

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΧΑΛΙΝΤΑ ΤΖΑΡΑΡ!

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΧΑΛΙΝΤΑ ΤΖΑΡΑΡ!
Η Τζαράρ είναι μια παλαιστίνια πολιτική ηγέτης, που εκπροσωπεί το μπλοκ Αμπού Αλή Μουσταφά, σύμμαχο με το αριστερό Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, στο Παλαιστινιακό Νομοθετικό Συμβούλιο. Έχει ηγηθεί και... συμμετάσχει σε διαδηλώσεις και λαϊκές δράσεις για την απελευθέρωση των Παλαιστινίων, είναι υποστηρίκτρια των παλαιστινιακών πολιτικών κρατουμένων και πρώην εκτελεστικός διευθυντής της Ένωσης Υποστήριξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Addameer και νυν μέλος του συμβουλίου κρατουμένων και πρόεδρος της Επιτροπής του Παλαιστινιακού Νομοθετικού Συμβουλίου.

Έχει επίσης δραστηριοποιηθεί στο παλαιστινιακό γυναικείο κίνημα από τις πρώτες της μέρες ως φοιτήτρια διοργάνωσε με άλλους φοιτητές δράσεις για την αμφισβήτηση της κατοχής. Είναι κορυφαία διοργανώτρια των εκδηλώσεων της Διεθνούς Ημέρας της Γυναίκας στην Παλαιστίνη και συνεργάζεται στενά με τις παλαιστινιακές γυναικείες οργανώσεις. «Οι παλαιστίνιες είναι πλήρεις εταίροι στον παλαιστινιακό αγώνα», υπογραμμίζει.

Η Χαλιντά Τζαράρ εμπλέκεται σε μεγάλο βαθμό στον αγώνα για την κράτηση ισραηλινών αξιωματούχων υπό την ευθύνη εγκλημάτων πολέμου στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο. Είναι μέλος μιας παλαιστινιακής επιτροπής επιφορτισμένης με την υποβολή καταγγελιών και αρχείων ενώπιον του διεθνούς δικαστηρίου σχετικά με τα συνεχιζόμενα εγκλήματα του Ισραήλ εναντίον του παλαιστινιακού λαού, από επιθέσεις στη Γάζα με σκοπό την κατάσχεση και την κατασκευή οικισμών σε μαζικές συλλήψεις και φυλάκιση.

Από το 1998 απαγορεύεται να ταξιδέψει έξω από την κατεχόμενη Παλαιστίνη. Όταν χρειάστηκε ιατρική περίθαλψη στην Ιορδανία το 2010, αγωνίστηκε για μήνες σε δημόσια εκστρατεία πριν τελικά τη λάβει. Η ισραηλινή κατοχή επιχείρησε να την εκτοπίσει βίαια από το σπίτι της στην Ιεριχώ το 2014, και το 2015, συνελήφθη και φυλακίστηκε για 14 μήνες για τις πολιτικές της δραστηριότητες.
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια: