Τρίτη, 13 Ιανουαρίου 2009

Ο Δημήτρης Τσιρώνης, βουλευτής Ν. Άρτας, τόλμησε να μιλήσει στη βουλή για το έγκλημα στη Γάζα!

Λέμε ότι «τόλμησε» γιατί σήμερα, 15 μέρες από την έναρξη της γενοκτονίας στη Γάζα, πέρα από δηλώσεις πολιτικών, κανείς δεν μίλησε στην έδρα της «δημοκρατίας» για το έγκλημα.
Ο Δημήτρης Τσιρώνης, βουλευτής ΠΑΣΟΚ, το τόλμησε παρακάμπτοντας τον κανονισμό και την ημερήσια διάταξη της βουλής και είμαστε μαζί του!
Από τα χθεσινά πρακτικά:

(Στο σημείο αυτό χτυπάει το κουδούνι λήξεως του χρόνου ομιλίας του κυρίου Βουλευτή)
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι -για μισό λεπτό μόνο- θα ήταν μεγάλη παράλειψη, εάν εδώ στο Ελληνικό Κοινοβούλιο δεν εκφράζαμε την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μας, από το Βήμα της Βουλής στο δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό λαό, που αυτό το διάστημα βιώνει την αγριότητα, την ωμότητα και τη θηριωδία των ισραηλινών στρατευμάτων.
Στη γειτονιά μας συντελείται ένα από τα πιο βάναυσα και αποτρόπαια εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και η διεθνής Κοινότητα εθελοτυφλεί.
Τα είχα καταγγείλει όλα αυτά από το Βήμα της Βουλής στις 25 Νοεμβρίου, πριν από σαράντα πέντε περίπου μέρες. Μόλις είχα επιστρέψει από μια διεθνή συνδιάσκεψη για το Παλαιστινιακό πρόβλημα τη Δαμασκό της Συρίας.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Έλσα Παπαδημητρίου): Κύριε συνάδελφε, παρακαλώ.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ: Αφήστε με μισό λεπτό, κυρία Πρόεδρε. Εκεί είχα εκπροσωπήσει το Ελληνικό Κοινοβούλιο και μαζί και την τιμή της χώρας μας.
Η Ελληνική Κυβέρνηση, δυστυχώς, μένει απαθής, χωρίς να αναλαμβάνει χωρίς καμιά πρωτοβουλία για την κατάπαυση του πυρός και την επίτευξη εκεχειρίας. Και μάλιστα, σαν να μην έφθανε αυτό, στον σημερινό Τύπο, αλλά και στα blogs έχει αποκαλυφθεί ότι μέσω του ελληνικού λιμανιού του Αστακού γίνεται η μεταφορά αμερικανικών πυρομαχικών στο Ισραήλ.
Εάν συμβαίνει κάτι τέτοιο, κύριε Υπουργέ και δεν το αποτρέψει η ελληνική Κυβέρνηση, θα είναι συμμέτοχος σ' αυτό το μεγάλο έγκλημα κατά του Παλαιστινιακού λαού.
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του ΠΑ.ΣΟ.Κ.)
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Έλσα Παπαδημητρίου): Να σας ενημερώσω, κύριε συνάδελφε, στην άλλη συνδιάσκεψη ρωτήστε και τους ομολόγους μας από τα άλλα Κοινοβούλια, κυρίως της νότιας Μεσογείου, να δείτε πόσο εξαιρετικά ευχαριστημένοι είναι για τις αντιδράσεις όχι μόνο της Εκτελεστικής Εξουσίας στην Ελλάδα, αλλά και της Κοινοβουλευτικής. Ήμασταν οι πρώτοι Κοινοβουλευτικοί που εκπέμψαμε μηνύματα. Παρακαλώ, ο κύριος Αλυσανδράκης από το Κ.Κ.Ε. έχει το λόγο.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ: Σαν Κοινοβούλιο είπα ναι.
Κυρία Πρόεδρε, ήμουν εκπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου στην Διεθνή Συνδιάσκεψη το Παλαιστινιακό πρόβλημα στη Δαμασκό της Συρίας, 23-24 Νοεμβρίου φέτος, με την υπογραφή του Προέδρου της Βουλής. Αυτό είπα. Η Κυβέρνηση τι κάνει;
Το Ελληνικό Κοινοβούλιο καλά πράττει και ενδεχομένως, εάν προβλεπόταν και από τον Κανονισμό της Βουλής, θα έπρεπε να προχωρήσει και στην υιοθέτηση ενός ψηφίσματος υπέρ του Παλαιστινιακού λαού και καταδίκης του Ισραήλ.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Έλσα Παπαδημητρίου): Ο κύριος Σιούφας αμέσως μόλις ξέσπασε η κρίση.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ: Το ξέρω.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Έλσα Παπαδημητρίου): …επικοινώνησε με όλους τους Προέδρους των Κοινοβουλίων.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ: Το ζήτημα είναι τι κάνει η ελληνική Κυβέρνηση, κυρία Πρόεδρε.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Έλσα Παπαδημητρίου): Δύο λεπτά. Είναι χρήσιμο να το γνωρίζετε.Επικοινώνησε με όλους τους Προέδρους των Κοινοβουλίων Ευρωμεσογειακής, με όλες τις κοινοβουλευτικές συνελεύσεις και ήδη γίνεται τεράστια κινητοποίηση για κοινή διάσκεψη άμεσα και αποστολή κοινοβουλευτικής βοήθειας στο πεδίο. Λίγο υπομονή.

* Υπομονή να ολοκληρώσουν την εθνοκάθαρση τα ναζιστικά γουρούνια;
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΓΑΜΗΜΕΝΗ ΔΕΞΙΑ,ΛΙΓΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΨΩΜΙΑ ΣΟΥ!!!

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΤΣΙΡΩΝΗ ΠΑΡΕ ΛΕΟΦΩΡΕΙΟ ΚΑΙ ΤΡΑΒΑ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΟ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΑΡΤΑ. ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΓΡΑΙΚΥΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΩΠΙΔΕΣ. ΜΙΑ ΖΩΗ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΟΥ. ΣΚΑΤΑ ΣΤΗ ΓΑΖΑ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΧΕΙΜΑΡΙΩΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΚΚΙΝΟ ΦΑΣΙΣΤΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΜΠΕΡΙΣΑ

Ανώνυμος είπε...

γιατί φίλε συνανώνυμε η υπεράσπιση της Γάζας φέρνει την πολιτική "λήθη"; δηλαδή δεν γίνεται οι βουλευτές να προστατέψουν και το ελληνικό λαό και τους αδικιμένους παλαιστίνιους; τουλάχιστον ας μη γινόμαστε ταχυδρόμο των αμερικάνων, και να μεταφέρουμε τα οπλα τους στο σιωνιστή τρομοκράτη