Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2012

Ο κόσμος πεινάει και τα κόμματα τσακώνονται για τη μοιρασιά της κρατικής επιχορήγησης

Από το "press-gr"
Μπορεί οι πολίτες να υποχρεώνονται σε αιματηρές θυσίες και μια μεγάλη μερίδα να πεινάει ήδη, όμως τα κόμματα συνεχίζουν να εισπράττουν την κρατική επιχορήγηση.
Με αφορμή την αναμενόμενη εκταμίευση της δόσης για την χρηματοδότηση των κομμάτων, άρχισαν οι καυγάδες για τον τρόπο που πρέπει να γίνει η μοιρασιά.Ούτε καν περνάει από το μυαλό τους να παραιτηθούν απ’ αυτό το δικαίωμα, που θέσπισαν για πάρτη τους. Οσο για το παραμύθι ότι έχουν έξοδα κι αν δεν πάρουν την κρατική επιχορήγηση θα ενδώσουν σε πειρασμούς το είδαμε στην...
πράξη τόσα χρόνια.
Στο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι το ΠΑΣΟΚ θέλει να πάρει τη χρηματοδότηση του δεύτερου εξαμήνου του 2012 ως να έχει το 44% του 2009 και όχι το 13% που συγκέντρωσε στις εκλογές του Ιουνίου, γεγονός που θεωρούν ότι «μεταφράζεται» σε 4,2 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με όσα λένε στελέχη του Συνασπισμού, ο Ευάγγελος Βενιζέλος επικαλείται τον νόμο για τη χρηματοδότηση των κομμάτων που ορίζει ότι τα κόμματα πληρώνονται με βάση το ποσοστό που έχουν την 1η Ιανουαρίου κάθε έτους, καθώς πληρώνονταν όλα τα χρήματα της χρονιάς την 1η Ιανουαρίου. Όπως λένε στην Κουμουνδούρου, ο νόμος Ραγκούση άλλαξε τον τρόπο πληρωμής και πλέον τα χρήματα δίνονται σε 4 δόσεις ανά τρίμηνο, οπότε μπορεί η χρηματοδότηση να αποτυπώνει τη λαϊκή βούληση.
Σύμφωνα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ επιμείνουν, το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, η Χρυσή Αυγή και η Δημοκρατική Αριστερά δεν θα πάρουν ούτε ευρώ, ενώ κατά την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να πάρουν από 1,7 έως 1,2 εκατ. το καθένα.
Κατά τους υπολογισμούς που έχουν κάνει τα στελέχη του Συνασπισμού, αν το ΠΑΣΟΚ λάβει τη δόση των 4,2 εκατ.ευρώ, ο ΣΥΡΙΖΑ θα «χάσει» περίπου 2 εκατ. ευρώ και η ΝΔ 660.000 ευρώ, προς όφελος του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ και του ΛΑΟΣ.
zeidoron

filologos10.wordpress.com
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια: