Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2008

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ στον Hans-Gert Pöttering

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς: κ. Hans-Gert Pöttering
Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Parlement européenBât.
Louise WeissT060441,
avenue du Président Robert Schuman
CS 91024F-67070 Strasbourg Cedex
Τηλ. : +33 (0)3 88 1 75769

Αθήνα, 18 Ιούνη 2008

Κύριε Hans-Gert Pöttering,
ως απλός πολίτης παρατήρησα την υπέρμετρη «ευαισθησία» σας, αναφορικά με την απόφαση του Ιρλανδικού λαού να πει ΟΧΙ στη συνθήκη της Λισσαβόνας. Παρατήρησα την «απογοήτευσή» σας και την παρότρυνσή σας προς τους ευρωπαίους ηγέτες πως «H απόρριψη της Συνθήκης από ένα κράτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν μπορεί να ακυρώσει την κύρωσή της από 18 κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Δεν θα μείνω στο ζήτημα του ότι, ως πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, οφείλετε να υπερασπίζεστε τη μέχρι σήμερα θεσμική λειτουργία της ΕΕ και ότι δεν πρέπει να διατυπώνετε παραινέσεις σε λαούς που αποφασίζουν ελεύθερα το μέλλον τους.
Απλά, δεν έχω παρατηρήσει να έχετε την ίδια ευαισθησία σε ότι αφορά μια χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης της οποίας το 40% των εδαφών της – και συνεπώς εδαφών της ΕΕ – είναι υπό κατοχή. Είμαι σίγουρος πως ως πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το γνωρίζετε, αλλά οφείλω να σας το υπενθυμίσω ότι η Κύπρος έγινε δεκτή ως πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης το Μάιο του 2004.
Οφείλω να εκφράσω και εγώ, με την ίδια «μεγάλη απογοήτευση» που κατέλαβε εσάς για το ΟΧΙ του Ιρλανδικού λαού, τη δική μου «μεγάλη απογοήτευση» που η διεθνής κοινότητα δεν έχει στην ατζέντα της την εισβολή, την κατοχή, τα ανθρώπινα δικαιώματα, ΑΛΛΑ ειδικότερα εσείς προσωπικά, με την ιδιότητά σας, είχατε καθήκον να έχετε στην καθημερινή σας ατζέντα τη νομιμοποίηση των εποίκων και της Τουρκικής κατοχής στην Κύπρο, μιας χώρας μέλους της ΕΕ.
Γιατί άραγε η «ευαισθησία» σας εξαντλείται στο ΟΧΙ του Ιρλανδικού λαού και όχι στον τερματισμός της κατοχής Ευρωπαϊκών εδαφών και ξένων κηδεμονιών με την πλήρη συμμόρφωση της Τουρκίας στις Ευρωπαϊκές αξίες;
Εσάς, σύμφωνα με τις ευαισθησίες σας, ίσως δεν ενδιαφέρουν οι απόπειρες διαγραφών πατρίδων και δικαιωμάτων, οι πλαστογραφήσεις της ιστορίας, οι διαγραφές της Κερύνειας, της Λάπηθου με τα ανεξίτηλα αχνάρια του Κανάρη, της Σαλαμίνας και της Έπειας…
Όμως, για πολλούς ευρωπαίους πολίτες, η δική σας απάθεια και σιωπή ισοδυναμεί με συνενοχή.
Υπάρχουν πολλοί ευρωπαίοι πολίτες που ακόμη δεν έχουν αποφασίσει να ενταφιάσουν την αξιοπρέπειά τους, να αυτοπυρπολύσουν τις ρίζες τους και αυτό δεν είναι σοβινισμός!
Ελπίζοντας ότι αυτή μου η επιστολή μπορεί να σας γίνει γνωστή, επιθυμώ να εκφράσω την πλήρη απέχθειά μου στις δικές σας θέσεις και να δανειστώ λίγα λόγια του Βάσου Λυσσαρίδη, μεγάλου αγωνιστή της Ελευθερίας, για την ένοχη σιωπή σας αναφορικά με τη «μισοελεύθερη» Κύπρο και το συρματόπλεγμα της ντροπής που σημαδεύει την αξιοπρέπειά μας:
«Κάποιοι προσπαθούν να δολοφονήσουν το όραμα. Κάποιοι ζητούν να προσπαθούμε σε στεγνά ρεαλιστικά δεδομένα. Κάποιοι προσπαθούν να πουν πως οι αριθμοί είναι υπέρτεροι των ιδεών. Αλλά πρόοδος χωρίς όραμα, χωρίς νέες ιδέες, χωρίς νέα καθήκοντα, δεν υπάρχει».
Νίκος Κλειτσίκας
Ευρωπαίος πολίτης από την πατρίδα της Ευρώπης
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια: