Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2020

Ιούλης 1990: η μεγαλύτερη προδοσία του αιώνα!

Ιούλης 1990: η μεγαλύτερη προδοσία του αιώνα!
Εκεί, στο θέρετρο Αρχιζ, στο Βόρειο Καύκασο, έγινε η «γεωπολιτική παράδοση άνευ όρων» της ΕΣΣΔ από τον ηγέτη της, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ! Ακριβώς έτσι ονομάζει σήμερα ο βουλευτής Αλεξέι Πουσκόφ, την απόφαση του Γκορμπατσόφ τότε να συμφωνήσει με την... ηγεσία της Ο.Δ. Γερμανίας να μπει ολόκληρη η ενωμένη πλέον Γερμανία στο ΝΑΤΟ!
Ηταν τότε που το δίδυμο Γκορμπατσόφ-Σεβαρτνάτζε συμφώνησε χωρίς να βάλει κανένα όρο ή να απαιτήσει ουδετερότητα της ενιαίας Γερμανίας!
- Πρόκειται για μια γεωπολιτική παράδοση άνευ όρων, εκτιμά ο Πουσκόφ και συμπληρώνει ότι ο Γκορμπατσόφ τότε ενδιαφέρονταν περισσότερο για το βραβείο Νόμπελ ειρήνης για το οποίο προτάθηκε, παρά για το εθνικό συμφέρον της χώρας του!
Ο μόνος από τη σοβιετική αντιπροσωπεία που επιχείρησε να του αλλάξει γνώμη ήταν ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΣΕ, Βαλεντίν Φάλιν, αλλά δεν εισακούστηκε!
Ο γηραιός πλέον Γκορμπατσόφ που ζει στη Γερμανία, χαρακτήρισε «ανοησία» τη δήλωση Πουσκόφ, ωστόσο το ιστορικό γεγονός επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, Στέφεν Ζάϊμπερτ...
Αυτή ήταν η πιο θλιβερή στιγμή της εγκληματικής, όπως αποδείχτηκε, πολιτικής της πολυδιαφημισμένης από τις δυτικές ελίτ, περεστρόικα, που οδήγησε στη διάλυση της ΕΣΣΔ!
Σήμερα αποφεύγουν να μιλάνε για εκεινα τα γεγονότα, και είναι λογικό διότι πρόκειται για προδοσία της εξουσίας προς τα εκατομμύρια των σοβιετικών πολιτών! Ωστόσο, τα αρχεία βαθμηδόν ανοίγουν και σύντομα θα φανεί το εύρος εκείνης της προδοσίας. Μια-δυο φορές ο Πούτιν χαρακτήρισε τη διάλυση της ΕΣΣΔ ως «τη μεγαλύτερη γεωπολιτική καταστροφή» για τους λαούς της...
 
* Σημ.
«Οι ιδέες της περεστρόικας ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της αναδιοργάνωσης του σοσιαλισμού και συμβάλλουν σημαντικά στην ανάπτυξη της σύγχρονης θεωρίας του σοσιαλισμού, ο σοσιαλισμός δεν ήταν ποτέ πιο ελκυστικός»
Αλέκα Παπαρήγα, Γενική Γραμματέας Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας
"Πράβντα", 25 Ιούνη 1991.
Έναν ολόκληρο χρόνο μετά τη μεγαλύτερη προδοσία του αιώνα, μόνον το ΚΚΕ δεν την είχε αντιληφθεί...
Θα πει κάποιος... "το ίδιο συνέβη και με την αποκατάσταση του ΠρωτοΚαπετάνιου Άρη;"...
Γι' αυτή την προδοσία του αιώνα... μάλλον θα περάσουν αιώνες για μια αυτοκριτική από το ΚΚΕ...
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ηγεσία του ΚΚΕ είναι για τα πανηγύρια. Διαχρονικά. Η Αλέκα έστειλε την κόρη της στο DEREE, αλλά δεν συμφωνούσε με την ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ. Αν συμφωνούσε, θα την έστελνε στο West Point.

Κόκκινο Αλεπουδάκι είπε...

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ ΓΑΜΩ ΤΟ ΜΟΥΝΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΑΣ ΚΩΛΟ-ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ

Ανώνυμος είπε...

Χρυσαυγίτης είσαι και φαίνεσαι. Να σε βοηθήσω λίγο κουνάβι; "Κάτω τα χέρια από το κομμουνιστικό DEREE Αγ. Παρασκευής, που φοίτησε η κόρη της σ. Αλέκας". Τύφλα να έχει η κόρη μου η σοσιαλίτρια! "Κάτω τα χέρια από το σοσιαλιστικό Κολλέγιο Ψυχικού, που φοίτησε η σ. Κανέλλη της αντικαπιταλιστικής Εκάλης". "Κάτω το σοσιαλιμπεριαλιστικό Λομονόσοφ"! Ά! Ισχύει το ότι η σ. Κανέλλη είχε διοριστεί στην ΥΕΝΕΔ επί Χούντας; "Κάτω τα χέρια από την αντιιμπεριαλιστική κοιλάρα του σ. Κουτσούμπα". Κάτω τα χέρια από την πρεσβεία μην γράψεις μόνο, γιατί θα καρφωθείς.