Δευτέρα, 14 Απριλίου 2008

Ο δικτάτορας της Βενεζουέλας Hugo Chávez και οι δικτατορικές μέθοδοί του!

Ο Hugo Chávez λογόκρινε τους Σίμσον!

Ποιοι είναι οι Σίμσον;

Η τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων για ενήλικες. Η ιδιότυπη σάτιρα της μεσοαστικής Αμερικής με ήρωες τα μέλη της απίθανης “Οικογένειας Σίμσον” (http://www.thesimpsons.com/)

Ο Hugo Chávez λογόκρινε τους Σίμσον;

Πρόκειται για την τελευταία επιχείρηση κατασυκοφάντησης των ΗΠΑ εναντίον των χωρών της Λατινικής Αμερικής, που δεν εναρμονίζονται με το άρμα του αμερικανικού ιμπεριαλισμού!

Τα διεθνή MM“Ε” και ειδικότερα τα ευρωπαϊκά, επικαλούμενα δημοσιογραφικές πηγές των ΗΠΑ, έχουν ξεκινήσει μια νέα εκστρατεία παραπληροφόρησης εναντίον του προέδρου της Βενεζουέλας Hugo Chávez. Η τελευταία προβάλει πως λογοκρίθηκε η σειρά των κινουμένων σχεδίων Simpson. Πρόκειται για μια ακόμη περίπτωση έντεχνης παραπληροφόρησης και συκοφαντίας προσπαθειών Λατινοαμερικανικών κυβερνήσεων να οικοδομήσουν μια πολιτισμένη δομή της κοινωνίας τους.

Οι δημοσιογραφικοί τόνοι των MM“Ε” είναι απολύτως συγχρονισμένοι: ο Hugo Chávez «βάζει φίμωτρο στους Σίμσον… ένα ακόμη βήμα στο ντελίριο της λογοκρισίας…». Σε λίγο θα πάρουν τη σκυτάλη οι “Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα – RSF”, για να υπερασπίσουν την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ (http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2008/04/rsf.html).

Εκτός από τα διεθνή MM“Ε”, η επιχείρηση διαχέεται και σε βίντεο επιχειρώντας τη γελοιοποιήσει τον Hugo Chávez. Αξίζει να δει κάποιος ένα από αυτά τα κατασκευασμένα βίντεο παραπληροφόρησης στο youtube: http://youtube.com/watch?v=BSHYlE9i1-g&feature=related

Κι όχι μόνο!

Ακόμη και η έγκυρη “προοδευτική” ιταλική εφημερίδα La Stampa, έχει πρώτο διεθνές θέμα την κατασκευασμένη «είδηση»:

(http://www.lastampa.it/redazione/cmsSezioni/esteri/200804articoli/31750girata.asp) και επιπροσθέτως δίνει από την επίσημη ιστοσελίδα της ένα ακόμη γελοίο και πλαστό βίντεο για την ενίσχυση της παραπληροφόρησης:

(http://www.lastampa.it/multimedia/multimedia.asp?IDmsezione=17&IDalbum=9101&tipo=VIDEO).

Φυσικά στους ίδιους ρυθμούς κινείται και η μεγαλύτερη ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera:

(http://www.corriere.it/cronache/08_aprile_03/chavez_topolino_965097b8-0184-11dd-b7e1-00144f486ba6.shtml)

Συνέβη στ’ αλήθεια κάτι τέτοιο;

Δεν συνέβη ΠΟΤΕ!

Ποια είναι τα αληθινά γεγονότα;

Στην Βενεζουέλα υπάρχει το CONATEL (http://www.conatel.gov.ve/), το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο της Βενεζουέλας, όπως στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, στο οποίο συμμετέχουν ανεξάρτητες προσωπικότητες με διεθνές κύρος, και καθορίζει τις ζώνες μετάδοσης τηλεοπτικών εκπομπών για την προστασία των ανηλίκων. Αυτές οι επιτροπές μπορούν να υπάρχουν και να λειτουργούν σ’ ολόκληρο τον πλανήτη, αλλά δεν θα πρέπει να υπάρχουν στις χώρες που δεν ελέγχουν οι ΗΠΑ.

Το CONATEL αποφάσισε ότι τα κινούμενα σχέδια “Σίμσον”, αφού έχουν περιεχόμενο για ενήλικες, πρέπει να μεταδίδονται σε νυχτερινή ζώνη προστασίας ανηλίκων.

Μήπως δεν «γνωρίζουν» οι έγκυροι “δυτικοί” δημοσιογράφοι ότι στη Βενεζουέλα, πριν τη θεσμοθέτηση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού της Συμβουλίου, προβάλλονταν 24 ώρες το 24 πορνογραφικές ταινίες και αμερικανικές ταινία βίας;

Το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο των ΗΠΑ, αλλά και σε πάρα πολλές χώρες, έχει κρίνει την τηλεοπτική σειρά “Σίμσον” ως «κατάλληλη για κοινό άνω των 13 ετών».

Είναι λοιπόν ευνόητο γιατί τα πολιτισμένα δυτικά MM“Ε” «αγνοούν» το τι συμβαίνει στις ΗΠΑ, στη σχετική αρθογραφία για τη Βενεζουέλα.

Άλλωστε, η πρώτη παγκόσμια πρωτοτυπία λογοκρισίας και φίμωσης των “Σίμσον” έγινε στις ΗΠΑ, για μια φράση των κινουμένων σχεδίων εναντίον του πολέμου στο Ιράκ. Κι αυτό είναι γνωστό στους πάντες!

Σε τελική ανάλυση ποιος πληρώνει και κατευθύνει αυτή τη “δημοσιογραφία”;

Νίκος Κλειτσίκας

http://www.nikosklitsikas.gr/
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια: