Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2020

Μας αποχαιρέτισε ο Michael D’Andrea, επικεφαλής των μυστικών επιχειρήσεων της CIA ενάντια στο Ιράν από το 2017...

Άνοιξε πέτρα να κλειστώ
ήλιος να μη, ήλιος να μη με βλέπει
αντί για νύφη πρέπει
πρέπει στα μαύρα να ντυθώ.

Άνοιξε πέτρα για να μπω
χάνω τον άντρα που... αγαπώ.

Νύχτα κατέβα απ' τα βουνά
νύχτα μαυροφορούσα
ο άντρας που αγαπούσα
τώρα για άλληνε πονά.

Νύχτα κατέβα απ' τα βουνά
μέρα να μη με δει ξανά.

Μπάτε κορίτσια στο χορό
κι αφήστε με μονάχη
κόπηκα σαν το στάχυ
και τώρα τρέμω σαν φτερό.

Μπάτε κορίτσια στο χορό
έχασα αυτόν που καρτερώ.
[Πέθανε ο «Σκοτεινός Πρίγκιπας» ή «Αγιατολλά Μάικ», όπως είναι το παρατσούκλι τού Michael D’Andrea, επικεφαλής των μυστικών επιχειρήσεων της CIA ενάντια στο Ιράν από το 2017.

Το αεροπλάνο του φαίνεται να καταρρίφθηκε πάνω από το Αφγανιστάν, από τους Ταλιμπάν, γεγονός που πιστοποιεί την τεράστια πετυχεσά που έχει αποτελέσει για τους Αμερικάνους η κατοχή τής χώρας (ή τέλος πάντων μικρών κομματιών στην πρωτεύουσα) και ο σχεδόν εικοσαετής πόλεμος που διεξάγουν εκεί.

Στα πολλά παράσημά του πριν από τη δολοφονία Σολεϊμανί περιλαμβάνεται η δολοφονία του Ιμάντ Μουγκνίγιεχ (νούμερο 2 της Χεζμπολλά) το 2008 στη Δαμασκό και χιλιάδες εξωδικαστικές δολοφονίες με drones στο Πακιστάν. Οι NY Times σημείωναν τότε: «Η ανάθεση του ρόλου στον κύριο D’Andrea είναι μία από τις πολλές κινήσεις στο εσωτερικό της κατασκοπικής υπηρεσίας που σηματοδοτούν μια πιο σκληρή προσέγγιση σε ό,τι αφορά τις μυστικές επιχειρήσεις … ‘Μπορεί να διευθύνει ένα πολύ επιθετικό πρόγραμμα, αλλά με πολύ έξυπνο τρόπο’, δήλωσε ο Robert Eatinger, ένας πρώην δικηγόρος της C.I.A. με βαθιά ανάμιξη στο πρόγραμμα drones της υπηρεσίας.»

Από σήμερα μαυροφορώ, δεν κόβω τα μαλλιά και τα γένια μου και δεν πλένομαι. Μόνο βάλσαμο στην πονεμένη μου ψυχούλα η γνώση ότι δεν περνάω μόνος τη συντριβή αυτή. Δίπλα δίπλα στέκουμε με τους ακριβούς συντρόφους από το Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ιράν (και το ένα και το άλλο), τις τροτσκιστικές τους φράξιες (λολ), την "ένωση αναρχικών Αφγανιστάν και Ιράν", τους "σοσιαλιστές Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής" και όλους τούς απανταχού εμμιγκρέδες που πανηγύριζαν με τόση χαρά πριν από λίγο καιρό για τη δολοφονία Σολεϊμανί. Περνάμε μαζί το θρήνο αυτόν, και αυτό είναι ανεκτίμητο - πονεμένοι είμαστε αγάπη μου κι οι δύο, έλα να μοιράσουμε τον πόνο μας στα δύο.]
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια: