Κυριακή, 21 Μαρτίου 2010

Απάντηση ράπισμα στη “δημοσιογράφο” Τάνια Μυλωνά, τον “Αδέσμευτο Τύπο”, τα “πατριωτικά” ακροδεξιά blogs και τον “ιεράρχη” Αμβρόσιο, που…

…προσπάθησαν να διοχετεύσουν το ρατσιστικό δηλητήριο τους στον ελληνικό λαό
Το θεσμικό όργανο των “δημοσιογράφων” (ΕΣΗΕΑ) δεν τόλμησε…
Ο πολιτικός κόσμος σιώπησε… Μόνον ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (Α΄ Θεσσαλονίκης) Τάσος Κουράκης, τόλμησε να ορθώσει πολιτικό λόγο για το δίκιο…
Τα ηλεκτρονικά και έντυπα ΜΜΕ (καλύτερα παραπληροφόρησης) σιώπησαν…
Οι “αδέσμευτοι” “λειτουργοί” της δημοσιογραφίας, έσκυψαν δουλικά τη μέση τους…
Σήμερα, ο «Ιός Κυριακής» (Ελευθεροτυπία) σπάει την ομερτά της σιωπής και αποδεικνύει ότι υπάρχουν δημοσιογράφοι που ασκούν το λειτούργημα της πληροφόρησης, με την έρευνα «ΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ - Οι νέοι σταυροφόροι της απάτης - Μεγάλο ψέμα με ονοματεπώνυμο»:
Η πλαστή είδηση για ομαδικούς γάμους «παιδοφίλων» στη Γάζα κατασκευάστηκε από έναν ακροδεξιό χριστιανό φονταμενταλιστή στις ΗΠΑ, αλλά βρήκε εύφορο έδαφος να γίνει πιστευτή στον παγκόσμιο ιστό. Η Ελλάδα ήταν ένας από τους τελευταίους της σταθμούς
Με καθυστέρηση λίγων μηνών έφτασε και στη χώρα μας ένας από τους χιλιάδες σύγχρονους μύθους που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο. Η «είδηση» είναι πράγματι ανατριχιαστική: στη Γάζα, το περασμένο καλοκαίρι πραγματοποιήθηκε με την ευλογία της κυβέρνησης της Χαμάς ένας ομαδικός γάμος 450 ζευγαριών, όπου οι νύφες ήταν παιδούλες 6-8 χρόνων.
Το «ρεπορτάζ» που διανθίζεται με φωτογραφίες συνοδεύεται από «επιστημονική τεκμηρίωση», στην οποία διαβάζουμε ότι η παιδοφιλία επιτρέπεται από το Κοράνι, ότι ο Μωάμεθ ήταν παιδόφιλος όπως και ο Αγιατολάχ Χομεϊνί. Μ' άλλα λόγια, όσα συνέβησαν στη Γάζα, συμβαίνουν και όπου αλλού ζουν μουσουλμάνοι. Ο νοών νοείτω.
Η πλαστότητα της είδησης έχει αποδειχτεί εδώ και πολλούς μήνες, όπως μπορεί με ελάχιστη προσπάθεια να διαπιστώσει κάθε απλός χρήστης του Διαδικτύου. Οι εμφανιζόμενες ως νύφες είναι απλά τα παρανυφάκια, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.
Η υπόθεση δεν θα άξιζε καν να αναφερθεί, εφόσον εκατοντάδες παρόμοιοι ή ακόμα χειρότεροι προπαγανδιστικοί μύθοι κυκλοφορούν καθημερινά στα ιστολόγια, και αναπαράγονται από τηλεοπτικές εκπομπές προβολής βιβλίων των γνωστών ακροδεξιών πολιτευτών και πολιτικών, ενώ έχουν εισβάλει και στη βραδινή ζώνη των εμπορικών καναλιών. Ξεχωρίζουμε την περίπτωση αυτή γιατί κατέληξε και στον ημερήσιο τύπο και μάλιστα με ιδιαίτερη δισέλιδη προβολή. Στις 9 Μαρτίου ο «Αδέσμευτος Τύπος» διά χειρός Τάνιας Μυλωνά φιλοξένησε την πλαστή είδηση σε «αποκλειστικό» πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ με το χαρακτηρισμό «απίστευτο» και «μόνο στον Α.Τ.».
Το καθυστερημένο ενδιαφέρον που έδειξαν η δέσμη των εθνικιστικών ιστολογίων και μερίδα των ελληνικών μέσων ενημέρωσης στην υπόθεση αυτή συνδέεται ασφαλώς με το δημόσιο διάλογο που συνόδευσε τη συζήτηση του νομοσχέδιου για την ιθαγένεια στη Βουλή την προηγούμενη βδομάδα και έρχεται να συμπληρώσει τα παρόμοιου τύπου επιχειρήματα που ακούστηκαν από τα χείλη των εθνοσωστών του ΛΑΟΣ περί «νομιμοποίησης της κλειτοριδεκτομής» κ.λπ. Και βέβαια...

η κομματική τους εφημερίδα είχε την περασμένη Κυριακή κύριο τίτλο «Ελλάς Ελλήνων Ισλαμιστών», παραφράζοντας το προσφιλές στον Γ. Καρατζαφέρη σλόγκαν της χούντας.
Ποιος πιστεύει τη διάψευση;
Οπως συμβαίνει συνήθως σ' αυτές τις περιπτώσεις, όσο εύκολη είναι η αναπαραγωγή της εντυπωσιακής «είδησης» και ο πολλαπλασιασμός των αποδεκτών της με ηλεκτρονική αλληλογραφία, τόσο δύσκολη είναι η ανασκευή και η διάψευση του μύθου. Παρά το γεγονός ότι η αντίδραση στο ελληνικό Διαδίκτυο υπήρξε άμεση και αποκαλύφτηκε όχι μόνο η πλαστότητα αλλά η σκοπιμότητα της διοχέτευσής της, τα ισλαμοφαγικά και αντιμεταναστευτικά ιστολόγια δεν πήραν χαμπάρι. Δεν θα μπορούσαν άλλωστε να τους πείσουν ούτε τα σοβαρά ιστολόγια που ασχολήθηκαν με την υπόθεση (λ.χ. του Νίκου Σαραντάκου), ούτε τα ιστολόγια που ειδικεύονται στα ζητήματα της Παλαιστίνης (λ.χ. Σίβυλλα), ούτε τα διεθνή ιστολόγια που ειδικεύονται στην αποκάλυψη παρόμοιων πλαστογραφημάτων (Hoax Slayer), ούτε η διάψευση του Συλλόγου Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό Ιντιφάντα, ούτε η μαρτυρία του ανταποκριτή Πάνου Χαρίτου, ούτε και η επίσημη ανακοίνωση της πρεσβείας της Παλαιστίνης στην Αθήνα.
Δυστυχώς το μόνο «επιχείρημα» που έπιασε κάπως στον ευκολόπιστο κόσμο των εθνοπρεπών ιστολογίων ήταν και πάλι συνωμοσιολογικό: η είδηση, λένε, είναι πλαστή, διότι κατασκευάστηκε από τη Μοσάντ και τους σιωνιστές. Μ' άλλα λόγια πρέπει κανείς να επιλέξει μεταξύ «ισλαμιστών» και «σιωνιστών» για να ανακαλύψει την αλήθεια.
Πιο χαρακτηριστική η απάντηση του μισαλλόδοξου μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιου σε επισκέπτη του ιστολογίου του, ο οποίος τον καλεί να ανασκευάσει τη γνώμη του για τη γνησιότητα της «είδησης» και να αποσύρει τη σχετική ανάρτηση: «Παρά τη διάψευση, στην οποία μάλιστα εδόθη τόση δημοσιότης, δεν πείθομαι! Κατά την ταπεινή μου άποψη, όσο ύποπτη μπορεί να είναι η Μοσάντ για την κατασκευή ειδήσεων, άλλο τόσο μπορεί να είναι και η Ιντιφάντα για τη διάψευση. Στον ισλαμισμό συνηθίζεται ο γάμος πολύ μικρών κοριτσιών. Κατά καιρούς έχω διαβάσει στον Τύπο ειδήσεις για παρόμοιους γάμους με ανήλικα κοριτσάκια. Επομένως, αν έχετε αντικειμενικά στοιχεία που να αποδεικνύουν το αντίθετο θα είμαι ιδιαίτερα ευγνώμων να τα θέσετε στη διάθεσή μου. Μόνον τότε θα μπορούσα να προβώ σε επανόρθωση».
Οταν άλλος επισκέπτης τον παρέπεμψε στα «αντικειμενικά στοιχεία» που αποδεικνύουν την πλαστότητα, ο κ. Αμβρόσιος εγκατέλειψε τη διαλλακτική του στάση: «Απαντών, ταπεινά φρονώ, ότι πλαστή είναι η διάψευση και όχι η είδηση. Η προπαγάνδα μπορεί όλα να τα πράξει! Αλλά η είδηση είναι πιο κοντά στα ήθη των μουσουλμάνων, καθώς επίσης και των "πολιτισμένων Ευρωπαίων". Με τη διαφορά ότι οι πρώτοι δεν κρύβονται, ενώ οι δεύτεροι επικαλύπτουν τη συμπεριφορά τους. Κατά καιρούς έχουν δημοσιευτεί ειδήσεις περί γάμου μικρών κοριτσιών ως μεμονωμένα περιστατικά. Δεν πιστεύω τη διάψευση και γι' αυτό δεν αποσύρω το post. Παρακαλώ να μου συγχωρήσετε την επιμονή. Με ευχές εν Κυρίω».
Την ανταλλαγή απόψεων με τους επισκέπτες του ιστολογίου του για το ζήτημα αυτό ο μητροπολίτης την τιτλοφορεί με τη δήλωση «Δεν είμαι ρατσιστής, αλλά ένας ορθόδοξος ιεράρχης». Η συλλογιστική του όμως είναι αποκαλυπτική: πιστεύει στην «είδηση» και όχι στη διάψευση, επειδή «γνωρίζει» ότι έτσι γίνεται. Αυτός είναι ο μηχανισμός εξάπλωσης των σύγχρονων μύθων. Βασίζονται σε κάποια εμπεδωμένη πεποίθηση ή προκατάληψη και της δίνουν σάρκα και οστά: επειδή στο Ισλάμ συνηθίζεται η νύφη να έχει μικρή ηλικία, αυτό «αποδεικνύει» ότι ο ομαδικός γάμος με τα οκτάχρονα κοριτσάκια είναι γεγονός.
Ποιος κατασκεύασε την «είδηση»
Οσο για τον «Αδέσμευτο Τύπο», ακολούθησε κι αυτός μια ανάλογη πορεία. Η εφημερίδα υποχρεώθηκε μεν να ανασκευάσει το «αποκλειστικό» με νεότερο δημοσίευμα της ίδιας δημοσιογράφου («Οι ανήλικες ήταν παρανυφάκια!», 13.3), αλλά ενώ παραθέτει «διάψευση της Χαμάς» και ανακοίνωση της παλαιστινιακής πρεσβείας στην Αθήνα, επιμένει στην αρχική πλαστή «είδηση», με το επιχείρημα ότι «ο δρ. Paul Williams που παραθέτει το υλικό (φωτογραφίες, βίντεο) υποστηρίζει τα αντίθετα». Η κατάληξη της εφημερίδας είναι ότι «ασφαλές συμπέρασμα δεν μπορεί να βγει», αλλά πάντως «τέτοιοι γάμοι στηρίζονται μόνο από τους ακραίους ισλαμιστές και σε καμιά περίπτωση δεν χαρακτηρίζουν έναν ολόκληρο λαό».
Οταν μελετά κανείς το πώς γεννιούνται οι σύγχρονοι μύθοι συναντά συνήθως μια ανυπέρβλητη δυσκολία: ποιος ήταν ο πρώτος που συνέλαβε και έθεσε σε κυκλοφορία κάθε μύθο; Και πώς άραγε επιτεύχθηκε η πρώτη διοχέτευσή του; Για παράδειγμα, ακόμα και σήμερα δεν γνωρίζουμε όλες τις λεπτομέρειες για τις συνθήκες που κατασκευάστηκε ο πιο διάσημος μύθος των νεότερων χρόνων, το πλαστογράφημα «Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών».
Εχει επιβεβαιωθεί η κατασκευή του από τη μυστική αστυνομία του τσάρου, προκειμένου να δικαιολογηθούν τα αντιεβραϊκά πογκρόμ και να συκοφαντηθούν ως «αντιχριστιανοί» οι πρώιμοι επαναστάτες, αλλά τα ίχνη των πρώτων δραστών της εγκληματικής αυτής μυθοπλασίας αποκαλύφθηκαν μόλις τα τελευταία χρόνια. Αυτή η δυσκολία δεν υπάρχει στο μύθο που μας απασχολεί. Ο άνθρωπος που τον έχει εμπνευστεί και διοχετεύσει φρόντισε να βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του. Αυτό δεν πρέπει να μας εκπλήσσει, διότι ο κατασκευαστής του μύθου με τον ομαδικό γάμο στη Γάζα ασκεί αυτό το επάγγελμα για να ζήσει. Πρόκειται για τον Paul L. Williams, πολίτη των ΗΠΑ, δημοσιογράφο και συγγραφέα. Το όνομά του περιλαμβάνεται στα περισσότερα δημοσιεύματα των ιστολογίων και η Τ. Μυλωνά απ' αυτόν αντλεί την εγκυρότητα της «αποκάλυψης».
Αν έκανε κανείς τον κόπο να μάθει ποιος είναι ο κ. Williams προτού υιοθετήσει αβασάνιστα τις πληροφορίες του για τη Γάζα, ίσως θα επιχειρούσε μια καλύτερη διασταύρωση. Γιατί ο Williams είναι ένας χριστιανός φονταμενταλιστής, φανατικός αντιμουσουλμάνος, θιασώτης και ταυτόχρονα παραγωγός κάθε υστερικής αντιμουσουλμανικής θεωρίας που ξεπήδησε στις ΗΠΑ μετά το σοκ που προκάλεσε η επίθεση στους δίδυμους πύργους.
Ο Williams θεωρεί ότι είναι ένας νέος σταυροφόρος και μάλιστα ο τελευταίος υπερασπιστής της χριστιανικής Αμερικής, ενώ συνδέεται με κάθε λογής συνωμοσιολογικούς δικτυακούς τόπους. Το ιστολόγιό του (από όπου ξεκίνησε και ο μύθος για την παιδοφιλία στη Γάζα) φέρει τον αποκαλυπτικό τίτλο «Η Τελευταία Σταυροφορία» (The Last Crusade) και περιλαμβάνει πλήθος παρόμοιων ιστοριών, ενώ ακολουθεί την πετυχημένη συνταγή των τηλε-ευαγγελιστών, δηλαδή τη διατύπωση εξωφρενικών θεωριών σε συνδυασμό με εσχατολογικές αναφορές στη Βίβλο και τις βουλές του Κυρίου.
