Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020

Βολιβία... Αυτή την Ευρώπη θα ζήλευε ακόμη κι ο Χίτλερ!

ΑΠΟ ΤΟ "PRESS-GR"

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

Η Ευρώπη καταδικάζει τις προσπάθειες των αρχών της Βολιβίας
να διαπράξουν εκλογική απάτη μέσω σημαντικών παρατυπιών
και χειραγώγησης της ψήφου...
Ε.Ε. 2019...

Πριν από έναν χρόνο κι ενώ ο σοσιαλιστής πρόεδρος της Βολιβίας, Έβο Μοράλες, πήρε διαφορά 10 ποσοστιαίων μονάδων σε ψήφους, από τον αντίπαλό του υποψήφιο για την προεδρία της Βολιβίας... η Ουάσινγκτον, η Μπογκοτά, το Μπουένος Άιρες, η Βραζιλία και η "μεγάλη δημοκρατική ευρωπαϊκή οικογένεια" -όπως αποκαλούν το 4ο Ράιχ των τραπεζιτών-, υποστηρίζουν ένα αμερικανοφασιστικό πραξικόπημα εναντίον του νόμιμου και δημοκρατικά εκλεγμένου προέδρου και θα αναγνωρίσουν «μόνον εκλογικά αποτελέσματα που αντανακλούν αληθινά τη βούληση του βολιβιανού λαού» κι «ανησυχούν βαθιά για τις ανωμαλίες».

(επάνω) Η Δήμαρχος Patricia Arce πριν έναν χρόνο... (κάτω) χθες που εξελέγη Γερουσιαστής...

Τότε, πριν από ένα χρόνο, εν μέσω του στρατιωτικού φασιστικού πραξικοπήματος που υποστηρίχθηκε από τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση στη Βολιβία, η σοσιαλίστρια Δήμαρχος της Βίντο, η Patricia Arce -καμία σχέση με τον "σοσιαλισμό" της ΜΚΟ του Γ. Παπανδρέου, ή εκείνο της ιμπεριαλιστικής ευρωπαϊκής "αριστεράς" του κεφαλαίου-, συνελήφθη, ξυλοκοπήθηκε, της κούρεψαν τα μαλλιά, την... περιέλουσαν με κόκκινο χρώμα, την περιέφεραν για παραδειγματισμό οι "εξεγερμένοι" οπαδοί των "εκδημοκρατιστών", σε άθλια κατάσταση από τους βασανισμούς, σ' ολόκληρη την πόλη της κι αυτή κραύγαζε "Σκοτώστε με, αλλά δεν μπορείτε να σκοτώσετε την αλήθεια"... για να τρομοκρατήσουν τους υποστηρικτές του Έβο Μοράλες και του "Κινήματος για τον Σοσιαλισμό". Όλα αυτά δεν ανησυχούσαν τους "πολιτισμένους" Ευρωπαίους ηγέτες -όπως δεν τους ανησυχεί η Τουρκία με τους φονιάδες μισθοφόρους του "ελεύθερου συριακού στρατού" που τους στέλνει στη Λιβύη, την Αρμενία κι όπου εξυπηρετούνται τα Ευρωπαϊκά συμφέροντα- και φυσικά είναι πάντα υπέρ των ελεύθερων εκλογών ή δημοψηφισμάτων, αρκεί να έχουν το επιθυμητό στους τραπεζίτες αποτέλεσμα. Αν το αποτέλεσμα δεν είναι αρεστό -για παράδειγμα εκείνο της 5 Ιούλη 2015 στην Ελλάδα-, τότε βρίσκουν πρόθυμους πολιτικούς που μετατρέπουν τα ΟΧΙ σε ΝΑΙ.

Τότε, η "πολιτισμένη" Ευρώπη -σ' αυτήν συμπεριλαμβάνεται κι η αποικία Ελλάδα-, που στήριξε το φασιστικό πραξικόπημα και τόνιζε σε όλους τους στεντόρειους τόνους πως «μόνον εκλογικά αποτελέσματα που αντανακλούν αληθινά τη βούληση του βολιβιανού λαού» κι «ανησυχούν βαθιά για τις ανωμαλίες»... το πανηγύριζε. Βγάλαμε από τη μέση τον πρόεδρο Μοράλες, που έδιωξε το ΔΝΤ από τη Βολιβία, που εθνικοποίησε τον πλούτο της πατρίδας του για όφελος του λαού του.

Από χθες η σοσιαλιστής Δήμαρχος της Βίντο, η Patricia Arce, με τη λαϊκή ψήφο είναι εκλεγμένη Γερουσιαστής στη Βολιβία. Η "πολιτισμένη" Ευρώπη του 4ου Ράιχ, ακόμη δεν έχει κάνει μία ανακοίνωση, όχι συγνώμης (η συγνώμη δεν υπάρχει για τους τραπεζίτες και το υπερεθνικό κεφάλαιο), αλλά ενός απλού τηλεγραφήματος σαν εκείνα που φθάνουν στη Βολιβία από πλευρά του πλανήτη.


Η Βίντο... μια πόλη περίπου 60.000 κατοίκων, στην επαρχία Κοτσαμπάμπα, την κεντρική Βολιβία, σε μια κοιλάδα στην οροσειρά των Άνδεων, σε υψόμετρο που ξεπερνάει τα 2,558 μέτρα... σήμερα έχει τη δική της Γερουσιαστή, τη σοσιαλίστρια Δήμαρχο Patricia Arce!
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Προς το παρόν δεν αξίζουμε ηγέτες όπως ο Μοράλες, γιατί φοβόμαστε. Φοβόμαστε και τον ίσκιο μας. Από την άλλη, μετά από δέκα χρόνια μνημονίων είναι λογικό να έχουμε κουραστεί. Πάντως, οι Βολιβιανοί βρήκαν το κουράγιο ν' αντισταθούν. Αυτό ακριβώς πρέπει να κάνουμε κι εμείς. Δεν νομίζω, ότι η ζωή των πολιτών της Βολιβίας, ειδικά των Ιθαγενών, ήταν ποτέ έυκολη.
Ι. Κ

Ανώνυμος είπε...

Συγνώμη Ι.Κ. αλλά θα διαφωνήσω με το σκεπτικό σου. Ο Βολιβιανός Λαός με το 53% είπε ΝΑΙ στην Δημοκρατία. Ο Ελληνικός Λαός το 2015 με 63% είπε ΟΧΙ στην κατοχή. Αυτό όμως δεν φτάνει. Όσον αφορά τη Βολιβία, νίκησε ο Βολιβιανός Λαός με τις ψήφους, το αναγνώρισαν οι φασίστες πολιτικοί, ο στρατός όμως και η αστυνομία που έκαναν το φασιστικό πραξικόπημα και τη φασιστική χούντα, δε μίλησε. Σε ένα μήνα λέει θα βγάλει τα αποτελέσματα η φασιστική χούντα. Να μην ξεχνάμε ότι ήταν χουντικές "εκλογές".
Δ.Κ.

Ανώνυμος είπε...

Ο Μοράλες δεν είναι ηγέτης και ευτυχώς που δεν έχουμε κάποιον ηγέτη όπως αυτόν.

Καταρχήν τι έχουμε να πούμε αλλά και τι να περιμένουμε από κάποιον (Μοράλες) που εισήλθε στην κεντρική πολιτική σκηνή το 1995 και διετέλεσε Πρόεδρος της Βολιβίας από το 2006 έως και το 2019;

Tι έχουμε να πούμε για κάποιον που κυβερνάει 13 χρόνια μια χώρα απλά και μόνο κάθοντας σε μία καρέκλα, χωρίς να έχει ανοίξει ένα βιβλίο ειδικά ιστορίας για να μάθει 5 βασικά πράγματα, χωρίς να ακούει ή να βλέπει τι γίνεται στην χώρα του αλλά και σε ολόκληρο τον πλανήτη;

Δεν ξέρει και δεν γνωρίζει τι έγινε-γίνετε αλλά και το γιατί π.χ. στο Ιράν, Ιράκ, Λιβύη, Σερβία, Συρία, Βενεζουέλα, Ουκρανία και κ.λ.π.
Δεν ξέρει την λέξη Χούντα "Junta" που έχει ισπανική προέλευση εκεί ειδικά στην Νότια Αμερική;
Δεν ξέρει και δεν γνωρίζει τι εστί ΝΑΤΟ, ΠΟΥ, Παγκόσμια Τράπεζα, Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου, συναλλαγές σε δολάρια και κ.λ.π.
Ή ξέρει οπότε μιλάμε για ανικανότητα ή δεν ξέρει οπότε μιλάμε για κάτι πολύ χειρότερο...

Προφανώς στην περίπτωση Μοράλες μιλάμε μάλλον για ανικανότητα. Θα πει κάποιος μα ο Μοράλες είχε απέναντι του το πανίσχυρο σύστημα (ή βάλτε όποια άλλη λέξη θέλετε), τα έβαλε με το σύστημα και για αυτό είχε την μοίρα που είχε. Ναι πολύ σωστά, αλλά μπαίνει το ερώτημα, 13 χρόνια σαν Πρόεδρος της Βολιβίας τι έκανε αν γνώριζε ότι θα του την πέσουν από μέσα ή από έξω;

Σε αυτά τα 13 χρόνια δεν μπορούσε να βάλει βολιβιανή σκούπα για να κάνει γενικό καθαρισμό στον στρατό, στην αστυνομία, στην βολιβιανή ΚΥΠ, στα ΜΜΕ, στις MKO κ.λ.π. και να βάλει δικούς του ανθρώπους; Αν όχι 100% έστω 90%, 80%, 70%΄;;; Εδώ ο κάθε κούλης κάνει αποστράτευση ο Μοράλες δεν μπορεί; Ο Μοράλες δεν μπορεί να κλείσει ή να χτυπήσει τα "καλά" τηλεοπτικά κανάλια-εφημερίδες ή να περιορίσει την δύναμη τους ή να βγάλει τα δικά του τηλεοπτικά κανάλια-εφημερίδες; Δεν μπορούσε να μοιράσει σε 50, 100, 150 ή και παρά πάνω χιλιάδες πολίτες όπλα και να φτιάξει Εθνοφυλακή; Μήπως απαγορεύεται σε κάποια χώρα η δημιουργία Εθνοφυλακής ή μήπως ο στρατός ή η αστυνομία έχουν παραπάνω δυναμικό (μείον τους δικούς του που θα είχε βάλει σε αυτά τα 13 χρόνια); Να τσακίσει τις MKO; Θα βγεί η antifa και οι γνωστοί-άγνωστοι στους δρόμους για να φέρουν μια χρωματιστή επανάσταση και δεν μπορεί να τους μαζέψει όλους αυτούς σε χρόνο dt; Στο δικαστικό σώμα δεν μπορούσε να βάλει τους δικούς του; και πάει λέγοντας.

Είχε 13 ολόκληρα χρόνια να προετοιμαστεί στην περίπτωση του στρατιωτικού (εσωτερικού ή εξωτερικού) ή οικονομικού πολέμου που σίγουρα θα του έκανε το σύστημα κάνοντας τις κατάληλες συμμαχίες και πέρνοντας τα κατάληλα μέτρα.
Και τι έκανε για αυτά, αλλά και για πολλά άλλα, όλα αυτά τα 13 χρόνια;
Στην πράξη τίποτε, για αυτό είχε και την τύχη που είχε και το μόνο αρνητικό είναι ότι αυτό το πλήρωσε ο Βολιβιανός λαός...
Φυσικά η ζωή των πολιτών της Βολιβίας, ειδικά των Ιθαγενών, δεν ήταν ποτέ έυκολη (και αυτό ισχύει για τους πολίτες κάθε χώρας), αλλά άμα δεν μπορείς ή δεν ξέρεις να κάνεις κάτι θετικό για αυτό τότε πάρε τα κουβαδάκια σου και σ' άλλη παραλία.
Τελικά μήπως ο Μοράλες ήταν καλύτερα να παραμέινει συνδικαλιστής του συνδικαλιστικού κινήματος των καλλιεργητών της κόκας και να αναλάβει τα ηνία του ηγέτη κάποιος-κάποια άλλη στην Βολιβία;

υ.γ.
Η περίπτωση Μοράλες μου θυμίζει την περίπτωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου η οποία δεν ήξερε από πρίν τι εστί Τσίριζα αλλά το έμαθε μετά όταν έγινε κυβέρνηση το αλέξη...
Για τον Ελληνικό λαό λέγονται διάφορα θετικά ή αρνητικά. Μην ξεχνάμε όμως τι έχει τραβήξει αυτός ο λάος εδώ και αιώνες κατά πρώτον, και κατά δεύτερον όταν δεν υπάρχει ένα πολιτικό κόμμα πραγματικά στο πλευρό του Ελληνικού λαού που να τον στηρίζει και να αγωνίζετε για αυτόν, μην ξεχνάμε ότι ο λάος αυτός με 63% (χωρίς το άκυρο του κκε) είπε ΟΧΙ στην κατοχή και βγήκε στους δρόμους για τα μνημόνια.
Για αυτό και τότε είχαμε π.χ. το κάψιμο της Marfin, τα ΚΝΑΤ να φυλάνε την βουλή και κ.λ.π.
Για αυτό και τώρα είναι απολύτος μόνος του απέναντι στο φίμωτρο και σε αυτά που έρχονται με την 4η Βιομηχανική Επανάσταση, την Μεγάλη Επανεκκίνηση (The Great Reset) και κ.λ.π.

Ανώνυμος είπε...

Απαντώ και στους δυό σας, ξεκαθαρίζωντας πως δεν έχω τις γνώσεις που ενδεχομένως έχετε εσείς σχετικά με την Βολιβία.
Το σκεπτικό μου, που σαφώς έχει μεγάλα κενά λόγω άγνοιας, είναι το εξής: Ο Μοράλες έδιωξε το ΔΝΤ από την Βολιβία. Ακόμα, για να κάνουν πραξικόπημα εναντίον του οι υποτακτικοί όσων κατέστρεψαν και την δική μας πατρίδα, πέραν της εκδίωξης των κανίβαλων του ΔΝΤ, κάτι καλό έκανε για τους πολίτες της χώρας του.
Όταν το πολιτικό προσωπικό της Ελλάδας δεν ξέρει να λέει τίποτα άλλο από "ναι σε όλα", μιά χαρά χρειαζόμαστε πολιτικούς σαν αυτόν και μάλιστα επειγόντως.
Για τις "χουντικές" εκλογές θα περιμένω νέο άρθρο από τον Νίκο, που τον εμπιστέυομαι.
Απ' όσα διάβασα Δ.Κ, παρά το ότι οι εκλογές δεν ήταν αδιάβλητες, η στήριξη του λαού της Βολιβίας ήταν τόσο συντριπτική, που "κατάπιε" και τους χουνταίους.
Αν εσείς τα cojones Μοράλες και Βολιβιανών τα θεωρείτε αμελητέα ποσότητα, δεν θα μπορούσα να διαφωνήσω περισσότερο μαζί σας. Ειδικά αν τους συγκρίνω μ' εμάς σε επίπεδο ηγεσίας και λαού, με πιάνει απελπισία.
Δ. Κ το τι θα γίνει στο μέλλον δεν το ξέρει κανείς. Σχολιάζουμε αυτά που έχουν ήδη συμβεί. Στην περίπτωση κάθε λαού που βρίσκεται στριμωγμένος, ισχύει το "μην ρωτάς, αν νικάμε. Πολέμα!". Οι Βολιβιανοί πολεμούν. Μόνο αυτό μετράει. Κι οι Έλληνες πολεμάμε. Δεν θέλω να μηδενίζω. Απλώς, τα αποτελέσματα μέχρι τώρα είναι αποκαρδιωτικά. Αν θες διάβασε το άρθρο του Κώστα Στούπα περί συντριβής "παρακράτους" και "ψεκασμένων". Έχει δίκιο σε όσα γράφει περί συντριβής. Μόνο που δεν συνετρίβη κανένα παρακράτος, "ψεκασμένοι" κλπ. Συνετρίβη η ραχοκοκκαλιά της ελληνικής κοινωνίας τα τελευταία δέκα χρόνια. Αυτοί κέρδισαν κι εμείς χάσαμε. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια.
Ι. Κ