Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2009

Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ (IL POPOLO DELLA LIBERTÀ) ΤΟ «ΝΕΟ» ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ

Ολοκληρώθηκε χθες το ιδρυτικό συνέδριο του «νέου» πολιτικού κόμματος της Ιταλίας: Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ (IL POPOLO DELLA LIBERTÀ).
Ηγέτης του ο Silvio Berlusconi, αυτοκράτορας πλέον μετά τη δεξιά μετατόπιση του «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ» (πρώην ΚΚΙ, το μεγαλύτερο κομμουνιστικό κόμμα της Δύσης), αφού κατόρθωσε να καλύψει ΠΛΗΡΩΣ το λεγόμενο κεντροδεξιό χώρο.
Μοναδικός «παίκτης» στην ιταλική πολιτική σκηνή, αφού δεν υπάρχει κοινοβουλευτική αριστερά και το «Δημοκρατικό Κόμμα» έκανε ότι ήταν πολιτικώς δυνατό να διαχωρίσει τη θέση του από την αριστερά, ελπίζοντας να γίνει «χαλίφης στη θέση του χαλίφη».
Ο καβαλιέρε είναι πλέον απόλυτος κυρίαρχος του πολιτικού παιχνιδιού και σύντομα, μετά τις συνταγματικές τροποποιήσεις για υπερεξουσίες του Προέδρου, θα μεταπηδήσει στην Προεδρία της χώρας.
Το νέο κόμμα συμπεριλαμβάνει 3 μεγάλα κόμματα (Forza Italia, του Silvio Berlusconi και αδελφό κόμμα του Καραμανλή, Aleanza Nazionale, το νεοφασιστικό κόμμα του Gianfranco Fini και αδελφό κόμμα του Καρατζαφέρη, το Lega Nord, ρατσιστικό-φασιστικό κόμμα του Umberto Bossi κι αυτό στις θέσεις του Καρατζαφέρη, και πολλά μικρά κόμματα του κέντρου, αλλά και της αριστεράς, όπως μεγάλο τμήμα του Σοσιαλιστικού Κόμματος Ιταλίας).
Να πούμε και στα δικά μας;
Μας αρέσει δεν μας αρέσει, η δεξιά είναι κυρίαρχη στην Ευρώπη μπροστά στην ανυπαρξία μιας αριστεράς, ή σωστότερα στην προσπάθεια των σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων να προσεγγίσουν-αντιγράψουν τη δεξιά πολιτική.
Κεντροδεξιά και κεντροαριστερά δεν έχουν τις διακριτές πολιτικές στα βασικά ζητήματα: ιδιωτικοποιήσεις σε Παιδεία, Υγεία, Δημόσιους Οργανισμούς, Ελεύθερη Αγορά…
Έτσι οι πολίτες κάνουν τη λογική επιλογή: πάνε δεξιά για σιγουριά!
Στο βίντεο με την παρουσίαση του «νέου» κόμματος, θέλουμε σήμερα να επισημάνουμε ένα από τα πολλά ζητήματα που περιέχει: προσέξτε στο (1:39) ...οι φίλοι μας και εμφανίζονται ανάμεσα στην ιταλική σημαία, εκείνη των ΗΠΑ και του Ισραήλ.
Όσο κι αν προσπαθεί η ευρωπαϊκή κεντροαριστερά, να υποσκελίσει την κεντροδεξιά σε αγάπη-λατρεία προς τον Ομπάμα και τους ναζί σφαγείς της Γάζας, η κεντροδεξιά δεν το επιτρέπει!
- Στοιχεία για το πολιτικό γίγνεσθαι στην Ιταλία, από το βιβλίο «Ιταλικές Πολιτικές Εκλογές 2006»
- Περισσότερες αναρτήσεις για την κατανόηση του «φαινομένου Ιταλία», μετά το βίντεο και θα επανέλθουμε…
* Περισσότερα για την πολιτική κατάσταση στην Ιταλία:
- Κατάφερε κι αυτό ο νεκροθάφτης της ιταλικής αριστεράς Walter Veltroni

- Ιταλικές εκλογές 2008. Μάθημα ιστορίας: ο θρίαμβος του Berlusconi και η ήττα της αριστεράς

- Περίμεναν το ΚΟΜΜΑ, που δεν έφθασε ποτέ, στο Circo Massimo

- Η Ευρώπη είναι δεξιά χάρη στην ανυπαρξία μιας αριστεράς

- Το εκλογικό σύστημα δεν επέτρεψε την είσοδο του Giacomo Mancini στην ιταλική βουλή

- Χάθηκε και η Ρώμη!

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο καρατζαφέρης με τη λέγκα του Βορρά και το πρώην Εθνικό μέτωπο του Βορίδη (νην μέλος του ΛαΟΣ) με το κόμμα του Φίνι!!

Υπάρχει πλήρης αντιστοίχηση!