Τα «σκοτεινά σχέδια» του Ομπάμα
Ενας από τους κύριους στόχους του Williams είναι ο πρόεδρος Ομπάμα, τον οποίο ο ιεραπόστολος-δημοσιογράφος θεωρεί εχθρό της χριστιανικής Αμερικής και τον κατηγορεί ως υποστηρικτή της Χαμάς και της Αλ Κάιντα. Σε περσινό άρθρο του με τίτλο «Ο πρόεδρος Ομπάμα προσκαλεί τρομοκράτες της Χαμάς στην Αμερική» (7.2.09) ο Williams καταγγέλλει τον πρόεδρο για την απόφασή του να εγκρίνει κονδύλιο 20,3 εκατομμυρίων δολαρίων για την ανακούφιση και την ενίσχυση παλαιστινίων προσφύγων, κατά την περίοδο των αιματηρών επιθέσεων του Ισραήλ στη Γάζα στις αρχές του περασμένου χρόνου. Αυτή την ελάχιστη ανθρωπιστική βοήθεια προς τους Παλαιστίνιους, ο Williams τη μεταφράζει ως σκοτεινό σχέδιο του Ομπάμα, σύμφωνα με το οποίο «θα φτάσουν στις ακτές μας εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι, πολλοί από τους οποίους έχουν δεσμούς με το ριζοσπαστικό Ισλάμ». Μάλιστα αυτή την απόφαση του Ομπάμα, ο Williams τη θεωρεί συνέχεια των αλλαγών που επέφεραν στους νόμους για τη μετανάστευση οι κυβερνήσεις Κένεντι και Τζόνσον τη δεκαετία του '60. Για «Κένεντι και συντροφία» μιλά ο Williams και κατηγορεί τον τότε πρόεδρο ως υπεύθυνο για τη «μετάλλαξη» της εθνικής σύνθεσης των ΗΠΑ. Και καταλήγει: «Το αποτέλεσμα ήταν μια εισβολή του Τρίτου Κόσμου, η οποία μετατρέπει την Αμερική σε μια άλλη χώρα». Περιττό να προσθέσουμε ότι ο συγγραφέας θεωρεί «διεφθαρμένο» τον οργανισμό του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες (UNRWA).
Μια από τις βασικές έγνοιες του Williams και των ομοϊδεατών του είναι να «αποκαλύψουν» ότι ο πρόεδρος Ομπάμα δεν είναι χριστιανός όπως λέει ο ίδιος, αλλά μουσουλμάνος και μάλιστα φανατικός. Ο προφανής στόχος είναι να αμφισβητηθεί ο πατριωτισμός του προέδρου και να αποδειχτεί ότι ο εχθρός βρίσκεται ήδη μέσα στον Λευκό Οίκο. Με δεδομένη αυτή την προπαγανδιστική εκστρατεία της αμερικανικής φονταμενταλιστικής ακροδεξιάς γίνεται ακόμα πιο σαφές το μέγεθος της γκάφας του κ. Χρυσοχοΐδη, ο οποίος αποκάλεσε μουσουλμάνο τον Ομπάμα στην ελληνική Βουλή. Ισως όμως αυτή η παραδρομή μαρτυρά και την πηγή πολλών από τις πληροφορίες του υπουργού «Προστασίας».
Γνωρίζοντας το όνομα του ανθρώπου που εμπνεύστηκε το μύθο μπορούμε εύκολα να βρούμε και την πρώτη δημοσίευση από όπου ξεκίνησε η διεθνής καριέρα του πλαστογραφήματος. Ηταν 7 Αυγούστου 2009, όταν ο κ. Williams ανήρτησε στο ιστολόγιό του The Last Crusade (και όχι σε βιβλίο στη... Βραζιλία, όπως λέει ο «Αδέσμευτος Τύπος») το επίμαχο κείμενο με τίτλο «Η Χαμάς παίζει ρόλο οικοδεσπότη στην παιδοφιλία». Και πώς το εμπνεύστηκε; Μήπως πήγε στη Γάζα ή μήπως είχε κάποιον που τον ενημέρωσε σχετικά και του έδωσε τις επίμαχες φωτογραφίες; Τίποτα απ' αυτά. Απλά αντέγραψε ένα τηλεγράφημα του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP), το οποίο είχε καλύψει δημοσιογραφικά τον ομαδικό γάμο, ενώ έκανε χρήση και των επίσημων φωτογραφιών που κυκλοφόρησαν.
Το τηλεγράφημα του AFP, με ημερομηνία 30 Ιουλίου 2009, φέρει τον τίτλο «Η Χαμάς οργανώνει ομαδικό γάμο στη Γάζα» και βέβαια δεν μιλά ούτε για παιδοφιλία ούτε μπερδεύει τις νύφες με τα παρανυφάκια. Μια βδομάδα αργότερα, ο κ. Williams αντιγράφει τις τέσσερις πρώτες παραγράφους του τηλεγραφήματος (χωρίς βέβαια να αναφέρει την πηγή) και τις συνοδεύει με τις καταγγελίες περί παιδοφιλίας. Ομως η πέμπτη παράγραφος του ίδιου τηλεγραφήματος του AFP δίνει την απάντηση στο πού βρίσκονταν οι νύφες: «Οι 450 νύφες δεν πήραν μέρος στη λαμπρή τελετή και κάθονταν μαζί με το κοινό των περίπου χιλίων καλεσμένων: τα περισσότερα ζευγάρια είχαν ήδη πάρει μέρος σε θρησκευτικές τελετές αλλού, ενώ περισσότεροι γάμοι έχουν προγραμματιστεί για τις αμέσως επόμενες μέρες». Μ' άλλα λόγια, η πηγή του κ. Williams διέψευδε εξαρχής την «αποκάλυψή» του. Αντιγράφοντας το τηλεγράφημα και αποσιωπώντας την κατάληξή του ο κ. Williams συλλαμβάνεται εδώ να πλαστογραφεί εν γνώσει του την αλήθεια.
Για τη διακίνηση του πλαστογραφήματος φρόντισε ο ίδιος ο κ. Williams. Τρεις μέρες μετά την ανάρτηση του δημοσιεύματος στο δικό του ιστολόγιο, το διοχέτευσε και στο υπερσυντηρητικό Frontpage Magazine του Ντέιβιντ Χόροβιτς, γνωστού για τη διαδρομή του από τη Νέα Αριστερά της δεκαετίας του '60 στη σημερινή αμερικανική ακροδεξιά. Από εκεί ήταν ανοιχτή η διαδρομή σε όλα τα μισαλλόδοξα και συνωμοσιολογικά ιστολόγια σε όλο τον κόσμο.
Η μεσολάβηση του Χόροβιτς ήταν αναγκαία για να αναβαθμιστεί η εγκυρότητα του μύθου, διότι ο στρατευμένος αυτός συγγραφέας -αντίθετα από τον Williams- φιλοξενείται συχνά ως «ειδικός» σε κανάλια εθνικής εμβέλειας, όπως το Fox. Αλλά και του Χόροβιτς την εγκυρότητα μπορεί κανείς να μετρήσει από τα πρόσφατα δημοσιεύματά του.
Ο διακινητής του μύθου περί Χαμάς έχει βαλθεί τα τελευταία χρόνια να αποκαλύψει την κομμουνιστική (!) συνωμοσία στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ. Ενα από τα τελευταία του βιβλία ονομάζεται «Οι καθηγητές: οι 101 πιο επικίνδυνοι πανεπιστημιακοί στην Αμερική» (The Professors: the 101 most dangerous academics in America) και επιχειρεί να εμφανίσει μεγάλο μέρος της ακαδημαϊκής κοινότητας των ΗΠΑ ως προπαγανδιστές των αριστερών ιδεών.
Ο Χόροβιτς εμφανίζεται ως ένας σύγχρονος Μακάρθι και μάλιστα πιο σκληρός από το ίνδαλμά του. Οπως γράφει στο ίδιο βιβλίο, θεωρεί ότι «ο Μακάρθι είχε υποτιμήσει την έκταση της σοβιετικής διείσδυσης στην αμερικανική κυβέρνηση και ότι ενδεχομένως όλα τα άτομα που κλήθηκαν ενώπιον επιτροπών του Κογκρέσου είχαν ανάμειξη σε ένα συνωμοτικό δίκτυο, το οποίο ελεγχόταν από το Κρεμλίνο» (σ. 294).
Για τη σοβαρότητα των ελλήνων διακινητών του μύθου πρέπει εδώ να σημειώσουμε ότι ο ίδιος ο κατασκευαστής του, ο Paul Williams, έχει αποσύρει από το ιστολόγιό του το αρχικό δημοσίευμα, παραδεχόμενος εμμέσως πλην σαφώς την πλαστότητα. Το έχει αντικαταστήσει με ένα πολύ νεότερο, το οποίο φέρει ημερομηνία 9 Μαρτίου 2010 και υπότιτλο «Ενημέρωση για την παιδοφιλία της Χαμάς» (Hamas Pedophilia Update).
Κατηγορηματική αυτοαναίρεση
Το νέο κείμενο υπογράφεται από τον ισραηλινό δημοσιογράφο Jonathan Dahoh-Halevi και για το επίμαχο ζήτημα αναφέρει τα ακόλουθα, ως συμπεράσματα από δική του ανεξάρτητη έρευνα: «Τα δεκάχρονα κοριτσάκια δεν ήταν οι πραγματικές νύφες. Εντούτοις ουδέποτε δημοσιεύτηκε από τη Χαμάς μια επίσημη λίστα με τα ονόματα των νυφών και δεν είναι δυνατόν να γνωρίζει κανείς με ακρίβεια την ηλικία τους. [...] Φαίνεται ότι αυτοί που δημοσίευσαν την καταγγελία κατά της Χαμάς ξεγελάστηκαν από τις παραπλανητικές φωτογραφίες του συμβάντος και δεν διεξήγαγαν μια διεξοδική έρευνα».
Αλλά ακόμα και μετά την κατηγορηματική αυτοαναίρεση, το δηλητήριο της πλαστής είδησης δεν έχει πάψει να λειτουργεί. Δεν είναι μόνο ο φονταμενταλιστής μητροπολίτης Αμβρόσιος που δεν δέχεται διαψεύσεις. Μια ματιά σε εθνοπρεπείς ιστότοπους επιβεβαιώνει ότι το ψέμα αναπαράγεται ακόμα και σήμερα. Αυτό άλλωστε είναι το οξυγόνο απ' όπου τρέφονται οι σύγχρονοι αυτοί μύθοι. Ακόμα και η πιο τεκμηριωμένη διάψευση δεν μπορεί να τους αναιρέσει. Στο μυαλό των -όχι λίγων- ευκολόπιστων η διάψευση επιβεβαιώνει την αρχική υπόνοια και εντάσσεται στη «συνωμοσία» που ακολουθεί το μύθο σ' όλη του τη διαδρομή.
► Μια άθλια εκστρατεία
Αφού δεν μπόρεσαν τόσα χρόνια οι σιωνιστές να υποτάξουν με τα όπλα και τον οικονομικό και φυσικό αποκλεισμό τον παλαιστινιακό λαό, προσπαθούν τώρα με μια ενορχηστρωμένη εκστρατεία να πλήξουν την Ηθική αυτού του λαού.
► Το μαχαίρι του σταυροφόρου
Ο κατασκευαστής της πλαστής είδησης για την «παιδοφιλία» στη Γάζα Paul L. Williams είναι πολυγραφότατος.

Εμείς υπενθυμίζουμε:
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια: