Κυριακή, 6 Ιουλίου 2008

ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ & ΔΙΕΘΝΗ ΜΜΕ - Η «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ» ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ

ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ & ΔΙΕΘΝΗ ΜΜΕ - Η «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ» ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
Με αφορμή την «απελευθέρωση» της Ingrid Betancourt, αναδεικνύεται μεταξύ άλλων, ο σημαντικός ρόλος των ΜΜΕ και των δημοσιογράφων, τόσο για τη μακρινή Λατινική Αμερική, όσο και για την κατευθυνόμενη παραπληροφόρηση των πολιτών στη γηραιά ήπειρο.
*
Την περασμένη χρονιά (2007) ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Hugo Chávez, ζήτησε και πραγματοποιήθηκε δημοψήφισμα με το ερώτημα – μεταξύ άλλων – να τροποποιηθεί το Σύνταγμα και να έχει το δικαίωμα είναι εκ νέου υποψήφιος στις επόμενες προεδρικές εκλογές. Όλα τα ΜΜΕ – και τα ελληνικά – αφιέρωσαν τόνους μελάνης και μίλησαν για «δικτάτορα και πραξικόπημα».
Όταν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δεν ήταν ευνοϊκό για τον Hugo Chávez (απορρίφθηκε με διαφορά 0,7%), ο «δικτάτορας» αποδέχθηκε το αποτέλεσμα. Κι όμως, με μια κωλοτούμπα, οι δημοσιογράφοι και τα ΜΜΕ συνέχισαν και συνεχίζουν να μιλούν για δικτάτορα και πραξικοπηματία.
Οι εκλογές στην Κολομβία πραγματοποιούνται συνεχώς και αδιάκοπα με τις πολυπληθέστερες παγκοσμίως συμμετοχές διεθνών παρατηρητών και διεθνών «ανθρωπιστικών» οργανώσεων. Τέτοιο ενδιαφέρον, για εκλογικές διαδικασίες μιας χώρας, δεν έχει επιδείξει πουθενά στον πλανήτη η παγκόσμια κοινότητα και οι διεθνείς οργανισμοί. Όλοι αυτοί πιστοποιούν την εγκυρότητα και τη δημοκρατική, ανεμπόδιστη συμμετοχή και θέληση του λαού της Βενεζουέλας.
Κι όμως, για τα ΜΜΕ και τους δημοσιογράφους, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας παραμένει «δικτάτορας» και «πραξικοπηματίας».
Φυσικά κανένας δημοσιογράφος δεν έγραψε και δεν είπε ποτέ ότι ο Ισπανός πρωθυπουργός José María Aznar, ο Αμερικανός πρόεδρος George Bush και άλλα καθάρματα του υποκόσμου, είναι πραξικοπηματίες. Γιατί οργάνωσαν – πλήρως πιστοποιημένα – το πραξικόπημα στη Βενεζουέλα (11 Απρίλη 2002), εναντίον του Hugo Chávez.
(βλ. σχετικό βίντεο http://www.youtube.com/watch?v=g38uekguO08)
(CIA activities in Venezuela:
http://en.wikipedia.org/wiki/CIA_activities_in_Venezuela)
Γιατί λοιπόν κανείς δεν γράφει τα πραγματικά γεγονότα, ούτε αναφέρει ότι ο «George Bush είναι πραξικοπηματίας» και επίσης ότι ο «José María Aznar είναι πραξικοπηματίας»;
Ο ηγέτης φασιστικών παραστρατιωτικών οργανώσεων, υποστηρικτής του καρτελ κοκαΐνης του Pablo Escobar, πρόεδρος της Κολομβίας Álvaro Uribe, επανεκλέγει πρόεδρος το 2006, ενώ υπάρχει σαφής και απαγορευτική διάταξη στο Σύνταγμα της χώρας.
Κανείς δεν του απέδωσε τον χαρακτηρισμό «πραξικοπηματίας».
Τουναντίον, χιλιάδες τηλεγραφήματα συγχαρητηρίων από τους ηγέτες όλων των κρατών και πολιτικών ηγετών της γης, με ελάχιστες εξαιρέσεις.
Είναι κατανοητό πως η Κολομβία είναι πολύ μακριά από την Ευρώπη, και από την Ελλάδα, αλλά οι μεγάλες εφημερίδες και οι παγκοσμίου φήμης «δημοσιογράφοι» θα μπορούσαν να κάνουν μια έστω επιφανειακή ανάλυση.
Η «απελευθέρωση» της Ingrid Betancourt είναι γεγονός. Η Ingrid Betancourt θα είναι η επόμενη πρόεδρος της Κολομβίας, το αποφάσισαν: Time, Cosmopolitan και Vogue.
Όλα τα ΜΜΕ και οι έγκριτοι «δημοσιογράφοι» πιστοποίησαν το γεγονός και «ανακάλυψαν» τον δημοφιλή πρόεδρο Álvaro Uribe, με μπροστάρηδες του «Δημοσιογράφους χωρίς Σύνορα», που ακόμη δεν έχουν διαπιστώσει ότι στην Κολομβία έχουν δολοφονηθεί περισσότεροι δημοσιογράφοι και συνδικαλιστές, από όσους έχουν δολοφονηθεί σ’ όλο τον πλανήτη!

Νίκος Κλειτσίκας
(http://www.nikosklitsikas.gr/)
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για τον ηρωικό λαό της Βενεζουέλας, μπορείτε να διαβάζετε στα αγγλικά και να διαδίδετε :
http://www.abn.info.ve/ver.php?lee=17
και
http://www.handsoffvenezuela.org

Ανώνυμος είπε...

Έχουν οι καιροί γυρίσματα κύριοι Μπόμπολα, Λαμπράκη, Αλαφούζο, Κυριακού, Κοντομηνά, Βαρδινογιάννη και Κουρή.
ΔΕΝ ΠΗΡΑΤΕ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ.
Οσες δεκάδες ρεπορτάζ για την ακρίβεια και να κάνετε καθημερινά, ο λαός ξέρει ότι είναι κυρίως εισαγόμενη λόγω του πετρελαίου.
Όση δυνανάλογα πολλή λάσπη και να ρίξετε στη Ν.Δ. ο λαός έχει κοινή λογική να κρίνει ότι δεν συμψηφίζεται ένα ταξίδι για μπάλλα με τα 100 εκατ ευρώ που τσέπωσε ΔΙΑΠΙΣΤΩΜΕΝΑ το σημιτο-πασόκ από τη Μίζενς.
Όσο και εάν καλείτε ΜΟΝΟ τους "γραφικούς" κεκέδες Νεοδημοκράτες πολιτικούς σαν άλλοθι ενάντια στα επικοινωνιακά τζιμάνια του πασόκ, ο λαός ξέρει ότι η τράπουλα είναι σημαδεμένη.
Όσο και εάν έχετε πλημυρίσει με "πράσινα μαγκάκια" τη μπλογκόσφαιρα, ο λαός ξέρει ότι απλά αναπαράγουν τα "ρεπορτάζ" των εξαγορασμένων σας καναλιών.
ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΕΤΑΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ.
Οι ελπίδες σας ότι οι παλιές καλές σημιτικές μέρες θα ξανάρθουν έχουν ήδη αρχίσει να σβήνουν, για πάντα.
Keep walking!

Ανώνυμος είπε...

Ο Νίκος Κλειτσίκας πρέπει να διαβάσει λίγο περισσότερο για τα όσα συμβαίνουν στη Λατινική Αμερική, ίσως να μιλήσει με ανθρώπους που ζουν εκεί και ξέρουν από πρώτο χέρι τί συμβαίνει πριν αρχίσει να γράφει κατακεραυνώντας τους πάντες (εκτός του αγαπητού Τσάβεζ προφανώς).