Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2011

ΦΑΚΕΛΟΣ: Το βρώμικο κύκλωμα των Απαλλαγών Στράτευσης πλουσίων και καλλιτεχνώ​ν!

Η σύλληψη στη Νότια Αφρική του 63χρονου στρατιωτικού γιατρού Εμμ. Νιώτης, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, είχε εμπλακεί στο παραδικαστικό κύκλωμα, αλλά και σε υποθέσεις με απαλλαγές "επωνύμων" από το στρατό, έφερε ξανά στο προσκήνιο το ζήτημα της βιομηχανίας απαλλαγών από το «υπέρτατο καθήκον», όπως αρέσκονται οι εθνικιστές και οι διανοούμενοι παπαγαλάκια του αστικού συστήματος εξουσίας να χαρακτηρίζουν την υποχρεωτική στράτευση της νεολαίας και τη μετατροπή μας σε πολεμιστές-υπερασπιστές των αστικών συμφερόντων. Αποδεικνύοντας ταυτόχρονα ότι οι πλούσιοι και οι επώνυμοι έχουν διαμορφώσει τους όρους να μένουν μακριά από τα σφαγεία των λαών, κάνοντας κάθε είδους απάτη και παρανομία, την ίδια στιγμή που...
 η θαρραλέα άρνηση της νεολαίας απέναντι στον Στρατό ενδυναμώνει το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, πυκνώνει τις γραμμές των Αντιρρησιών Συνείδησης και των Ολικών Αρνητών Στράτευσης.
Ο γιατρός που συνελήφθη μετά από συντονισμένη επιχείρηση των ελληνικών και νοτιοαφρικανικών αρχών είχε απέναντι του δύο εντάλματα σύλληψης από τον Εφέτη Ανακριτή Αθηνών για ξέπλυμα μαύρου χρήματος κατ' επάγγελμα, ένταλμα από τον ανακριτή του στρατοδικείου Αθηνών για ανθρωποκτονία από αμέλεια και παθητική δωροδοκία κατ' εξακολούθηση καθώς επίσης και τρεις καταδίκες ερήμην του Εφετείου και του Στρατοδικείου Αθηνών. Είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση οκτώ ετών και έξι μηνών για πλαστογραφία, σωματική βλάβη από αμέλεια, ανυποταξία, υφαρπαγή ψευδούς βεβαιώσεως και παθητικής δωροδοκίας.
Tο κύκλωμα της «λούφας και απαλλαγής», που εξασφάλιζε τα ψευδή πιστοποιητικά, με τα οποία πλούσιοι και επώνυμοι γλίτωναν τη στράτευση, είχε απλώσει τα πλοκάμια του και στη λειτουργία του παραδικαστικού κυκλώματος. Aπό την ανάκριση που διενέργησε η στρατιωτική Δικαιοσύνη ανέδειξε τη συμμετοχή του και σε υποθέσεις που χειριζόταν η τέως ανακρίτρια Αντωνία Hλία. Η έρευνα που είχε διενεργήσει ο Γ. Σανιδάς, είχε δείξει την εμπλοκή του ίδιου ιατρού στην έκδοση ψευδών πιστοποιητικών, που βεβαίωναν ότι κατηγορούμενοι σε υπόθεση ναρκωτικών έπασχαν δήθεν από σοβαρές ασθένειες. Xάρη στα ψευδή πιστοποιητικά, οι κατηγορούμενοι πέτυχαν την αποφυλάκισή τους, καθώς η τέως ανακρίτρια στηρίχθηκε στους ανύπαρκτους λόγους υγείας.

Πως αποκαλύφθηκε το κύκλωμα με τα πλαστά πιστοποιητικά!
Τη δική του εκδοχή έδωσε το onalert.gr αποκαλύπτοντας ότι για την αποκάλυψη του βρώμικου κυκλώματος ούτε η πολιτική βούληση εξιχνίασης της υπόθεσης υπήρξε, ούτε και καμιά συγκροτημένη παρέμβαση των αρχών. Στην διαλεύκανση της υπόθεσης που ήρθε από καραμπόλα, εμπλέκονται δύο δημοσιογράφοι, ένας στρατηγός κι ένας από τους καλλιτέχνες.
Το 2004, πρόεδρος της Επιτροπής Απαλλαγών στο 401 ήταν ένας ταξίαρχος και μετέπειτα στρατηγός του υγειονομικού. Σε μία συζήτηση που είχε με δημοσιογράφο του στρατιωτικού ρεπορτάζ η κουβέντα ήρθε στους καλλιτέχνες και ο αξιωματικός ανέφερε το όνομα πάρα πολύ γνωστού πρωταγωνιστή τηλεοπτικού σήριαλ της εποχής, λέγοντας ότι όπου να ΄ναι με βάση την ηλικία του θα πρέπει να παρουσιαστεί στο στρατό. Ο δημοσιογράφος που εργαζόταν και σε Κυριακάτικη εφημερίδα, έγραψε ένα πολύ μικρό σχόλιο για τον πρωταγωνιστή, αναφέροντας ότι η πατρίδα σύντομα τον καλεί.
Ο τηλεοπτικός Στέφανος Χίος, που εκείνη την εποχή έκανε εκπομπή μεσημέρι “έπιασε” το σχόλιο, πήρε ρώτησε στο ΓΕΣ κι από εκεί βλέποντας τα χαρτιά τους του είπαν ότι ο πρωταγωνιστής, έχει απαλλαγεί από τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις λόγω ασθένειας. Το μετέδωσε. Ο ταξίαρχος που ήταν ...φαν του Στέφανου Χίου, το άκουσε και παραξενεύτηκε. Σκέφτηκε ότι δεν μπορεί να έχει περάσει τέτοιο όνομα από το νοσοκομείο και να μην έχει γίνει ντόρος. “Νοσοκόμες, γιατροί, ασθενείς, όλοι σπεύδουν να βγάλουν φωτογραφίες μ΄ όσους καλλιτέχνες περνάνε από δω. Μ΄ αυτόν θα γινόταν χαμός”, είπε στο φίλο του το δημοσιογράφο. Πήρε και κάποια τηλέφωνα σε συναδέλφους του ρώτησε, κανείς δεν θυμόταν το παραμικρό για τον συγκεκριμένο. Έτσι από περιέργεια, έφθασε μέχρι το στρατολογικό γραφείο της Κρήτης στο οποίο ήταν εγγεγραμμένος ο καλλιτέχνης. Του είπαν ότι έχει απαλλαγεί και ο ταξίαρχος ζήτησε να του στείλουν τα χαρτιά. Μπίνγκο! Με το που τα πήρε στο χέρι του και μετά από μία πρόχειρη έρευνα κατάλαβε ότι ήταν πλαστά. Πήγε στο ΓΕΣ, ενημέρωσε κι έτσι ξεκίνησε η ιστορία.
Όπως καταλαβαίνετε στην Ελλάδα, μόνο από τύχη γίνονται όλα. Ακόμη και οι αποκαλύψεις
Πως δούλευε το σύστημα:
Η σύλληψη του στρατιωτικού γιατρού που για χρόνια έδινε πλαστά πιστοποιητικά θα πρέπει να έχει προκαλέσει πανικό σε πολλούς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Γιατί ο γιατρός δεν ήταν ο “εγκέφαλος” της υπόθεσης, αλλά το χρήσιμο και απαραίτητο “εργαλείο” χωρίς το οποίο δεν θα μπορούσε να στηθεί η μηχανή παραγωγής πλαστών πιστοποιητικών. Υπάρχουν πολλοί που ανησυχούν, ότι σύλληψή του στη Νότιο Αφρική ,όπου είχε διαφύγει από το 2005 θα οδηγήσει στην αποκάλυψη του ρόλου τους. Σύμφωνα με πληροφορίες που υπήρχαν από την αποκάλυψη του κυκλώματος εμπλεκόμενοι φέρονται να είναι τουλάχιστον δύο αξιωματικοί, τέσσερις δικηγόροι που φαίνεται να είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο, τρεις γιατροί και βέβαια πολλοί άνθρωποι του θεάματος.
Το κύκλωμα που αποκαλύφθηκε το 2004, είχε όπως φαίνεται έδρα τη Θεσσαλονίκη. Εκεί έγινε η σύλληψη της ιδέας από απόστρατο που είχε σχέση με στρατιωτικές αρχές στην Αθήνα. Ο απόστρατος μαζί με δικηγόρο της Θεσσαλονίκης ο οποίος είχε πρόσβαση στο καλλιτεχνικό χώρο, εντόπισαν τον στρατιωτικό γιατρό που συνελήφθη χθες στη Νότια Αφρική. Στέλεχος του νοσοκομείου ΝΙΜΙΤΣ, ο γιατρός αποδείχτηκε το πολύτιμο εργαλείο που αναζητούσαν.
Το κόλπο ήταν απλό. Πελατεία υπήρχε άφθονη. Και μετά από τις δυο, τρεις περιπτώσεις καλλιτεχνών που κατόρθωσαν είτε να πάρουν αναβολή, είτε να απαλλαγούν οριστικά από το στρατό, δημιουργήθηκε λίστα αναμονής. Οι καλλιτέχνες πήγαιναν συστημένοι στο γιατρό ο οποίος και τους παρείχε πιστοποιητικά για ασθένειες που δεν είχαν, αλλά που τους γλίτωναν από το στρατό! Στη συνέχεια παρουσιάζονταν σε επιτροπές απαλλαγών και έπαιρναν “νόμιμα” την απαλλαγή. Μόνο τη περίοδο 1997-2004 απαλλάχθηκαν μ’ αυτό το τρόπο πάνω από 50! Το κόστος; Πολλά ακούστηκαν για τα τιμολόγια. Κάποιος είπε ότι ορισμένοι πλήρωσαν ακόμη και 35 εκατομμύρια δρχ.
Από την ΕΔΕ αποδείχθηκε ότι οι ιατρικές γνωματεύσεις εκδίδονταν με αριθμούς πρωτοκόλλου που αντιστοιχούσαν σε υπαρκτές ιατρικές γνωματεύσεις άλλων στρατευσίμων. Από τους πέντε ελεγχόμενους, μόνο ένας παραδέχθηκε τη συναλλαγή του με τον γιατρό, με τον οποίο συναντήθηκε 4-5 φορές, μετά από μεσολάβηση οικογενειακού φίλου. Χωρίς να αναφέρει άλλα ονόματα ιατρών, δείτε πώς περιγράφει το παράνομο κύκλωμα της συναλλαγής:
«Ο γιατρός με τις γνωριμίες του και με δικές του μεθόδους με παρέπεμψε για εξέταση σε έναν ενδοκρινολόγο στο 401 ΓΝΑ». Δε θυμάται, όπως ισχυρίζεται, το όνομα του γιατρού! Στη συνέχεια ο ίδιος ο στρατεύσιμος, πάλι με υπόδειξη του γιατρού, πήγε την ιατρική γνωμάτευση σε κάποιον αξιωματικό του φρουραρχείου Αθηνών, ο οποίος την έδωσε σε κάποιο γιατρό του φρουραρχείου για σφράγισμα και υπογραφή.
Τη σφραγισμένη γνωμάτευση με υπόδειξη του στρατιωτικού του φρουραρχείου την παρέδωσε στον γιατρό. Παραλαμβάνοντας τη γνωμάτευση ο γιατρός τον διαβεβαίωσε ότι δεν χρειαζόταν κάποια άλλη ενέργεια και του είπε ότι η γνωμάτευση απαλλαγής του θα στέλνονταν σπίτι του! Το Μάρτιο του 2001, πήγε ο ίδιος στο Στρατολογικό Γραφείο προκειμένου να παραλάβει και να μεταφέρει ιδιοχείρως τη σχετική αλληλογραφία για να εξετασθεί από την Επιτροπή Απαλλαγών Αθηνών (ΕΑΑ). Στην ΕΑΑ όμως ουδέποτε παρουσιάσθηκε για εξέταση.
Την αλληλογραφία την παρέδωσε στο γιατρό που μερίμνησε για την έκδοση της κατάλληλης γνωμάτευσης. Μετά από δύο μήνες έλαβε ταχυδρομικά από τον διευθυντή του Στρατολογικού Γραφείου Αν. Αττικής οδηγίες στράτευσης με τις οποίες απαλλασσόταν ως ακατάλληλος (Ι5). Σε συμπληρωματική κατάθεσή δηλώνει βέβαιος ότι ο αξιωματικός του Φρουραρχείου Αθηνών είχε συζητήσει με τον γιατρό διότι όταν πήγε να παραδώσει τη γνωμάτευσή του από τον ενδοκρινολόγο του 401, αφενός δεν περίμενε στην ουρά, αφετέρου όταν συστήθηκε, εκείνος άνοιξε το συρτάρι στο γραφείο του και διέγραψε κάτι σε μία κατάσταση που είχε μέσα. Τα στοιχεία του αξιωματικού δεν τα γνωρίζει, είπε, αλλά είναι βέβαιος ότι μπορεί να τον αναγνωρίσει από φωτογραφία.
Ο αξιωματικός του φρουραρχείου βρέθηκε, αλλά μετά την κατάθεσή του, δηλώνεται στο πόρισμα ότι δεν προκύπτουν στοιχεία για μεροληπτική ή παράνομη μεταχείριση του συγκεκριμένου στρατεύσιμου!
Από την εξέταση του βιβλίου ασθενών του φρουραρχείου εντοπίσθηκε και ο ενδοκρινολόγος του 401. Όμως και πάλι, ο αξιωματικός που συνέταξε το πόρισμα, αποδέχεται πλήρως τις εξηγήσεις που του έδωσε και δηλώνει ότι δε προκύπτουν επιβαρυντικά στοιχεία γι' αυτόν!
Σύμφωνα με τις καταθέσεις των γιατρών, μελών της ΕΑΑ, οι επιτροπές εξέταζαν τους στρατεύσιμους και την ίδια ώρα εκδίδονταν από τη γραμματεία συμπληρωμένα τα έντυπα των γνωματεύσεων για υπογραφή. Καμία υπογραφή στα άκυρα, πλαστά, έντυπα γνωματεύσεων δεν αναγνωρίσθηκε ως έγκυρη από τους γιατρούς-μέλη της ΕΑΑ!
Τα έντυπα αυτά καταχωρίζονταν στο αρχείο και αντίγραφά τους αποστέλλονταν στα στρατολογικά γραφεία, χωρίς να συνοδεύονται από ανάλογο διαβιβαστικό έγγραφο, όπως προβλέπεται από τον κανονισμό στρατιωτικής αλληλογραφίας. Έτσι, οποιοδήποτε άτομο που τυχαία ή εσκεμμένα βρισκόταν στη γραμματεία της ΕΑΑ, μπορούσε εύκολα να προσθέσει στους φακέλους πλαστές γνωματεύσεις, αναφέρεται στην ΕΔΕ.
Όπως επισημαίνουν «Τα Νέα», σε άρθρο τους εκείνη την εποχή, εντυπωσιακά ήταν τα ευρήματα που είδαν το φως από την έρευνα για την υπόθεση των φυγόστρατων:
1) Πάνω από 1.000 ήταν οι απαλλαγές-«μαϊμού» που είχαν εντοπιστεί από την επανεξέταση μικρού μόνο μέρους των περιπτώσεων των 85.000 που κρίθηκαν ως ακατάλληλοι για στράτευση («Ι5») από το 1980 και μετά. Είχαν ελεγχθεί 5.000-6.000 περιπτώσεις της περιόδου 1994-2004, από τις οποίες ποσοστό περίπου 25% κρίθηκε ικανό για στράτευση.
2) Ενενήντα πέντε είναι οι περιπτώσεις επωνύμων, καλλιτεχνών, ποδοσφαιριστών και οικονομικών παραγόντων, που εντοπίστηκαν να έχουν πάρει αναβολή ή απαλλαγή από τη στράτευση με πλαστά πιστοποιητικά με τη βοήθεια του κυκλώματος.
3) Δώδεκα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων (στρατολόγοι, γιατροί και διοικητικοί) συνήργησαν με πράξεις ή παραλείψεις τους και ήδη ελέγχθηκαν πειθαρχικά και τιμωρήθηκαν. O αντισυνταγματάρχης-«ποντικός» που εντοπίστηκε με κρυφή κάμερα να αφαιρεί κρίσιμα στρατολογικά έγγραφα από εξεταζόμενες υποθέσεις αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο άσκησης δίωξης από τον εισαγγελέα του Στρατοδικείου για βαριά ποινικά αδικήματα και πιθανώς να προφυλακιστεί.
Τελικά, είκοσι εννέα (29) άτομα, ανάμεσά τους και γόνοι γνωστών οικογενειών, καθώς και ο καταζητούμενος στρατιωτικός γιατρός Εμμ. Νιώτης δικάστηκαν από το Δ' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας για «χρήση πλαστού και υφαρπαγή ψευδούς βεβαιώσεως» που, σύμφωνα με τις κατηγορίες, αφορούσαν παράνομες διεργασίες προκειμένου να αποφύγουν τη στράτευση.
Κατηγορούμενοι ήταν οι: Παύλος Αβραμίδης του Συμεών, Δ. Βαλτσάνης, Κων/νος Βενιζέλος του Γεωργίου, Θεμιστοκλής Γεωργαντάς του Δημητρίου, Γεώργιος Γκοτζαγέωργης του Κωνσταντίνου, Θεόδωρος Δημητρίου του Νικήτα, Αλέξανδρος-Απόστολος Δημόπουλος του Γεωργίου, Λεωνίδας Διάκονος του Κωνσταντίνου, Ελ Χαμπασί Μωχάμετ του Μαχμούτ, Αλέξανδρος-Μάρκος Κακλαμάνης του Σωκράτη, Διονύσης Καλαφάτης του Άγγελου-Γεράσιμου, Αλέξανδρος Καλλαντζής του Χαράλαμπου, Λουκάς Καρνής του Κωνσταντίνου, Βασίλης Κολοβός του Ιωάννη, Κωνσταντίνος Μαργαρίτης, Εμμανουήλ Νιώτης, Απόστολος Οικονομίδης του Αγγέλου, Σωτήρης Παπαντωνόπουλος-Μαντόπουλος του Λεωνίδα, Σταύρος Παπαντωνόπουλος-Μαντόπουλος του Λεωνίδα, Χριστόφορος Παυλίδης του Εφιμ, Θωμάς Πολυδωρόπουλος του Γεωργίου, Θεόδωρος Πολυκανδριώτης του Σπυρίδωνα, Θεοδόσιος Ρουσέλης του Ιωάννη, Κάρολος Σπασσώφ του Συμεών, Ιωάννης Σπυράκης του Δημητρίου, Νικόλαος Τηλιακός του Σωτηρίου, Θαλής Χαϊδόπουλος του Ομήρου, Ελευθέριος Χαΐτογλου, Σπυρίδων Χαρισιάδης του Ευαγγέλου. Η δίκη των Χριστ. και Εμμ. Παπακαλιάτη, Εμμ. Νιώτη και Κων. Καραμούντζου για δύο περιπτώσεις πλαστογραφίας, χρήση πλαστού και ηθική αυτουργία σε νόθευση εγγράφου είχε προσδιοριστεί να γίνει στο Γ' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας.
ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΣΤΗΝ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΙΑ
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εποχής «Γιους μεγαλογιατρών, δικηγόρων και επιχειρηματιών προσπαθούσε να απαλλάξει από τη στράτευση ή να τους λουφάρει ο «καραφλός» αντισυνταγματάρχης της Στρατολογίας, που πιάστηκε στα πράσα από κρυφή κάμερα να υπεξαιρεί έγγραφα από το B Στρατολογικό Γραφείο Αθηνών. Aπό την αλληλογραφία που βρέθηκε στο γραφείο και στο σπίτι του συγκεκριμένου αντισυνταγματάρχη προέκυψε ότι αφορούσαν οκτακόσιες στρατολογικές περιπτώσεις απ όλη την Eλλάδα! Eπί της ουσίας είχε δημιουργήσει και λειτουργούσε ένα ανεξάρτητο ιδιωτικό στρατολογικό γραφείο που διεκπεραίωνε στρατολογικές υποθέσεις πάσης φύσεως σε συνεργασία με τρία μεγάλα δικηγορικά γραφεία (δύο στην Αθήνα και ένα στη Θεσσαλονίκη) καθώς και με στρατιωτικούς γιατρούς και των τριών Kλάδων.
O συγκεκριμένος αντισυνταγματάρχης, αν και είχε απομακρυνθεί από το κρίσιμο πόστο του B Στρατολογικού Γραφείου, ωστόσο με τις «άκρες» που διέθετε μπορούσε να κάνει πιο άνετα τις «δουλειές» του. Συνέτασσε φακέλους αφαιρώντας ή προσθέτοντας πλαστά πιστοποιητικά κατά περίπτωση, ώστε να είναι νομότυπη η απαλλαγή από τη στράτευση του πελάτη. Παράλληλα, παρείχε διευκολύνσεις σε εκατοντάδες παιδιά επώνυμων οικογενειών, ώστε κατά την επιλογή τους (περιοδεύων) να τοποθετούνται στο Ναυτικό και την Αεροπορία αποφεύγοντας τη θητεία στα σύνορα! Παράνομα στην κατοχή του αντισυνταγματάρχη βρέθηκαν δύο άκρως απόρρητα επιχειρησιακά σχέδια που αφορούν την ασφάλεια του Στρατοπέδου Γαζή Pουφ, όπου βρίσκονται τα Στρατολογικά Γραφεία, καθώς και το σχέδιο επιστράτευσης.
Η υπόθεση απασχόλησε την ειδική ανακρίτρια του Στρατοδικείου, ενώ ΕΔΕ εναντίον του αντισυνταγματάρχη Κώστα Χαρίση είχε διατάξει ο τότε Α/ΓΕΕΘΑ Π. Χηνοφώτης.
Το ΠΑΣΟΚ, τότε αντιπολίτευση, είχε προβείς σε σκληρές δηλώσεις «H κυβέρνηση αναγκάζεται να παραδεχθεί και να αποκαλύψει μόνο ό,τι δεν μπορεί άλλο να συγκαλύψει», δηλώνει ο εκπρόσωπος Tύπου του ΠAΣOK, Πέτρος Eυθυμίου, αφήνοντας με σειρά ερωτημάτων προς την ηγεσία του υπουργείου Άμυνας του Β. Μεϊμαράκη να εννοηθεί ότι ο «ποντικός» αντισυνταγματάρχης, που υπεξαιρούσε έγγραφα φυγόστρατων ήταν «γαλάζιο παιδί», ευνοούμενο από τη «γαλάζια» διακυβέρνηση.
τέσσερα ερωτήματα που θέτει ο εκπρόσωπος Tύπου του ΠAΣOK προς τον κ. Μεϊμαράκη έχουν ως εξής:
Ερώτημα 1ο: Γιατί, ενώ όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι ο εντοπισμός του «ποντικού» αντισυνταγματάρχη οφείλεται σε προσωπική πρωτοβουλία του διοικητή της μονάδας, εμφανίζεται η πολιτική ηγεσία να διεκδικεί ότι οργάνωσε και μεθόδευσε την παρακολούθηση;
Ερώτημα 2ο: Ποιο μέλος της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας έκανε πρόταση για τον «ποντικό» αντισυνταγματάρχη, ώστε να τοποθετηθεί -εκτός κανονικής διαδικασίας μεταθέσεων- σε ειδική υπηρεσία του YΠEΘA, που είναι υπό την άμεση ευθύνη του υπουργού;
Ερώτημα 3ο: Ποιο μέλος της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας εισηγείται και ποιο υπογράφει την κατ’ εκλογήν προαγωγή του ίδιου αντισυνταγματάρχη το 2005;
Ερώτημα 4ο: Ποιοι εκ των φυγόστρατων έχουν πραγματικά στρατευθεί και πού έχουν υπηρετήσει;
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Β. Μεϊμαράκης έχει εγκαταστήσει σε γραφείο του Πενταγώνου, δίπλα στο προσωπικό του, μέλος της ΟΝΝΕΔ που συγκεντρώνει και καταγράφει σε λαπ τοπ τα ρουσφέτια της κομματικής του πελατείας, με αποτέλεσμα να υπολογίζονται σε χιλιάδες οι Μετατάξεις γαλάζιων από τον Στρατό Ξηράς σε Πολεμική Αεροπορία και Πολεμικό Ναυτικό, ενώ τα κενά στην επάνδρωση των μονάδων της παραμεθορίου ήταν τεράστια. Δεν είναι άσχετο το γεγονός ότι σημειώνεται μια απόπειρα αυτοκτονίας φαντάρου κάθε 15 μέρες, επί υπουργείς Β. Μεϊμαράκη. Η ταξική πολιτική των Καραμανλή-Μεϊμαράκη δολοφονεί νέους ανθρώπους ντυμένους στα χακί!
ΛOYΦA KAI... AΠAΛΛAΓH ΕΠΩΝΥΜΩΝ
Οι τίτλοι των δημοσιευμάτων της εποχής απηχούν την αλήθεια! Στην απόταξη του αντισυνταγματάρχη στρατολόγου προχώρησε ο Eυ. Μεϊμαράκης, ενώ έμειναν στο απυρόβλητο οι πολιτικές ευθύνες των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Μάλιστα, με υπουργική παρέμβαση οι επώνυμοι λουφαδόροι, των οποίων την ανωνυμία επιχείρησε να εξασφαλίσει η κυβέρνηση, καβατζώθηκαν ακόμη περισσότερο.
- Ο Ηθοποιός - σεναριογράφος Παπακαλιάτης που ενώ έπρεπε να καταταγεί στο Πεζικό, με εντολή του κ. Σπήλιου Σπηλιωτόπουλου κατετάγη στο Σώμα Yλικού Πολέμου και αντί να κάνει «αέρα» στον Έβρο τοποθετήθηκε σε κοσμικό νησί της Δωδεκανήσου και εν συνεχεία στου Γουδή, προκαλώντας με τις καθημερινές εμφανίσεις του στις καφετέριες του Φάρου Ψυχικού!
- Ο Συνθέτης - στιχουργός Φοίβος, ενώ εντοπίστηκε με πλαστά πιστοποιητικά και είχε χαρακτηριστεί ανυπότακτος, παράνομα αποσπάστηκε από το Πεζικό στο Ναυτικό και υπηρέτησε σπίτι του...
- Τραγουδιστής που όταν εντοπίστηκε ότι ήταν παράνομα εκτός στρατεύματος, έπρεπε να καταταγεί αμέσως στον Στρατό, με άνωθεν εντολή οι υπηρεσίες έκαναν τα «στραβά μάτια» για μερικούς μήνες, ώστε ο εν λόγω σταρ να συμπληρώσει το όριο ηλικίας και να κάνει τετράμηνο!
Παιχνίδι εντυπώσεων με τα ονόματα των φυγόστρατων
Τα ονόματα των φυγόστρατων δε δόθηκαν στη δημοσιότητα, διότι υπήρξε τελεσίδικη απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας. H υπόθεση έχει ως εξής: Στις 8 Απριλίου του 2005, η Αρχή Προσωπικών Δεδομένων καλεί το υπουργείο Άμυνας να μη δημοσιοποιήσει τα ονόματα των φυγόστρατων. Το υπουργείο Άμυνας στις 28 Απριλίου προσφεύγει στο Συμβούλιο Επικρατείας για να ακυρώσει την απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής, ώστε να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα. Στις 26 Σεπτεμβρίου του 2006 το Δ Τμήμα του Συμβουλίου Επικρατείας αποφάνθηκε ότι δεν πρέπει να δημοσιοποιηθούν τα ονόματα των φυγόστρατων!
Στην πραγματικότητα κρυφτό για λόγους εντυπώσεων έπαιξε με την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων ο υπουργός Άμυνας Βαγγ. Μεϊμαράκης. Ενώ την κατηγόρησε ότι τον εμποδίζει να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα όσων πήραν παράνομα απαλλαγή στράτευσης, έκρυψε επιμελώς από την κοινή γνώμη ότι η απαγόρευση αυτή αφορούσε αίτημα που είχε υποβάλει το υπουργείο του τον Μάρτιο του 2005, με ελλιπή στοιχεία, τη στιγμή που η όλη υπόθεση βρισκόταν ακόμη στα αρχικά στάδια της έρευνας. Έτσι, εξασφαλίστηκε η ανωνυμία των επωνύμων φυγόστρατων!
Στην υπόθεση παρενέβη αγχωμένος και ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος που «αθώωσε» το βουλευτή της Ν.Δ. Σίμο Κεδίκογλου, ο οποίος υπηρέτησε τη θητεία του στο Παρίσι το 1987 και αμειβόταν τότε με το ποσό των 900 και πλέον δολαρίων, διαπιστώνοντας ότι πλέον το πολιτικό σύστημα απειλείται με δημοσιοποίηση της Λούφας του από τον Στρατό και αποκάλυψη των προνομίων που απόλαυσε. «Δεν καταλαβαίνω. Έχουμε περάσει σε άλλο στάδιο; Δηλαδή από εκεί που ήμασταν στο ότι κάποιοι "λούφαραν", την "κοπάνησαν", κατά το κοινώς λεγόμενο, πάμε να δούμε ποιος υπηρέτησε πού; Πού θα φτάσει αυτή η ιστορία;» αναρωτήθηκε. Περιπτώσεις πρωτοκλασάτων Φυγόστρατων!
«Γιατί καθυστερεί ο Ντογιάκος με την πλαστογραφία Γιαννακόπουλου;» αναρωτιόταν το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2007. «Με αργό ρυθμό συνεχίζεται η έρευνα για τις παράνομες απαλλαγές στράτευσης, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις. Στον εισαγγελέα που διενεργεί την έρευνα κ. Ισίδωρο Ντογιάκο έχουν καταθέσει ως μάρτυρες πρόσωπα που εμπλέκονται στο κύκλωμα των απαλλαγών-«μαϊμού», ενώ στο μικροσκόπιο έχουν μπει και γιατροί που φέρονται να χορήγησαν ψευδή πιστοποιητικά προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να αποφύγουν την στράτευση. Κατάθεση στον κ. Ντογιάκο έχουν δώσει και ο επιχειρηματίας Παύλος Γιαννακόπουλος και ο γιος του, οι οποίοι αρνήθηκαν ότι είχαν δωροδοκήσει προκειμένου να πάρει ο δεύτερος απαλλαγή. Υποστήριξαν στις καταθέσεις τους ότι εκείνο το διάστημα ο υιός Γιαννακόπουλος αντιμετώπιζε ορθοπεδικό πρόβλημα και για τον λόγο αυτό είχε ζητήσει αναβολή.
Στο Δημήτρη Γιαννακόπουλο είχε επιβληθεί ερήμην τον Μάιο του 2006 από το Στρατοδικείο Αθήνας (εξαγοράσιμη) ποινή φυλάκισης 2 ετών, διότι απέφυγε τη στράτευση με πλαστή ιατρική γνωμάτευση. Συγκεκριμένα έπειτα από αναβολές στράτευσης από το 1993, λόγω των σπουδών του στο ΙΕΚ «Πετρά» και μία εγχείρηση στο γόνατο, ο νεαρός Γιαννακόπουλος υποχρεώθηκε να καταταγεί στον Στρατό Ξηράς το 2000. Παρουσιάστηκε και πήρε ειδικότητα οπλίτη τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς αλλά είκοσι ημέρες μετά παραπέμφθηκε στην Επιστολή Απαλλαγών Αθηνών όπου όμως δεν εμφανίστηκε! Την επόμενη κρίθηκε ακατάλληλος για στράτευση ως «Ι 5» βάσει ιατρικής γνωμάτευσης, η οποία είχε πλαστογραφηθεί και είχε εκδοθεί για άλλον στρατεύσιμο. Το περίεργο είναι ότι, σύμφωνα με το διαδικαστικό, η γνωμάτευση που είχε αρχειοθετηθεί καταστράφηκε ξαφνικά»!
Ποιος όμως πρωταγωνιστεί στην αποκάλυψη της απάτης του φυγόστρατου γιου του Γιαννακόπουλου;
Μα, ποιος άλλος. Ο φυγόστρατος μεγαλοδημοσιογράφος Μάκης Τριανταφυλλόπουλος! Μάλλον, δεν τα βρήκαν…
Αναδημοσιεύουμε από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: «ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ (ΜΑΚΗΣ) ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΓΕΝΙΑΣ. ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΕΙΣ ΤΑ ΜΗΤΡΩΑ ΑΡΡΕΝΩΝ ΛΕΟΝΤΕΙΟΥ ΑΧΑΪΑΣ, ΥΠΟ ΕΤΟΣ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ 1954. 27-12-1973 ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΕΩΣ ΔΙΑ ΦΟΙΤΗΣΙΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΜΠΟΛΩΝΙΑΣ ΙΤΑΛΙΑΣ. 17-12-1974 ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗ ΕΙΣ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΠΟΛΩΝΙΑΣ ΙΤΑΛΙΑΣ. 21-12-1977 ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗ ΕΙΣ ΤΗΝ ΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ (ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ). 1-1-1982 ΔΙΑΚΟΠΗ Η ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΕΩΣ ΤΟΥ, ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΠΡΑΤΤΕ ΟΡΘΗ ΧΡΗΣΗ ΑΥΤΗΣ. 8-4-1982 ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ. 18-11-1982 ΕΜΗΝΥΘΗ. 6-4-1983 ΚΑΤΕΤΑΓΗ ΕΙΣ ΤΟ 625 Τ.Π. (ΙΩΑΝΝΙΝΑ). 6-4-1983 ΔΙΕΤΗΣ ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΕΩΣ, ΛΟΓΩ ΥΓΕΙΑΣ, ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΣ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΠΑΣΧΕ ΑΠΟ ΒΑΡΕΙΑ ΨΥΧΟΝΕΥΡΩΣΙΝ. 25-3-1985 ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΙΣ ΤΗΣ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΙΚΑΝΟΤΗΤΟΣ. ΕΚΡΙΘΗ ΙΚΑΝΟΣ Ι1 (ΓΙΩΤΑ ΕΝΑ). 13-8-1985 ΚΑΤΕΤΑΓΗ ΕΙΣ ΤΟ Κ.Ε.Ε.Μ. (ΣΠΑΡΤΗ). 13-8-1985 ΕΚΡΙΘΗ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΔΙΑ ΣΤΡΑΤΕΥΣΙΝ Ι5 (ΓΙΩΤΑ ΠΕΝΤΕ), ΩΣ ΠΑΣΧΩΝ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΒΑΡΕΙΑ ΝΕΥΡΩΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΜΕ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ (ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ). ΑΠΟΦΑΣΙΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 166/ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΩΣ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ».
Τέλος, ποιος να το έλεγε ότι Φυγόστρατοι θα ήταν και οι μεγάλοι υπερασπιστές του έθνους, οι μπροστάρηδες των Εθνικών Δικαίων. Ας δούμε τι έχει να μας πει η Αθηνά Αθήνη, μέχρι τότε μέλος του ΛΑΟΣ, αποχωρώντας αηδιασμένη από το κόμμα του νεοφύρερ Καρατζαφέρη
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
την απόρριψη της άρσης της ασυλίας του βουλευτή του ΛΑΟΣ Κ. Αϊβαλιώτη, υπέστη άλλο ένα πλήγμα αναξιοπιστίας το πολιτικό σύστημα της χώρας, και ιδιαίτερα ο κοινοβουλευτισμός.
Οι υπόγειες συναλλαγές φαίνεται ότι δεν έχουν τελειωμό. Πώς διαφορετικά να εξηγηθεί ότι στην πρώτη ψηφοφορία υπέρ της άρσης της ασυλίας του Κ. Αϊβαλιώτη, ψήφισαν 102 βουλευτές και στην επαναληπτική μόνο 22;!!!
Τα στοιχεία σε βάρος του φυγόστρατου βουλευτή είναι συντριπτικά. Ο Κ. Αϊβαλιώτης δήλωσε ότι "δεν υπάρχει κατηγορία και έχει επίσης ακυρωθεί η πρόσθετη εξάμηνη στρατιωτική υποχρέωση".
Όμως η Εισαγγελία του Στρατοδικείου, μετά από αίτησή μου, απάντησε εγγράφως με ημερομηνία 15-10-08, δηλ. μία μέρα πριν την ψηφοφορία, ότι η κατηγορία υπάρχει και η υπόθεση Αϊβαλιώτη, βρίσκεται σε εκκρεμότητα.
Το ζήτημα δεν είναι εάν μετά τις αποκαλύψεις μου αναγκάσθηκε να στρατευθεί ο Κ.Αϊβαλιώτης μόνο για 45 μέρες.
Το ζήτημα είναι ότι επί μία δεκαετία εξαπατούσε τις στρατιωτικές αρχές, με πλαστά έγγραφα, προκειμένου να αποφύγει τη στράτευσή του, ή στη χειρότερη γι αυτόν περίπτωση να υπηρετήσει μόνο 45 μέρες, όπως και έγινε.
Εάν ο Κ. Αϊβαλιώτης έχει έγγραφο της Εισαγγελίας του Στρατοδικείου Αθηνών, ότι δεν υπάρχει κατηγορία εις βάρος του, τότε ευθέως καταγγέλλω ότι το έγγραφο είναι πλαστό και παρακαλώ να παραβληθεί με το δικό μου έγγραφο επίσης από την Εισαγγελία του Στρατοδικείου Αθηνών, όπου όπως προανέφερα μετά από δική μου αίτηση, στις 15-10-08 εγγράφως μου απαντούν ότι η υπόθεση Αϊβαλιώτη βρίσκεται σε εκκρεμότητα.
Όμως ας μη γελιόμαστε, η Βουλή αποφασίζει δυστυχώς προανακριτικές επιτροπές, λόγω Βατοπεδίου, η Ν.Δ. και προσωπικά ο Πρόεδρος της Βουλής Δ. Σιούφας, προκειμένου α καλύψει ενδεχόμενες διαρροές στις μυστικές ψηφοφορίες βουλευτών της Ν.Δ., αντάλλαξε με τους Καρατζαφέρη-Αϊβαλιώτη, την απόρριψη της άρσης της ασυλίας του βουλευτή, με τη στήριξή τους στις μυστικές ψηφοφορίες για το Βατοπέδιο.
Έτσι και ο Καρατζαφέρης "κάνει τη δουλειά του", κοροϊδεύοντας το ποίμνιό του, ότι δηλαδή αφενός μεν ζητά εις βάρος της Ν.Δ. προανακριτικές κ.τ.λ. αφετέρου δε, συγχρόνως συναλλάσσεται με τη Ν.Δ. ικανοποιώντας προσωπικές του επιδιώξεις.
Όπως επίσης ο Γ. Καρατζαφέρης συνηλλάγη και με τον υπουργό Δ. Αβραμόπουλο, ο οποίος - άγνωστο με τί κριτήρια, γνωστό όμως για ποιούς λόγους- διόρισε με το ΦΕΚ 207/9-5-08 την "συνεργάτιδά" του Άννα Ζωηρού, στην πιο ευαίσθητη θέση,, δηλαδή στην Επιτροπή Προμηθειών του Υπουργείου Υγείας!!!!
Τίποτα δεν γίνεται τυχαία, και ο κόσμος καταλαβαίνει, ακόμα και αν υπάρχει διατεταγμένη σιωπή από συγκεκριμένα ΜΜΕ.
Επίσης, πώς συμβιβάζεται ο Γ. Καρατζαφέρης να μην εμπιστεύεται τις εξεταστικές επιτροπές με ψηφοφορίες στη Βουλή και να ζητά να πηγαίνουν με προανακριτικές τα ζητήματα κατ' ευθείαν στη δικαιοσύνη και στην περίπτωση Αϊβαλιώτη να αρκείται μόνο στην ψηφοφορία της Βουλής; Ακόμα πώς ο κατηγορούμενος με το πλέον ατιμωτικό αδίκημα της ανυποταξίας βουλευτής Κ.Αϊβαλιώτης, δεν ζήτησε ο ίδιος την άρση της ασυλίας του για να δικαιωθεί στο δικαστήριο, εφόσον πιστεύει ότι έχει δίκιο και δεν φοβάται την κατηγορία της χρήσης πλαστών εγγράφων για να αποφύγει την στράτευσή του;
Κρίμα όμως για τη δημοκρατία, το πολιτικό σύστημα και τον κοινοβουλευτισμό, όταν υπάρχουν οι υπόγειες συναλλαγές και οι απλοί πολίτες στις διαφορές τους με τους βουλευτές - όταν μάλιστα αυτές γεννήθηκαν όχι κατά τη διάρκεια των κοινοβουλευτικών τους καθηκόντων - δεν μπορούν να προσφύγουν στη δικαιοσύνη.!!!
Έχουν δίκιο όσοι χαρακτηρίζουν τις πρακτικές των βουλευτών σε αυτές τις περιπτώσεις ως "συντεχνιακή συγκάλυψη", περισσότερο δίκιο έχει όμως ο κοσμάκης που λέει "κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει". Ο Κ. Αϊβαλιώτης εφόσον με όλα αυτά τα τερτίπια δεν κρίθηκε από την ελληνική δικαιοσύνη, είναι εσαεί υπόδικος στη συνείδηση του ελληνικού λαού. Υπάρχει όμως και το Ευρωπαϊκό δικαστήριο.
ΑΘΗΝΑ ΑΘΗΝΗ 17-10-2008
Αυτή επομένως είναι η διαφθορά της αστικής πολιτικής. Αυτή είναι η ταξική πολιτική των ακραίων κοινωνικών ανισοτήτων και διακρίσεων. Που θέλει να συγκαλύψει η «εθνική ενότητα» και η προπαγάνδα περί «εθνικών δικαίων και συμφερόντων»!
Ανάγκη η δημιουργία ενός μεγάλου και μαχητικού Αντιπολεμικού Αντιμιλιταριστικού Αντιεθνικιστικού Συντονισμού των κοινωνικών κινημάτων που αντιπαλεύουν αυτές τις αντιδραστικές, φιλοπόλεμες και αυταρχικές πολιτικές.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 diktiospartakos.blogspot.com
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια: