Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2019

Στη Μόσχα θα αποτίσουν φόρο τιμής στους σπουδαίους διαφωτιστές της Ρωσίας αδελφούς Λειχούδη

Στη Μόσχα θα αποτίσουν φόρο τιμής στους σπουδαίους διαφωτιστές της Ρωσίας αδελφούς Λειχούδη
Χτες, στην Μόσχα.
Οι Αφοί Λειχούδη εκ Κεφαλληνίας (για να μην πω Φαρακλάτα) έδωσαν μάχη, για να μην εκλατινισθεί η Ρωσία.
Ο Έκτακτος και Πληρεξούσιος Πρέσβης της... Ελληνικής Δημοκρατίας στη Ρωσική Ομοσπονδία Ανδρέας Φρυγανάς, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας Ιβάν Σαββίδης και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Μόσχας Χρήστος Ταχτσίδης θα καταθέσουν λουλούδια στο μνημείο των αδελφών Λειχούδη
Στις 9 Φεβρουαρίου, στις 12:00, στη Μόσχα θα λάβει χώρα κατάθεση λουλουδιών στο μνημείο των αδελφών Ιωαννικίου και Σωφρονίου Λειχούδη (Οδός Μπογκογιάβλενσκι 6, σταθμός μετρό Πλατεία Επαναστάσεως — Богоявленский пер., 6, ст. м. Площадь Революции).
Η συμβολή των αδελφών Λειχούδη στην ιστορία του ρωσικού κράτους είναι δύσκολο να υπερεκτιμηθεί, καθώς ήταν αυτοί που ίδρυσαν το πρώτο ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα της Ρωσίας — τη Σλαβο-ελληνο-λατινική Ακαδημία.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας στο πλαίσιο του Έτους Γλώσσας και Πολιτισμού Ελλάδας και Ρωσίας.
Στην τελετή είναι προγραμματισμένη η συμμετοχή εκπροσώπων του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, των Αρχών της Μόσχας, της ελληνικής διασποράς της Ρωσίας, ΜΜΕ και άλλων δημοσίων προσώπων.
Σας προσκαλούμε να αποτίσετε φόρο τιμής στους σπουδαίους διαφωτιστές της Ρωσίας.
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια: