Παρασκευή, 22 Μαΐου 2020

Ο μεθύστακας πούλησε τη Ρωσία για 2,5 δισ. $!

ΑΠΟ ΤΟ "PRESS-GR"
Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

Στις ΗΠΑ αποχαρακτηρίστηκε η συνομιλία που είχε ο Μπορίς Γιέλτσιν με τον Κλίντον στις 21 Σεπτέμβρη 1993.
Μια μαύρη σελίδα για τη Σοβιετική Ένωση, μετέπειτα τη Ρωσία, για τους λαούς της Ένωσης Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών.
Διορισμένος από τον διαφημιστή πίτσας Γκορμπατσώφ ως Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Σοβιετικής Ένωσης της Μόσχας κι ηγέτης της κυβέρνησης των μεταρρυθμιστών, ο μεθύστακας Μπορίς Γιέλτσιν, πούλησε την πατρίδα του για 2,5 δισ. $.
21 Σεπτέμβρη 1993, ο "εκσυγχρονιστής πρόεδρος" Μπορίς Γέλτσιν διαλύει πραξικοπηματικά το... Ανώτατο Σοβιέτ, το Νομοθετικό Σώμα της Σοβιετικής Ένωσης.

Μόλις δύο εβδομάδες μετά, στις 4 Οκτώβρη 1993, διατάζει την επίθεση και βομβαρδισμό της Βουλής, ολοκληρώνοντας το αμερικανοκίνητο πραξικόπημα.

Από την πόρρητη συνομιλία -σήμερα αποχαρακτηρισμένη- που είχε ο Γιέλτσιν με τον Κλίντον στις 21 Σεπτέμβρη 1993:

«Γιέλτσιν: Μπιλ, αποφάσισα να διαλύσω το Ανώτατο Σοβιέτ, υπάρχουν πολλοί κομμουνιστές
...
Κλίντον: Ο στρατός και οι ειδικές υπηρεσίες είναι στο πλευρό σου;
...
Γιέλτσιν: Ναι
...
Κλίντον: Αυτό είναι καλό. Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα σου δώσουν 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια για να συνεχίσεις τις μεταρρυθμίσεις»

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΟΥ ΛΕΝΙΝ-ΣΤΑΛΙΝ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ! ΜΟΝΟΝ ΛΙΓΟ ΞΑΠΟΣΤΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΝΙΚΗ* ΔΙΑΒΕΝΕΙ!!!*ΟΠΩΣ ΤΟΤΕ Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΤΟ ΝΑΖΙΣΤΟΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ 3ο Ράϊχ!

Unknown είπε...

Και κάποιος τσάρος 2 περίπου αιώνες προτού πουλησε την Αλάσκα στους Αμερικάνους για πολύ λιγότερα!!

Ανώνυμος είπε...


Ψαξε και βάλε επίσης πόσο πούλησαν οι Γkορμπατσόβ - Γιέλτσιν τα πλαστα "εγγραφα" της ταχα "αποφασης " του Σταλιν για τη "σφαγη του Κατύν" ... [ Goebels στο ημερολογιό του : " Δεν μας εξυπηρετει το οτι ανεκαλυφθησαν εγγραφα ,γραμματα κλπ που εχουν χρονολογιες μεταγενεστερες της σοβιετικης κατοχης της περιοχής,..." (παραθετω απο μνημης) οπως επίσης ...κανε ενα κοπο να βρεις ΤΙ ΥΜΝΟΥΣ και ΨΑΛΜΟΥΣ ΑΝΕΠΕΜΠΑΝ στη δεκαετια του 80 και του 90 καποιοι "επαναστατες" για την "περεστροικα" , τις "μεταρρυθμισεις" του Γιελτσιν και Σια ...Δυστυχως γι αυτους ... SCRIPTA MANENT !