Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2019

Μεγάλη νίκη της Κίνας! Η Οργάνωση Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO) υπό την ηγεσία ενός κομουνιστή!

Ο Qu Dongyu Γενικός Διευθυντής της Fao!
Για πρώτη φορά στην ιστορία του ΟΗΕ ένα στέλεχος κομουνιστικής χώρας αναλαμβάνει την ηγεσία της Οργάνωση Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ, ίσως του σημαντικότερου τομέα του ΟΗΕ!
Ο Qu Dongyu συνέτριψε τη Γαλλίδα αντίπαλό του Catherine Geslain-Lanéelle, υποψηφιότητα που στήριζαν όλες οι Νατοϊκές δυτικές δυνάμεις και πρόταση της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων - EFSA (της οποίας ηγήθηκε 2006 - 2013), με 108 ψήφους.
Η πρόταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΗΠΑ, η Γαλλίδα Catherine Geslain-Lanéelle έλαβε...
71 κι ο Γεωργιανός Davit Kirvalidze 12 ψήφους. Η ψηφοφορία ήταν μυστική και μόνον μία χώρα έκανε αποχή.
Ο Qu Dongyu, 55 ετών, πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Γεωργίας της Κίνας, Βιολόγος, που θα έχει την ηγεσία αυτού του κρίσιμου Οργανισμού μέχρι το 2023, τόνισε:  "Είναι μια ιστορική ημερομηνία η σημερινή".
Σίγουρα μια ιστορική ημερομηνία κι όχι γιατί πρόκειται για μοναδική περίπτωση στην ιστορία του ΟΗΕ, αλλά κυρίως γιατί πρόκειται για μια μεγάλη νίκη της Κίνας εναντίον της Ευρωπαίκής Ένωσης και των ΗΠΑ που κατείχαν διαχρονικά τον έλεγχο αυτού του τομέα.
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Στον ΟΗΕ ξέρουν να ψηφίζουν δίκαια.
Π.χ. η Σαουδική Αραβία, εκλέχθηκε ως Μέλος της Επιτροπής για τα Δικαιώματα των Γυναικών στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών...
Δεν κάνω πλάκα...