Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2020

"ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΩΡΑ του ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ των ΗΠΑ κατά της ΚΟΥΒΑΣ"

Ο αποκλεισμός (“εμπάργκο”) σε συνθήκες πανδημίας γίνεται πολλαπλά δολοφονικός
Τις τελευταίες μέρες αμέτρητοι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο εκφράζουν τον θαυμασμό και την εκτίμηση τους για τη ξεχωριστή συμβολή της Κούβας στη μάχη ενάντια στην πανδημία του κορονοϊού:
·        Το φάρμακο ιντερφερόνη Alpha 2b είναι μια συμβολή της Κουβανικής έρευνας και φαρμακοβιομηχανίας που χρησιμοποιείται με επιτυχία από... διάφορες χώρες (Κίνα, Ισπανία κ.α.) για τη σωτηρία ασθενών της πανδημίας.
·      Τις τελευταίες βδομάδες κουβανικές ιατρικές αποστολές έχουν μεταβεί σε Βενεζουέλα, Ιταλία, Νικαράγουα και πάνω από 37 ακόμα μαστιζόμενες χώρες ειδικά για τη μάχη ενάντια στην πανδημία. Είναι εξάλλου γνωστό ότι εδώ και δεκαετίες πάνω από 400.000 Κουβανοί εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας έχουν προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες τους σε 164 χώρες. Σήμερα, υπηρετούν 28.000 σε 61 χώρες.
·        Η Κούβα ήταν η μόνη χώρα που δέχτηκε και περιέθαλψε τους εκατοντάδες επιβάτες του βρετανικού κρουαζιερόπλοιου το οποίο επί μέρες αναζητούσε λιμάνι σε κάποια χώρα της Αμερικής ή της Καραϊβικής επειδή είχαν εντοπιστεί κρούσματα. 
Τέτοιες ώρες δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όλα αυτά συμβαίνουν ενώ παραμένει και εντείνεται ο παράνομος και  απάνθρωπος οικονομικός, εμπορικός και χρηματοπιστωτικός αποκλεισμός (“εμπάργκο”) των ΗΠΑ κατά της Κούβας που διαρκεί σχεδόν 60 χρόνια. Όλα αυτά τα χρόνια έχει προκαλέσει αμέτρητα δισεκατομμύρια σε υλικές ζημιές, απώλειες ζωής και ανυπολόγιστες δυσκολίες. Ο αποκλεισμός αυτός έχει ενταθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια προκαλώντας, και πριν την πανδημία, εμφανείς δυσκολίες στην καθημερινότητα του Κουβανικού λαού. Αν παραμείνει,σε συνθήκες πανδημίας θα αποδειχτεί πολλαπλά δολοφονικός, ενώ επιπλέον δυσκολεύει την προσπάθεια της Κούβας να συμβάλει διεθνώς ενάντια στον κορονοϊό. ΠΡΕΠΕΙ να ΤΕΡΜΑΤΙΣΤΕΙ ΤΩΡΑ.
Η Κούβα, ο λαός της και η Επανάσταση του θα αντέξουν γιατί αντιμετωπίζουν και αυτή την κρίση μέσα από το δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας, και την πάγια αντίληψη και πρακτική τους ότι κανένας δεν θα μείνει απροστάτευτος και μόνος απέναντι σε οποιαδήποτε απειλή.
Η Κουβανική Επανάσταση δεν προσφέρει απλώς ιατρική βοήθεια, “εξάγει” αλληλεγγύη, διεθνισμό,ανθρωπιά, παράδειγμα και ελπίδα. Σε κάθε περίπτωση η Κούβα αξίζει και χρειάζεται και τη δική μας αλληλεγγύη.
Σε τέτοιες συνθήκες πανδημίας δεν ξεχνάμε και καλούμε να τερματιστούν: Οι αποκλεισμοί, τα εμπάργκο και οι κυρώσεις των ΗΠΑ ενάντια σε κάθε λαό (ενδεικτικά σε Βενεζουέλα, Νικαράγουα, Ιράν και αλλού).
  • Κάθε καλοπροαίρετος άνθρωπος και κάθε δημοκρατικός συλλογικός φορέας να κάνει τώρα υπόθεση του, το αίτημα για τερματισμό του αποκλεισμού των ΗΠΑ ενάντια στην Κούβα.
  • Να πάρει επάνω του την υπεράσπιση και διάδοση της αλήθειας της Κούβας, στα κοινωνικά δίκτυα, σε κάθε άνθρωπο του κύκλου του.
25 Μαρτίου 2020
Περισσότερες πληροφορίες
https://josemartigr.blogspot.com / josemartigr@gmail.com / ΠΣΧΜ στο facebook
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αν δεν υπήρχαν τα μπλογκ, κανείς δεν θα γνώριζε για το φάρμακο των Κουβανών. Καλώς ή κακώς ελάχιστοι παρακολουθούν RT, Zerohegde και Voltairenet.org. Τα μεγάλα δυτικά ΜΜΕ είναι χειρότερα από τον 'Πρωταθλητή' του Πουλόπουλου επί κυριαρχίας Κόκκαλη.