Κυριακή, 20 Απριλίου 2008

Το εκλογικό σύστημα δεν επέτρεψε την είσοδο του Giacomo Mancini στην ιταλική βουλήΟ Giacomo Mancini (http://www.giacomomancini.it/), πρώην βουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος Ιταλίας, δήλωσε μετά τον εκλογικό θρίαμβο της δεξιάς (13, 14 Απρίλη 2008), τα εξής:
«Ευχαριστώ απ’ τα βάθη της καρδιάς μου τους 32.298 ψηφοφόρους της Καλάβριας, που ψήφισαν το Σοσιαλιστικό Κόμμα και τους υποψήφιούς μας για τη Βουλή και τη Γερουσία… Το κόμμα μας στην Κοζέντσα έφτασε το 6,2% και στην Περιφέρεια της Καλαβρίας 3,1%.
Πληρώνουμε τις ανήθικες επιλογές του Veltroni, του μοναδικού υπεύθυνου για το θρίαμβο του Berlusconi και την εξαφάνιση του Σοσιαλιστικού Κόμματος και της αριστεράς από το κοινοβούλιο.
Όμως, η ξεκάθαρη ήττα του Veltroni και του Δημοκρατικού Κόμματος υπογραμμίζει, με μεγαλύτερη έμφαση, την αναγκαιότητα ύπαρξης ενός ισχυρού Σοσιαλιστικού Κόμματος και στην Ιταλία, όπως συμβαίνει σ’ ολόκληρη την Ευρώπη, που θα μπορεί να συναγωνιστεί για την κατάκτηση της κυβέρνησης.
Σ’ αυτή την προοπτική είμαι σταθερά προσηλωμένος και θα συνεισφέρω με όλες μου τις δυνάμεις μαζί με τους σοσιαλιστές ψηφοφόρους, στους οποίους θέλω να πω, κατανοώντας τη βαθιά τους απογοήτευση, να μην υποστείλουν τη σημαία μας
»
Πρέπει να σημειωθεί πως ο Giacomo Mancini είναι εγγονός του ιστορικού ηγέτη της ευρωπαϊκής αριστεράς Giacomo Mancini (http://www.nikosklitsikas.gr/mancini.html). Ο παππούς του, το "ιερό τέρας" της ευρωπαϊκής αριστεράς, Γενικός Γραμματέας του Σοσιαλιστικού Κόμματος Ιταλίας στη διάρκεια της επτάχρονης αμερικανοκίνητης δικτατορίας στην Ελλάδα, ανέπτυξε δεσμούς αλληλεγγύης και αδελφικής φιλίας με τον Ανδρέα Παπανδρέου, στάθηκε συμπαραστάτης του ΠΑΚ για τη Δημοκρατία στην Ελλάδα και στο πλάι όλων των αντιφασιστών Ελλήνων φοιτητών στη γειτονική χώρα. Αυτός ήταν ο πρώτος φιλοξενούμενος ξένος επισκέπτης του Ανδρέα Παπανδρέου, αμέσως μετά την εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ στις 18 Οκτώβρη 1981.
Και, τι κοινή μοίρα!
Ο Giacomo Mancini “πέρασε” κι αυτός ειδικό δικαστήριο, όπως ακριβώς ο φίλος και σύντροφός του Ανδρέας Παπανδρέου, με τις κατηγορίες του εγκεφάλου της αριστερής τρομοκρατίας και της δωροδοκίας. Κι αυτός, αθωώθηκε από τις κατασκευασμένες κατηγορίες.
Νίκος Κλειτσίκας


Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια: