Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2009

Το “αποκλειστικά” ρεπορτάζ, ηχεί καλύτερα από το “μισθοφορικά”


Ο φίλος Βικ

«Αν αληθεύει ότι το πρώτο θύμα κάθε πολέμου είναι η Αλήθεια, για το Ισραήλ είναι στόχος προτεραιότητας ώστε να τη δολοφονήσει. Πριν, στη διάρκεια και μετά από κάθε σύγκρουση.
Θέλει να θάψει την Αλήθεια, μαζί με την ντροπή των εγκλημάτων του εναντίον της ανθρωπότητας.
Όταν έγκυροι και διεθνείς δημοσιογράφοι με τις “αποκλειστικά” ρεπορτάζ (το “αποκλειστικά” ηχεί καλύτερα από τα “μισθοφορικά”), στα μπλογκς – όπως το δικό μου –, που αντικαθιστά την επίσημη, αλλά νεκρή ειδησιογραφία, καταφθάνουν οι ορδές των χρήσιμων σχολίων για την αντιπαραβολή, από τους “Υπερασπιστές του Ισραήλ”, ή των εθισμένων στη δωρεάν εξύβριση
».
Αυτά γράφει από τη Γάζα ο φίλος Βικ στο μπλογκ Guerrilla Radio και παραθέτει σχετικό «άρθρο»…
Ο Ιταλός Vittorio Arrigoni έμεινε μέσα στη Γάζα, μαζί με άλλους 8 ακτιβιστές, αρνούμενος να φύγει όταν άρχισαν οι βομβαρδισμοί και το Ισραήλ κάλεσε τους ξένους υπηκόους ν’ αποχωρήσουν. Τότε, απάντησε στα ναζιστικά γουρούνια: ΜΕΝΩ ΣΤΗ ΓΑΖΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΣ!
Έτσι, ήταν ο πρώτος που αποκάλυψε το ρόλο του Claudio Pagliara, ανταποκριτή της RAI (κρατική ραδιοτηλεόραση της Ιταλίας), αλλά και όλων των ιταλικών τηλεοράσεων, με τα άρθρα του στη γνωστή ιταλική εφημερίδα “Il manifesto” και το μπλογκ του με την μυθική Ανάρτηση (27-12-2008):
«Ένα εγκάρδιο μήνυμα για το τέλος του έτους στα τηλεοπτικά κανάλια tg1 - tg2 - rete 4 - canale 5 - italia uno, στον Claudio Pagliara, σε όλους, αλλά και στο κανάλι tg3: ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ»
Και… συνεχίζει να εξευτελίζει τους «προοδευτικούς, έγκυρους» διεθνείς δημοσιογράφους-μισθοφόρους των ισραηλινών…
Μας άνοιξε κι εμάς μάτια και αυτιά… και μέσα στη Γάζα που βομβαρδιζόταν – κι ήμασταν κι εμείς εκεί, ενώ απουσίαζαν οι έγκυροι δημοσιοκάφροι - μας έδωσε υπόσχεση: Όταν φύγω από τη Γάζα, ναι θα περάσω από την Αθήνα και θα δώσουμε μια Συνέντευξη.
Λοιπόν, όταν φθάσει η ώρα… και ελπίζουμε σύντομα… χωρίς καμία εμπάθεια με τους δημοσιογράφους (εξαιρούμε τους μισθοφόρους και δημοσιοκάφρους), οι μπλοκερς θα τον γνωρίσουν από κοντά, θα δούμε «πόσα απίδια έχει ο σάκος» και θα ακούσουμε την ΑΛΗΘΕΙΑ!
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια: