Σάββατο, 3 Μαΐου 2008

Η επίσκεψη του πάπα Βενέδικτου ΧVI στο Λευκό Οίκο


Στις 16 Απρίλη του 2008, την ημέρα των 81ων γενεθλίων του, ο πάπας Joseph Ratzinger, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στις ΗΠΑ, συναντήθηκε με τον αμερικανό πρόεδρο George W. Bush.
Για πρώτη φορά στην ιστορία της εθιμοτυπίας του Λευκού Οίκου, ο Bush υποδέχθηκε αυτοπροσώπως και όρθιος τον Ratzinger, στα σκαλιά του αεροπλάνου που μετέφερε τον πάπα στη στρατιωτική βάση Andrews.
Οι δύο ισχυροί της γης συζήτησαν για «πίστη και σύνεση» και για τους «κοινούς στόχους» τους, σύμφωνα με το επίσημο ανακοινωθέν. Η παπική επίσκεψη ολοκληρώθηκε, μετά και τη συνάντηση με τους καθολικούς επισκόπους των ΗΠΑ, με την «ευλογία της Αμερικής, γης της θρησκευτικής ελευθερίας».
Τις ίδιες ημέρες η έγκυρη αμερικανική εφημερίδα “New York Times” επισήμαινε πως η διοίκηση Bush εξουσιοδότησε, για την «αντιμετώπιση της τρομοκρατίας», τις μυστικές υπηρεσίες να χρησιμοποιούν μεθόδους ανάκρισης που έχουν απαγορευθεί από όλες τις διεθνείς συμβάσεις. Επίσης, ότι η διοίκηση Bush είναι «διατηρεί το δικαίωμα να κρίνει κατά περίπτωση το ζήτημα του σεβασμού και της αξιοπρέπειας των κρατουμένων», κατά παράβαση της Διεθνούς Σύμβασης της Γενεύης που περιγράφει με σαφήνεια και απαγορεύει το βασανισμό των κρατουμένων πολέμου.
Στις 29 Απρίλη, μετά τον εκλογικό θρίαμβο της δεξιάς, εκλέχθηκε δήμαρχος της Ρώμης ο ακροδεξιός Alemanno (http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2008/04/blog-post_813.html), ο οποίος έχει στο στήθος του τον κέλτικο σταυρό, το απαγορευμένο στην Ιταλία σύμβολο του φασισμού, κομπάζει γι’ αυτό γράφει στα … τους ιταλικούς νόμους, τονίζοντας: «Για εμένα είναι θρησκευτικό σύμβολο και εκφράζει έναν τρόπου που υποδεικνύει τον κελτικό χριστιανισμό. Φοράω αυτόν το σταυρό ως θρησκευτικό σύμβολο και σε ανάμνηση των φίλων που χάθηκαν» (sic!) [βλ. εφημερίδα “Repubblica”, 19 Μάη 2006: http://www.repubblica.it/2006/05/sezioni/spettacoli_e_cultura/croce-alemanno/croce-alemanno/croce-alemanno.html].
Εκείνο το Μάη του 2006, οι υποστηρικτές του Romano Prodi κρεμούσαν στο στήθος τους καρτέλες με την επιγραφή «είμαστε αρχίδια» (http://www.nikosklitsikas.gr/pontiki_elezioni.html), ενώ δύο χρόνια μετά τα εκλογικά συνθήματα ήταν του τύπου «ψήφισε Rutelli, για να βγει ο Ruini», ο καρδινάλιος Ruini, εκλεκτός φίλος του υποψήφιου Δημάρχου του Δημοκρατικού Κόμματος για τη θέση του πάπα [βλ. http://www.catholicnews.com/jpii/cardinals/0502065.htm].
Κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ ο πάπας Βενέδικτος δεν είπε λέξη για τα δικτατορικά καθεστώτα στη Λατινική Αμερική και τους διωγμούς των επισκόπων της “Θεολογίας της Απελευθέρωσης” (http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2008/04/blog-post_3137.html), δεν είπε λέξη για την παραβίαση των ανθρωπίνων με τα βασανιστήρια κρατουμένων, αλλά ούτε και για την Παιδοφιλία και Παιδεραστία που συγκλονίζει την αμερικανική καθολική εκκλησία. Μιλώντας στους επισκόπους του επισήμανε: «καλείστε σπείρετε το σπόρο του Ευαγγελίου… μέσω της προσευχής…».
Ακόμη κι αυτή η έκκληση για «σπορά» εξανεμίστηκε στους πέντε ανέμους με το αεροπλάνο που τον μετέφερε εκ νέου στη Ρώμη, αφού το σκάνδαλο της Παιδοφιλίας και Παιδεραστίας συγκλονίζει από το 2002 την καθολική εκκλησία και δεν αντιμετωπίζεται!
Ο πάπας έκλεισε τα μάτια του ακόμη και στην παιδοφιλία, αλλά αυτό δεν πρέπει να παραξενεύει κανέναν. Ο ίδιος ο Joseph Ratzinger, με την ιδιότητα του καρδινάλιου, το Μάη του 2001 απέστειλε «εμπιστευτική επιστολή» προς όλους τους καθολικούς επισκόπους, για «την προστασία της Εκκλησίας», ώστε «να κρατηθεί μυστική η σεξουαλική βία των ιερωμένων στα παιδιά, τουλάχιστον για 10 έτη από τη διενέργειά της και μέχρι τα θύματα να ενηλικιωθούν». Μάλιστα, ο σημερινός πάπας προειδοποιούσε ότι «όποιος παράβαινε την εγκύκλιο και αποκάλυπτε την παιδεραστία θα τιμωρούνταν με αφορισμό».
Οι νομικοί κακοποιημένων παιδιών από ιερωμένους άσκησαν ένδικα μέσα εναντίον της εγκυκλίου του σημερινού πάπα, αλλά το Γραφείο Τύπου του Βατικανού αρνήθηκε να πάρει θέση για το περιεχόμενο αυτής της επαίσχυντης εγκυκλίου, με την αιτιολογία: «Δεν πρόκειται για δημόσιο έγγραφο και δεν είναι δυνατόν να σχολιαστεί».
[Βλ. εφημερίδα “Guardian”, 24 Απρίλη 2005, “Pope 'obstructed' sex abuse inquiry. Confidential letter reveals Ratzinger ordered bishops to keep allegations secrethttp://www.guardian.co.uk/world/2005/apr/24/children.childprotection].
Ποιες είναι άραγε οι προσβολές και οι άμυνες στον πλανήτη;
Νίκος Κλειτσίκας
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια: