Δευτέρα, 15 Απριλίου 2013

Εκτός από τους γερμανοτσολιάδες υπάρχουν και οι αμερικανοτσοκαρίες! Περαστικά κυρα-Σώτη...

Μετά τη Χρυσή Αυγή και η Σώτη Τριανταφύλλου κατά του εορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου
Η σιδηρά κυρά του νεοφιλελευθερισμού χτυπάει και πάλι βγάζοντας μίσος και χολή κατά της μιζεραμπιλιστικής Αριστεράς. Νεοναζί και νεοφιλελεύθεροι έχουν περισσότερα κοινά από όσα παραδέχονται τελικά. Πάνω από όλα τους ενώνει το βαθύ μίσος τους εναντίον όσων...
αγωνίζονται.
Με άρθρο της στην φιλο- μνημονιακή Athens Voice (διαβάστε εδώ) γράφει χαρακτηριστικά: «Η επέτειος του Πολυτεχνείου πρέπει να πάψει να γιορτάζεται – ας δώσουμε ένα τέλος το 2013, μετά από σαράντα χρόνια λάβαρα, ντουντούκες κι οδοφράγματα. Οι επέτειοι δεν εξυπηρετούν ούτε την ιστορική μνήμη, ούτε την κοινωνική συνεκτικότητα· εξυπηρετούν εθνικιστικά και κομματικά συμφέροντα, άμεσες και έμμεσες εξουσίες. Τα γεγονότα έχουν καταγραφεί και διδάσκονται στο σχολείο.»
Από το κείμενο φαίνεται ότι την ενοχλεί πάρα πολύ την κυρά-Σώτη ο αντιιμπεριαλιστικός χαρακτήρας του πολυτεχνείου και ότι η πορεία καταλήγει κάθε χρόνο στην αμερικανική πρεσβεία: «το Πολυτεχνείο έχει χρησιμοποιηθεί για το αντι-ιμπεριαλιστικό κίνημα γενικώς και αορίστως, για το αντι-αμερικανικό κίνημα (εφόσον η πορεία έχει, αδιαλείπτως, αλλόκοτη κατάληξη στην αμερικανική πρεσβεία), για οικονομικά αιτήματα (εναντίον της λιτότητας επί σειράν ετών), ενώ, τα τελευταία χρόνια, χρησιμοποιείται για την καταγγελία της κρίσης και, πάλι περιέργως, περιλαμβάνει την καθιερωμένη στάση στην αμερικανική πρεσβεία. Πού κολλάει η αμερικανική πρεσβεία; Στο ότι η χούντα των συνταγματαρχών 1967-1974 υπήρξε όργανο της CIA;»
Παραδέχεται ότι αυτό που την ενοχλεί ουσιαστικά είναι ότι το γεγονός ότι δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι τιμούν την εξέγερση κάθε χρόνο εδώ και τέσσερις δεκαετίες και  «την  τυραννική παρουσία της αριστεράς που, μέσω των επετείων, υπενθυμίζει τον ηρωισμό και την πρωτοπορία της στους «αγώνες του λαού».
Όπως γράφει με ύφος χιλίων καρδιναλίων: «η περίοδος από το 1974 μέχρι σήμερα διέπεται από τον μιζεραμπιλιστικό λόγο της αριστεράς σύμφωνα με τον οποίον ο κόσμος είναι «μια παγίδα με σκατά» όπως έγραφαν στους τοίχους οι εξεγερμένοι του γαλλικού Μάη. Προστέθηκε ένας ακόμα μύθος στη μυθολογία του Εμφυλίου και της ελληνικής αριστεράς – ένας μύθος περί παλλαϊκής εξέγερσης και περί αριστερής αυτοθυσίας που εμπλούτισε την αριστερή αγιογραφία.»
Περαστικά κυρα-Σώτη και πολλοί άλλοι προσπάθησαν στο παρελθόν να σταματήσουν τον αγωνιστικό εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου και δεν τα κατάφεραν.
 "mao"
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΟΠΙΔΕΣ ΣΤΗ ΑΚΡΗ.
ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ "ΚΑΛΑ" ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΚΑΠΟΙΑΣ ΜΕΡΙΔΑΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΠΕΚΕΙΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΚΑΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ "ΚΑΛΑ" ΠΟΥ ΜΑΣ ΞΗΜΕΡΩΣΕ Η 18 ΜΟΕΜΒΡΗ 1974;
ΠΟΙΑΑΑ;...

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά δεν καταλαβαίνω τη λογική σου φίλε 'ανώνυμος'. Επειδή δηλαδή την κατάρρευση της χούντας ακολούθησε η κλεπτοκρατική μεταπολίτευση, συμπεραίνεις οτι η χούντα δεν έπρεπε να πέσει ; Ποιά καλά σου έφερε η πτώση της χούντας, αναρωτιέσαι γράφοντας στο διαδίκτυο, στο οποίο δε θα μπορούσες να γράψεις αν δεν είχε πέσει η χούντα. Μίλησε με κάποιον παλιότερο, γιατί αρκετά πράγματα που σήμερα θεωρούμε δεδομένα και αυτονόητα, δεν ήταν πάντα έτσι.

Ανώνυμος είπε...

Η τραγική ειρωνία είναι πως τότε δεν
έλειπε το ΨΩΜΙ ούτε η ΠΑΙΔΕΙΑ κι η
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ήταν πολύ πιο κοντινή υπόθεση απ΄ότι τώρα...
΄Οσο για την κ. Τριανταφύλλου, όποιος διαβάζει τα βιβλία της είναι ήρωας, υπομονής τουλάχιστον.