Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2009

«Γάζα, ας παραμείνουμε άνθρωποι», του Vittorio Arrigoni

Ο Vittorio Arrigoni, στη διάρκεια της εθνοκάθαρσης στη Γάζα (27 Δεκέμβρη 2008 – 18 Γενάρη 2009) ήταν ο μοναδικός Ιταλός που έμεινε μέσα στη Γάζα.
Μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας της σφαγής που ντροπιάζει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ύπαρξη. Θαυμάσαμε το κουράγιο και τη δύναμή του, να πει ΟΧΙ στην «πρόσκληση» των ισραηλινών να εγκαταλείψει τη Γάζα, να δηλώσει Παλαιστίνιος και να μείνει στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού.
Αυτός ξεσκέπασε όλους τους δυτικούς «δημοσιογράφους» που έγραφαν προπαγανδιστικές ανταποκρίσεις, δήθεν από το «μέτωπο», ενώ αναπαυόταν σε 5στερα ξενοδοχεία «φιλοξενούμενοι» του ναζιστικού ισραηλινού καθεστώτος.
Είχαμε μαζί του καθημερινή τηλεφωνική επικοινωνία (βέβαια, όταν μπορούσε να φορτίζει το κινητό του) και μας πρόσφερε την εναλλακτική πληροφόρηση, για την αλήθεια, για το έγκλημα στη Γάζα.
Τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν για την φροντίδα των παιδιών που επέζησαν από τη μεγάλη σφαγή και ειδικότερα για το Ίδρυμα «Palestinian Center for Democracy and Conflict Resolution».
Το βιβλίο είναι στην ιταλική και μέχρι να έχουμε την ελληνική έκδοση (πιστεύουμε σύντομα), εκτιμούμε ότι η αγορά και διάδοση του βιβλίου είναι ένα ηθικό και πολιτικό καθήκον για όσους αγωνίζονται για ειρήνη και αλληλεγγύη. Για όσους, όπως επισημαίνει ο ίδιος ο Βίκ, αρνούνται τη λογική της «αλήθειας του καθεστώτος»!
Το βιβλίο έχει 128 σελίδες, στοιχίζει 7 € και η αγορά μπορεί να γίνει online από την εφημερίδα “Il Manifesto
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια: