Παρασκευή, 18 Ιουλίου 2008

Καρατόμησαν το Ζορμπά γιατί φοβήθηκαν τις έρευνες για Γερμανό - Siemens

Η κυρία Δίκα Αλογοσκούφη, "σύζυγος του Γ. Αλογοσκούφη θα διαχειρίζεται την ύψους 1,5 δις ευρώ ακίνητη περιουσία του ΟΤΕ, μετά την πώληση του στην Deutsche Telecom. Είναι η εκπρόσωπος της εταιρείας - συμβούλου της, στην Ελλάδα!"


Καρατόμησαν το Ζορμπά γιατί φοβήθηκαν τις έρευνες για Γερμανό - Siemens
Γ. Αλογοσκούφης: Έντιμος, ικανός και πολύ καλός
μάνατζερ ο Βουρλούμης που διώκεται για 5 κακουργήματα.
Αλ Καπόνε: «Οι διεφθαρμένοι τραπεζίτες δεν
μπαίνουν, βλέπετε, στη φυλακή!..»
Μόλις ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (μίζες, προμήθειες κλπ) Γιώργος Ζορμπάς είπε να ανοίξει κάποιους τραπεζικούς λογαριασμούς που ενδέχεται να συνδέονται με μίζες, έπεσε πανικός στα υπουργικά έδρανα και αίφνης με μια κίνηση – αστραπή η Ανεξάρτητη Αρχή έπαψε να είναι ανεξάρτητη και ο Ζορμπάς έπαψε να είναι πρόεδρός της.
Τη θέση του θα καταλάβει έμπιστος της κυβέρνησης δικαστικός λειτουργός εν ενεργεία.
Σήμερα, βλέπετε, οι δουλειές δεν γίνονται με το πιστόλι στο χέρι όπως την εποχή της ποτοαπαγόρευσης και του Αλ Καπόνε.
Σήμερα τη θέση του μυδραλιοβόλου έχουν πάρει οι νομοθετικές πρωτοβουλίες.
Δεν κουμαντάρουν πια την κοινωνία οι Νονοί της Μαφίας, ο έλεγχος έχει περάσει στους πολιτικούς.
Οι μέθοδοι ελέγχου ωστόσο παραμένουν ίδιοι όπως και τότε.Μπορεί, σήμερα, όποιος θέλει να κάνει τη δουλειά του και να μην πειθαρχεί σε άνωθεν οδηγίες, να μην χάνει το κεφάλι του, όπως τη εποχή του Αλ Καπόνε, σίγουρα όμως χάνει τη θέση του.
Ο φόβος είναι και σήμερα όπως και τότε το αποτελεσματικότερο όπλο για τον έλεγχο της κατάστασης.
«Πρέπει και εμείς να βοηθήσουμε τον κοσμάκη να γεμίσει το στομάχι του και να κρατήσει ζεστό το σπίτι του κι αν δεν το κάνουμε, δεν θα μείνει κανένας ζωντανός» έλεγε ο Αλ Καπόνε το 1931 λίγο πριν μπει ο χειμώνας, καθώς δεν περίμενε τίποτα να κάνει το Κογκρέσο και ο Πρόεδρος Χούβερ.
Ταμείο για τη φτώχεια και επιδόματα θέρμανσης για τους οικονομικά ανίσχυρους υπόσχεται το 2008 λίγο πριν το χειμώνα η κυβέρνηση Καραμανλή που δεν περιμένει τίποτα από τους εγχώριους Αλ Καπόνε που έχουν τινάξει τις τιμές στα ύψη.
Οικονομική κρίση και τότε, οικονομική κρίση και τώρα απειλή για τη συνοχή της κοινωνίας.
Και δεν είναι μόνο αυτά που δείχνουν πόσο μοιάζει η Ελλάδα του 2008 με τις ΗΠΑ της εποχής του Αλ Καπόνε όπως κάθε καλόπιστος ή και κακόπιστος θα αντιληφθεί διαβάζοντας της συνέντευξη που παραχώρησε ο αρχι-Νονός το 1931 στον ανταποκριτή του περιοδικού «Liberty» Κορνήλιο Βάντερμπιλτ τον νεότερο, που αλίευσα από την εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ εδώ.
Ήταν και τότε τόση η διαφθορά του κράτους που όπως σημειώνει ο δημοσιογράφος αισθάνθηκε εξαιρετικά αμήχανα όταν κάποια στιγμή στη διάρκεια της συνέντευξης χτύπησε το τηλέφωνο και ο Αλ Καπόνε του έδωσε το ακουστικό χαμογελώντας: «Είναι η αστυνομία. Λένε ότι σε απήγαγα».
Αναδημοσίευση από monahikoslikos
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια: