Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2010

«Όχι»στην οικονομι κή υποδούλωση! Ανοικτή επιστολή προς τον ευρωβουλευτή Χατζημαρκάκη

Ο Ιωσήφ Ζησιάδης είναι ο πρώτος μετανάστης βουλευτής στην Ελβετία. Βουλευτής κι όχι βολευτής, που τιμάει την πολιτική και την Ελλάδα. Στο πλευρό των εργαζομένων και των λαών που αγωνίζονται για την Εθνική Ανεξαρτησία τους. Πρόσφατα βρέθηκε στην αποκλεισμένη Γάζα, για να συμπαρασταθεί στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού (Γάζα, 15 - 18 Γενάρη 2010)

Ανοικτή επιστολή προς τον ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτή του Φιλελεύθερου κόμματος της Γερμανίας, Γ. Χατζημαρκάκη, που υποστηρίζει την επιβολή σκληρής λιτότητας στην Ελλάδα, έστειλε ο αριστερός βουλευτής της Ελβετίας, επίσης ελληνικής καταγωής, Ιωσήφ Ζησιάδης.
«Αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω τη βαθύτατη αποστροφή μου απέναντι σε τόση μεγάλη έλλειψη αλληλεγγύης προς το μέλλον του λαού μας και το νόμιμο δικαίωμά του για ελευθερία και εθνική κυριαρχία.
Τα λεγόμενά σας είναι ένα δυνατό ράπισμα σε όλες αυτές τις γυναίκες και αυτούς τους άνδρες που αγωνίστηκαν στη διάρκεια της ιστορίας μας για την ελευθερία και την ανεξαρτησία μας.
Τα λεγόμενά σας είναι ένα δυνατό ράπισμα σε όλους αυτούς τους Έλληνες μετανάστες, στους οποίους ανήκουμε κι εμείς, που αναγκάστηκαν να φύγουν από την πατρίδα τους για να οικοδομήσουν με τον ιδρώτα και το αίμα τους τις οικονομίες των πιο μεγάλων καπιταλιστικών ευρωπαϊκών χωρών και πολλών άλλων.
Τα λεγόμενά σας είναι ένα δυνατό ράπισμα προς τους μισθωτούς και τους αγρότες της χώρας καταγωγής μας, οι οποίοι αναγκάζονται να αγωνίζονται για τα νόμιμα δικαιώματά τους και την ελευθερία επιλογής, οι οποίοι δεν είναι υπεύθυνοι για τις νεοφιλελεύθερες οικονομικές επιλογές που τους υπέβαλε η κυβέρνησή τους.
Αγαπητέ συνάδελφε, είστε ελεύθερος να αγκαλιάσετε και να ενδυθείτε με τα ρούχα της αποικιοκρατικής και αυταρχικής εξουσίας του νεοφιλελεύθερου συμφώνου σταθεροποίησης. Είστε ελεύθερος επίσης να δεχτείτε μία συνθήκη υποτέλειας. Υπάρχουν ακόμη στην υφήλιο βουλευτές ελληνικής καταγωγής που ντρέπονται για την εικόνα που δίνετε για την Ελλάδα αυτή τη στιγμή και που έχουν ακόμη μέσα στο αίμα τους τη δύναμη της ελευθερίας που μας ένωνε πάντα»

* Για να μην ξεχνάμε ποιός είναι ο Ιωσήφ Ζησιάδης: Κουράκης - Ζησιάδης (ο πρώτος μετανάστης βουλευτής στην Ελβετία): Αξίζουν και τιμούν τη λαϊκή ψήφο!
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια: