Πέμπτη, 17 Ιουλίου 2008

Ποιες ειδήσεις βγήκαν από τη συνάντηση του Π. Τατούλη με τους bloggers

Ποιες ειδήσεις βγήκαν από τη συνάντηση του Π. Τατούλη με τους bloggers
Για τις ανάγκες της ενημέρωσης, κωδικοποιημένες οι "ειδήσεις" που βγήκαν από την χθεσινή πολύωρη συνάντηση-συζήτηση του Πέτρου Τατούλη με bloggers είναι οι εξής:
Κατ΄αρχάς η συμμετοχή ήταν μεγάλη και πολυτασική!
Συμφωνήθηκε να επαναλαμβάνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα.
Ο Π. Τατούλης επανέλαβε τις γνωστές απόψεις του για τα τρέχοντα θέματα δίχως να έχει βάλει "νερό στο κρασί" του. Και τα βασικά σημεία που υποστήριξε:
-Ερχεται το τέλος του δικομματισμού με τη σημερινή μορφή του.
-Το μέλλον θα χαρακτηρίζεται από συνεργασίες σε επίπεδο προσωπικοτήτων.
-Το σημερινό σύστημα των παραδοσιακών μέσων ενημέρωσης είναι κυρίως κρατικοδίαιτο.
-Η κοινωνία πρέπει να αντιστέκεται όταν διαπιστώνει ότι ο λόγος των πολιτικών είναι αναξιόπιστος.
-Σήμερα στο δημόσιο βίο κυριαρχεί ο ηθικισμός.
-Το τεκμήριο της πολιτικής ενοχής πρέπει να εφαρμόζεται για όλους. Με τις πρόσφατες αποφάσεις του το εφάρμοσε στο ΠΑΣΟΚ ο Γ. Παπανδρέου.
Από press.gr
Σχόλιο:
Νομίζω ότι οι εκτιμήσεις του press-gr περιλαμβάνουν περιφραστικά όλο το πλαίσιο της χθεσινής συζήτησης. Θά ήθελα να επισημάνω-προσθέσω ότι:
1. Εκτίμησα πολύ σοβαρή τη συζήτηση, στο σύνολό της.
2. Οι σκέψεις που κατατέθηκαν είχαν στοιχειοθετημένο περιεχόμενο, πέρα από το γεγονός της συμφωνίας ή ασυμφωνίας με αυτές.
3. Η συζήτηση μου θύμισε, πλούσιες σε πολιτικό διάλογο και ιδέες, συζητήσεις σε οργανώσεις της αριστεράς τη δεκαετία του '70, αν και το όμορφο περιβάλλον δεν ταίριαζε μ' εκείνη την εποχή (οι καιροί αλλάζουν).
4. Ο Π. Τατούλης, είναι αλήθεια πως με ευγενικό και πολιτικό λόγο, πήρε αποστάσεις από όλα εκείνα τα ζητήματα που ταλανίζουν τη σύγχρονη πολιτική σκηνή και ιδιαιτέρως από τον τρόπο αντιμετώπισης αυτών από το κόμμα του.
Σε πλήρη ιδεολογική και πολιτική διάσταση από τη δεξιά, θα έλεγα ότι αυτή η "συνάντηση", με τους προβληματισμούς, τι σκέψεις και το διάλογο που αναπτύχθηκε, είχε ουσιαστικό περιεχόμενο.
Ας μου επιτραπεί, είχε αυτό που λείπει από τη σημερινή αριστερά στο σύνολό της.
Νίκος Κλειτσίκας
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

2 σχόλια:

alex gr είπε...

Τέλος μιας δύσκολης εποχής και απαρχή μιας άλλης ενδιαφέρουσας και πιο ουσιαστικής....
Πολύ καλές οι τοποθετήσεις του Τατούλη...

Stramatios Skoulikaw είπε...

~~Ο πόλεμος είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να την αφήσουμε μόνο στα χέρια των στρατιωτικών .- Η πολιτική είναι εξ ίσου μια πολύ σοβαρή υπόθεση για να την αφήσουμε αποκλειστικά και μόνο και εξ ολοκλήρου στους πολιτικούς .- (Κλεμανσώ ).-