Τρίτη, 17 Ιουνίου 2008

Πόσο δημοκρατική είναι η σημερινή Ε.Ε. και οι ηγέτες της;

Η απάντηση δίνεται από τον ίδιο τον Hans-Gert PÖTTERING, πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στέλεχος της ευρωπαϊκής δεξιάς και υποτίθεται τον πολιτικό που υπερασπίζεται την ήδη θεσμοθετημένη δημοκρατική λειτουργία του κοινοβουλίου.
Μπορούμε να εμπιστευτούμε αυτούς, που μπροστά στη δημοκρατική απόφαση του Ιρλανδέζικου λαού, καταπατούν τη δημοκρατία;
Να οι δηλώσεις του δεξιού Hans-Gert PÖTTERING μετά από το ηχηρό χαστούκι του ιρλανδικού ΟΧΙ:
Tην λύπη του εξέφρασε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την αρνητική έκβαση του ιρλανδικού δημοψηφίσματος επί της Συνθήκης της Λισαβόνας. Kάλεσε δε τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων να συζητήσουν τις δυνατότητες αντιμετώπισης (εν λόγω κύριος, ξεδιάντροπα, μιλάει για δυνατότητες καταπάτησης των δημοκρατικών θεσμοθετημένων αρχών της Ε.Ε.) αυτής της κατάστασης στην συνάντησή τους την ερχόμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες.
O Hans-Gert PÖTTERING δήλωσε:
"Αποτελεί φυσικά μια μεγάλη απογοήτευση για όλους όσοι θέλουν περισσότερη δημοκρατία (μας περνάει για ιθαγενείς που αναζητούν καθρεφτάκια;), ικανότητα δράσης (δράση; δράση σε ποια κατεύθυνση;), σαφήνεια και διαφάνεια (sic! εδώ μας περνάει για ηλίθιους!) κατά την λήψη αποφάσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση το γεγονός ότι η πλειοψηφία των Ιρλανδών δεν μπόρεσε να πειστεί (απορία! γιατί δεν κάνατε μια χούντα για να τους πείσετε;) για την αναγκαιότητα αυτών των μεταρρυθμίσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αλλά δεν πρέπει να ξεχάσουμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ξανά και ξανά πέρασε από κρίσεις και δύσκολες στιγμές. Kαι σήμερα πρέπει να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας. H απόρριψη της Συνθήκης από ένα κράτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν μπορεί να ακυρώσει την κύρωσή της από 18 κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (τολμάει να αμφισβητεί την ήδη θεσμοθετημένη λειτουργία της ΕΕ, που υποτίθεται είναι ταγμένος να υπερασπίζεται!). H κύρωση στις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να γίνει εξίσου σεβαστή με την έκβαση του ιρλανδικού δημοψηφίσματος. Ως εκ τούτου, η διαδικασία κύρωσης θα πρέπει να συνεχιστεί στις χώρες που δεν έχουν ακόμη κυρώσει την Συνθήκη. Από την πλευρά της η ιρλανδική κυβέρνηση θα πρέπει από κοινού με τους ευρωπαίους εταίρους της να υποβάλει προτάσεις για το ποια θα πρέπει να είναι η συνέχεια αυτής της διαδικασίας εν μέσω αυτής της κατάστασης. H σύνοδος κορυφής των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων την ερχόμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες θα πρέπει να ασχοληθεί με την κατάσταση μετά το δημοψήφισμα στην Ιρλανδία και να δώσει την ευκαιρία στην ιρλανδική κυβέρνηση να κάνει έναν απολογισμό και προτάσεις. Θα πρέπει τώρα με κάθε ηρεμία να συλλογιστούμε πώς θα προχωρήσουμε παραπέρα. H μεταρρύθμιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι σημαντική για τους πολίτες, για την δημοκρατία και την διαφάνεια στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ελπίζω, επομένως, ότι θα μπορέσει να βρεθεί μια λύση, ώστε οι μεταρρυθμίσεις να τεθούν σε ισχύ έως τις ευρωεκλογές του Ιουνίου του 2009."
Σχόλια δικά μου, πηγή το ίδιο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (http://www.europarl.europa.eu/news/public/story_page/008-31670-168-06-25-901-20080613STO31667-2008-16-06-2008/default_el.htm)
...και κανείς δεν ντρέπεται!

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια: