Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020

Για άλλη μια φορά γίναμε θεατές της επιθετικότητας του Αζερμπαϊτζάν...

Δελτίο Τύπου της ΑΕΕΕ για την επίθεση του Αζερμπαϊτζάν στην περιοχή Ταβούς της Αρμενίας - 14.07.2020
ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΓΙΝΑΜΕ ΘΕΑΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ
Παρά τα παγκόσμια μέτρα για την καταπολέμηση της επικίνδυνης πανδημίας και προκειμένου να αποσπαστεί η προσοχή του λαού από τις εσωτερικές πολιτικές τριβές και συνεχείς αποτυχίες της χώρας τους, οι Ένοπλες Δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν επιτέθηκαν στα χωρία Τσιναρί και Μοβσές της...
επαρχίας Ταβούς στα βορειοανατολικά σύνορα της Αρμενίας.
Οι επιθέσεις αναχαιτίστηκαν από τις συνοριακές δυνάμεις, ενώ ο αρμενικός στρατός τέθηκε σε επιχειρησιακή ετοιμότητα, για να αποκρούσει οποιαδήποτε νέα προσπάθεια εισβολής.
* Καταδικάζουμε απερίφραστα την συνεχιζόμενη επιθετικότητα του Αζερμπαϊτζάν, ενάντια στην Αρμενία και το Αρτσάχ (Ναγκόρνο Καραμπάχ) και καλούμε την Διεθνή κοινότητα να δει ξεκάθαρα την πραγματικότητα και την προσπάθεια στρατιωτικής κλιμάκωσης, που επιχειρεί για άλλη μια φορά το Αζερμπαϊτζάν. Κάθε προσπάθεια στρατιωτικής επιθετικότητας του Αζερμπαϊτζάν είναι καταδικασμένη.
* Καλούμε την διεθνή κοινότητα και την πολιτισμένη ανθρωπότητα να αξιολογήσει με σαφήνεια και να δηλώσει την αντίθεσή της στην επιθετική πολιτική της Τουρκίας και του Αζερμπαϊτζάν.
* Καταδικάζουμε την κυνική στάση της Τουρκίας, που σπεύδει να δηλώσει ανοιχτά την υποστήριξή της στο Αζερμπαϊτζάν, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πως πρόκειται για δυο καθεστώτα, που προωθούν την εχθρότητα και την μισαλλοδοξία.
ΑΡΜΕΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΛΑΔΑΣ
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

1 σχόλιο:

JOHN είπε...

Δεν ειναι η πρωτη φορα που η Αρμενια πληρωνει τα σπασμενα!Η γενοκτονια των Αρμενιων και η βαρβαροτητα των Τουρκων γνωστη!Οσο για τους Αζερους τσιρακια της πολιτισμενης δυσης εγιναν και αυτοι!