Δευτέρα, 6 Απριλίου 2020

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ που σοκάρει! ΤΙ ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ(;) «εκτός αέρα» ο υπουργός Υγείας της Κύπρου...

ΑΠΟ ΤΟ "PRESS-GR"
Τηλεοπτικός σταθμός της Κύπρου, το ΡΙΚ, ετοιμάζεται για ζωντανή σύνδεση του Υπουργού Υγείας της Κύπρου κ. Κωνσταντίνου Ιωάννου. Βρίσκεται στο Προεδρικό Μέγαρο και ετοιμάζεται να κάνει δηλώσεις για το θέμα. Ωστόσο η σύνδεση γίνεται δευτερόλεπτα νωρίτερα και ο υπουργός ακούγεται να λέει (εκτός αέρα, νόμιζε): «… δεν είναι τίποτε, μια απλή γρίπη είναι και κάναμε το…» υποδεικνύοντας με το χέρι μια απατηλή κατάσταση
Τι συμβαίνει; Ο υπουργός της Κύπρου πρέπει να εξηγήσει τι εννοούσε. Έχουν δίκιο οι χώρες που δεν ανησυχούν και δεν...
λαμβάνουν μέτρα; Και οι χιλιάδες θάνατοι;H απάντηση του Υπουργού
Ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου εκφράζει τη λύπη του «γιατί αυτές τις κρίσιμες ώρες ορισμένοι αναζητούν αφορμές για δημιουργία εντυπώσεων και πρόκληση αντιπαράθεσης, που υπονομεύει την προσπάθεια για αντιμετώπιση της κρίσης».
Ο κ. Ιωάννου απαντούσε με ανάρτηση του στο Facebook σε σχέση με βίντεο που τις τελευταίες ώρες κάνει τον γύρο του διαδικτύου, και που φέρεται να δήλωσε πως ο κορωνοϊός είναι μια «απλή γρίπη» στις 5 Μαρτίου.
Ο Υπουργός αναφέρει πως η φράση είχε ως στόχο να καθησυχάσει τις ανησυχίες δημοσιογράφων, που έκαναν σύγκριση του COVID-19 με πολύ πιο επικίνδυνους ιούς, όπως ο Εμπόλα, όπου το ποσοστό θνητότητας αγγίζει το 50%.
Τις τελευταίες ώρες, αναφέρει ο κ. Υπουργός, κυκλοφορεί βίντεο με απόσπασμα συνομιλίας, που είχα με δημοσιογράφους στο Προεδρικό, λίγο μετά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου στις 5 Μαρτίου 2020.
«Απαντώντας σε σχόλια δημοσιογράφων που ανησυχούσαν για τη θνησιμότητα του κορωνοϊού, εξηγούσα αυτό που επαναλαμβάνω εδώ και εβδομάδες, ότι δηλαδή το 80% όσων νοσήσουν θα έχουν ήπια συμπτωματολογία και μάλιστα αρκετοί ενδεχομένως να μην το αντιληφθούν καν, αφού θα έχουν συμπτώματα μιας απλής γρίπης», σημειώνει.
Η φράση, επισημαίνει ότι «στο τέλος της ημέρας είναι μια απλή γρίππη» στόχο είχε να καθησυχάσει τις ανησυχίες δημοσιογράφων, που έκαναν σύγκριση του COVID-19 με πολύ πιο επικίνδυνους ιούς, όπως ο Εμπόλα, όπου το ποσοστό θνητότητας αγγίζει το 50%.
https://mesogeiostv.gr/?p=184900
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πράγματι. Ουδείς μπορεί να γνωρίζει ακριβώς τι εννοούσε ο κ. Ιωάννου, τι είχε προηγηθεί πριν ακουστεί αυτή φράση κ.λπ. Ωστόσο, εάν δεν υπάρχει άνωθεν εντολή κατατρομοκράτησης των πολιτών διεθνώς από τα ΜΜΕ, γιατί ο δημοσιογράφος του ΡΙΚ έσπευσε να διακόψει όσα ακούγονταν, επικαλούμενος πρόβλημα στην σύνδεση;