Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2012

Νέο τραπεζικό σύστημα στη Σερβία! Το ΔΝΤ σε κατάσταση πανικού!

Της Μαργαρίτας Ισιδώρου

Οι σοσιαλιστές της Σερβίας εγκαταλείπουν το τραπεζικό σύστημα του ευρωπαϊκού μοντέλου και προκαλούν τις έντονες διαμαρτυρίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου! Παραιτήθηκε ο Dejan Soskic, πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας Σερβίας, ενώ η θητεία του έληγε το 2016!
Στην Ευρώπη και ειδικότερα στα Βαλκάνια έχουμε την πρώτη πολιτική απάντηση και αντίδραση στη Τραπεζική Δικτατορία, με νόμο που...
ψήφισε η Σερβική Βουλή!
Η είδηση θάβεται από τα ελεγχόμενα ΜΜΕ και δημοσιογράφους και ίσως αναγκαστούν να μιλήσουν για αυτή την εξέγερση της Σερβίας, μιας και τώρα το ΔΝΤ εκφράστηκε δημόσια εναντίον ενός νόμου που ψήφισε δημοκρατικά η Βουλή της Σερβίας και εναντίον του σοσιαλιστή πρωθυπουργού Ivica Dacic.
Με τον νέο νόμο η Τράπεζα της Σερβίας υποχρεώνεται να λειτουργεί σε όφελος της εθνικής οικονομίας και των αναγκών του Σερβικού λαού και να μην τηρεί τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, του ΔΝΤ και των διεθνών κερδοσκόπων!
Πρόκειται για ενέργεια της Σερβικής Βουλής που υπερασπίζεται το σύνολο της χώρας και είναι φυσιολογική η αντίδραση της Ευρωπαϊκής ένωσης και του ΔΝΤ, αφού εκτιμούν ότι η Σερβία αναστατώνει κυριολεκτικά την διεθνή τραπεζική «σταθερότητα»!
Τώρα ένα τεράστιο αγκάθι, η Σερβία, υποχρεώνει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να προλάβει νέες αποφάσεις σαν της Σερβίας από Ιταλία και Ισπανία. Για την Ελλάδα δεν ανησυχούν οι διεθνείς κερδοσκόποι, μιας και έχουν εγκαταστήσει μια συγκυβέρνηση δωσίλογων!
Η απόφαση της Σερβίας δείχνει πως υπάρχουν ακόμη κάποιοι κι αυτοί στην Περιφέρεια του συστήματος, που τολμούν να εναντιωθούν στην Αυτού Μεγαλειότητα της κερδοσκοπίας, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα!
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

5 σχόλια:

leleft79 είπε...

ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΩΘΉΣΩ ΣΤΟ FACEBOOK ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ , ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΕΕΙ ΑΝΕΠΙΘΎΜΗΤΟ Ή ΕΠΙΚΊΝΔΥΝΟ. ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ?

Ανώνυμος είπε...

το αριστερό σου μυαλό δυσκολεύεται να μεταφράσει σωστά ένα κείμενο στα αγγλικά. http://news.ph.msn.com/business/serbia-central-bank-chief-resigns-in-protest βασικά διάλεξες κομμάτια που σε βολεύουν από το κείμενο και δημοσιεύσεις. αυτοί είναι οι δημοσιογράφοι στις μέρες μας

Ανώνυμος είπε...

epiveveonw to blockarisma toy sibilla apo to facebook, piga na to postarw k gw kai mou leei: Το περιεχόμενο που προσπαθείτε να κοινοποιήσετε περιλαμβάνει ένα σύνδεσμο ο οποίος έχει αποκλειστεί γιατί είναι ανεπιθύμητος ή επικίνδυνος

ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΕΜΟΣ είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε,
Από το πρωτότυπο αγγλικό κείμενο μεταξύ άλλων αιτιολογείται το σχόλιο της δημοσιογράφου. Άλλωστε και στην Ελλάδα, η λεγόμενη Τράπεζα της Ελλάδος, είναι ιδιωτική και ακούγονται διαπαραταξιακές οι φωνές οι οποίες ζητούν την συμμετοχή του κράτους στην διοίκησή της, δεδομένου ότι πολλές από τις αποφάσεις της/ενέργειές της αποδεικνύονται καταστροφικές για την χώρα και για τα ασφαλιστικά ταμεία. Παράλληλα η ανάδειξή της και η λειτουργία της ως προϊσταμένης τράπεζας ολόκληρου του Ελληνικού Τραπεζικού συστήματος, δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά για το αν προασπίζεται το δημόαιο συμφέρον, ή αν προασπίζεται το συμφέρον των μετόχων της και του διεθνούς τραπεζικού συστήματος. Καθ΄όσον αφορά στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο στην Σερβική Βουλή, ενδεχόμενα να αποτελεί και μία πίεση προς το IMF προκειμένου να ξεπαγώσει το δάνειο του 1 δισ. ευρώ το οποίο είχε συμφωνηθεί να πάρει η Σερβία από τον περασμένο Φεβρουάριο. Όπως και να έχει το πράγμα, πρόκειται για μία κίνηση στρατηγικής της νέας Σερβικής Κυβέρνησης και μένει να αποδειχθεί αν είναι σωστή ή λανθασμένη.
Ιωάννης Δέμος
Οικονομολόγος

the coach είπε...

Αυτό όμως το link μπορείς να το ανεβάσεις - προς το παρόν. Εμπεριέχει την ίδια ανάρτηση:
http://eleutheriellada.wordpress.com/2012/08/25/%CE%BD%CE%AD%CE%BF-%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%B6%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%83%CF%8D%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CF%83%CE%B5%CF%81%CE%B2%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%BD/#more-9223