Σάββατο, 11 Ιουλίου 2009

H ιταλική διανόηση ξεσηκώνεται εναντίον του ρατσιστικού νόμου της κυβέρνησης Berlusconi, που ποινικοποιεί την λαθραία είσοδο μεταναστών!

Στην Ελλάδα η κυβέρνηση Καραμανλή θεσμοθετεί την πιστή αντιγραφή του νόμου Berlusconi, οι Έλληνες διανοούμενοι που βρίσκονται;
Ελπίδα αντίστασης στο νεοφασισμό αποτελεί το κείμενο-καταγγελία της επιστροφής ρατσιστικών νόμων στην Ευρώπη, που υπογράφουν οι κορυφαίοι Ιταλοί διανοούμενοι (Camilleri, Tabucchi, Maraini, Fo, Rame, Ovadia, Scaparro, Amelio, Wu Ming), σε λίγες ημέρες συγκέντρωσε 12.000 υπογραφές. (το κείμενο στην αγγλική: Against the Reintroduction of Race Laws in Europe).
Στην Ελλάδα της κυβέρνησης Καραμανλή, της πολιτικής και οικονομικής διαφθοράς, της εξαθλίωσης, της καταπάτησης των στοιχειωδών δημοκρατικών θεσμών, οι δικοί μας διανοούμενοι ποιούν την νήσσα…
Η αντιμετώπιση της επιστροφής στην εποχή του φασισμού και του ναζισμού για την Ευρώπη, προσλαμβάνει τεράστιες διαστάσεις.
Το ρατσιστικό φάντασμα της ευρωπαϊκής δεξιάς, που ξεκίνησε στην Ιταλία και την Ελλάδα, βρίσκει τη συσπείρωση των ελεύθερων ανθρώπων στην Ευρώπη, με εξαίρεση την Ελλάδα.
Δεν θα περάσουν εύκολα τα ναζιστικά μοντέλα των κυβερνήσεων Berlusconi-Καραμανλή, παρά την ένοχη σιωπή της ελληνικής διανόησης.
Ο ξένος τύπος συμμετέχει ενεργά στην αντιρατσιστική συσπείρωση και είμαστε σίγουροι πως και στην Ελλάδα δεν θα υποκύψουμε εύκολα στα κελεύσματα της δεξιάς. Οι προοδευτικοί Έλληνες, με ή χωρίς τους διανοούμενους και την απούσα δημοκρατική συμπαράταξη των προοδευτικών δυνάμεων, δεν μείνουν σιωπηλοί.
Τα «Sieg Heil!» δεν θα περάσουν!
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια: