Πέμπτη, 4 Δεκεμβρίου 2008

Το Πάντειο Πανεπιστήμιο ανακήρυξε επίτιμο διδάκτορα τον Walter Veltroni, ηγέτη του «Δημοκρατικού Κόμματος» Ιταλίας

Ο W. Veltroni, που βρέθηκε στην Αθήνα για την τελετή, είχε συνάντηση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ με τον Γ. Παπανδρέου και παρουσίασε βιβλίο του στο βιβλιοπωλείο «Ιανός».
Στην τελετή, πέρα από τα τυπικά της τελετής ανακήρυξης σε διδάκτορα του ιταλού πολιτικού, εντυπωσίασε η μεστή ομιλία του καθηγητή Γιάγκου Ανδρεάδη.
Στην αντιφώνησή του ο W. Veltroni, επιβεβαίωσε όσα έχουμε γράψει για τη μετατροπή του πρώην ΚΚΙ σε κεντρώο κόμμα και ειδικότερα:
«το τέλος των ιδεολογιών… την ιστορική νίκη του Ομπάμα… την ανάγκη αντιμετώπισης της τρομοκρατίας…» και χωρίς να χρησιμοποιήσει ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ τη λέξη αριστέρα, μίλησε και θεοποίησε τον ρεφορμισμό και τον εκσυγχρονισμό. Για να συνεννοούμαστε, θύμιζε και επαναλάμβανε όσα μας περιέγραφε ως «εκσυγχρονιστικό όραμα ο Κ. Σημίτης».
Εκτός από πανεπιστημιακούς, διανοούμενους και φοιτητές, παρευρέθηκαν από τον πολιτικό κόσμο: Θόδωρος Πάγκαλος, Μιχάλης Τιμοσίδης, Άννα Διαμαντοπούλου, Ευάγγελος Βενιζέλος, βουλευτές τοιυ ΠΑΣΟΚ και ο Δημήτρης Χατζησωκράτης από τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Walter Veltroni έκανε ειδική μνεία στον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Πολλοί σχολίασαν ως επιτυχία να μιλήσει ονομαστικά για τον Βενιζέλο ο ιταλός πολιτικός.
Εμείς, που ήμασταν εκεί, εκτιμούμε με απόλυτη βεβαιότητα ότι αυτή η αναφορά σηματοδοτεί την κεντροδεξιά αναφορά του Βενιζέλου και επιβεβαιώνει όσους τον τοποθέτησαν έτσι στην εωκομματική σύγκρουση του ΠΑΣΟΚ (βλ. π.χ. Στέφανο Τζουμάκα).
Άλλωστε, η «ικανότητα» του Veltroni να παραλάβει την ηγεσία του πρώην ΚΚΙ - του μεγαλύτερου κομμουνιστικού κόμματος της Δυτικής Ευρώπης – και να το μετατρέψει σε ένα κεντρώο κόμμα, με σημείο αναφοράς τη ρήξη με οτιδήποτε «αριστερό» και την αριστερά, οδήγησε στην πρωθυπουργία τον Μπερλουσκόνι και για πρώτη φορά στην ιστορία του, το Δήμο της Ρώμης σε νεοφασίστα Δήμαρχο.
Ίσως, για όλα αυτά δεν παρευρέθηκε στην τελετή ο Γ. Παπανδρέου (αν είναι γι’ αυτό, σημαίνει ότι λαμβάνει τα πολιτικά μηνύματα) και μόνον 4 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.* Περισσότερα για την πολιτική κατάσταση στην Ιταλία:
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

VELTRONI INTITOLA UNA PIAZZA ALL'IDEOLOGO DEL GENOCIDIO ARMENO-IL TURCO Mustafa Kemal Ataturk

Βάλτερ Βελτρόνι ,Ο άνθρωπος που τοποθέτησε σέ πλατεία τής Ρώμης τήν προτομή τού σφαγέως τών Ελλήνων καί Αρμενίων, βραβεύθηκε σήμερα από τήν ηγεσία τού Παντείου Πανεπιστημίου, αφού τήν πράξη του αυτή τόν ανακύρηξαν επίτημο διδάκτωρα τού ιδρύματος αυτού.
ΕΥΓΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΤΙΜΗΣΑΝ

Ανώνυμος είπε...

Ο υμνητής τού σοσιαλιστή Κεμάλ Άτατούρκ είναι Δημοκράτης σαν και εσάς;;;;;; ;;;;;;; ;;;;;