Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2020

Αντιφασιστικό Καραβάνι Αλληλεγγύης στη Συρία...

ΑΠΟ ΤΟ "PRESS-GR"
Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας
«Να κάνετε το Έθνος υπόθεση του Λαού
κι η υπόθεση του Λαού θα είναι εκείνη του
Έθνους»
Λένιν
Αφίσα: «Υποστηρίζουμε το Αντιφασιστικό Καραβάνι του Μάη για τη Συρία
Κομμουνιστικό Κόμμα της Ιταλίας»

Ενώ ο ευρύς χώρος της εγχώριας δεξιάς (απολύτως φυσιολογικό) κι "αριστεράς" (δικαιωματικής, ευρωπαϊκής, κοσμοπολίτικης, κυρίως εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς", αλλά και καθεστηκυίας-ΚΚΕ) διέπεται από μια "φοβία" απέναντι στην ημερήσια διάταξη που επιβάλλει το υπερεθνικό κεφάλαιο κι οι τραπεζίτες, δηλαδή έχει προσβληθεί από τον ιό της Ρωσοφοβίας, του "αντιρατσισμού", των "ατομικών δικαιωμάτων", του "κινδύνου κλιματικής αλλαγής", του δήθεν αντιφασισμού [Βλέπε σε: Μήπως ο φασισμός κρύβεται από τον "αντιφασισμό κι αντιρατσισμό";], στην Ευρώπη υπάρχει κι άλλη αριστερά που παραμένει στο πλευρό των λαών που αγωνίζονται για Εθνική Ανεξαρτησία.
Το ιταλικό μουσικό συγκρότημα "Banda Bassotti", που "γεννήθηκε το 1981 μέσα στους εργάτες των ναυπηγείων της Ρώμης από μια μικρή ομάδα νεολαίων εργατών οργανώνει πρωτοβουλίες διεθνιστικής αλληλεγγύης στους καταπιεζόμενους κι ανυπότακτους λαούς, όπως αυτόν της Παλαιστίνης, της Νικαράγουας, του Ελ Σαλβαδόρ, της Κούβας... παραμένει μέχρι σήμερα ένας... φάρος, μια φωνή αντίστασης στη νέα τάξη.
Αυτό το μουσικό συγκρότημα, μετά το ξέσπασμα του πολέμου στη Ντονμπάς από το νεοναζιστικό καθεστώς που εγκαθίδρυσε πραξικοπηματικά η Ευρωπαϊκή Ένωση, πήρε στις "πλάτες" του τη διεθνιστική αλληλεγγύη και με το "Αντιφασιστικό Καραβάνι" διοργάνωσε αποστολές και πρόσφερε βοήθεια σε πολλά σχολεία και κοινότητες. Τάχθηκε... χωρίς ναι μεν, αλλά... στο πλευρό της Λαϊκής Δημοκρατίας στο Ντονμπάς, στην πρώτη γραμμή της διεθνιστικής αλληλεγγύης.
Οι "Banda Bassotti" (Συγκρότημα σκυλιά "λουκάνικα") δεν απουσιάζουν από κανένα μέρος του πλανήτη όπου τα Εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα δίνουν τις μάχες της Εθνικής Απελευθέρωσης.
Έτσι... δεν ήταν δυνατόν ν' απουσιάζουν από τον πόλεμος που δίνει ο λαός της Συρίας εναντίον της ιμπεριαλιστικής επίθεσης.

Ανακοίνωσαν πριν ένα περίπου μήνα το "Αντιφασιστικό Καραβάνι για τη Συρία", που σήμερα παίρνει σάρκα και οστά.

Πλάι στο συγκρότημα και το "Αντιφασιστικό Καραβάνι για τη Συρία" το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ιταλίας, το αδελφό κομμουνιστικό κόμμα του δικού μας ΚΚΕ -το οποίο για 9 ολόκληρα χρόνια ιμπεριαλιστικής επίθεσης εναντίον της Συρίας (το αδελφό Συριακό Κομμουνιστικό Κόμμα συμμετέχει στην κυβέρνηση Άσαντ) δεν έκανε ούτε μία κινητοποίηση-, που επισημαίνει μεταξύ άλλων:
«Κομμουνιστικό Κόμμα - Τοσκάνη
Το Κομμουνιστικό Κόμμα υποστηρίζει και στηρίζει τη δράση του συγκροτήματος "Banda Bassotti" για το Αντιφασιστικό Καραβάνι, που το Μάη του 2020 θα μεταβεί στη Συρία.
Όπως ακριβώς στηρίξαμε από το 2014 ως σήμερα το Καραβάνι για το λαό του Ντονμπάς.
Φέτος η διεθνής αλληλεγγύη του Αντιφασιστικού Καραβανιού θα καταλήξει στη Συρία, για να βοηθήσουμε με όλα τα δυνατά μέσα το λαό της Συρίας, που εδώ και δέκα χρόνια ζει μια ιμπεριαλιστική επίθεση από τις ΗΠΑ, την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Τουρκία, τους τρομοκράτες του ισλαμικού κράτους, του Ισραήλ, του ΝΑΤΟ κι όλων των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων...
Τους επόμενους μήνες αγωνιζόμαστε για την οργάνωση πρωτοβουλιών αλληλεγγύης στο λαό της Συρίας, συγκεντρώνοντας φάρμακα, σχολικά είδη και οικονομικές προσφορές που θα παραδοθούν απευθείας απ' αυτούς που θα μεταφέρουν την αλληλεγγύη μας στη Συρία...».
«Κάτω τα χέρια από τη Ροζάβα [διαγραμμένη η λέξη Ροζάβα]... τη Συρία...
Κομμουνιστικό Κόμμα της Ιταλίας»
Το ίδιο αποκαλυπτική η πολιτική γύμνια -ή μήπως κάτι χειρότερο;- του ελληνόφωνου πολιτικού συστήματος δεξιάς κι "αριστεράς" απέναντι στους Κούρδους λακέδες των ιμπεριαλιστών [Βλέπε σε: Το λαθρεμπόριο των Κούρδων με τον "εχθρό" Ερντογάν παίρνει τέλος]».
Γιατί άραγε στην Ελλάδα, εκτός από τυο νεοφασιστική δεξιά (χρυσή αυγή), την παραδοσιακή δεξιά, ή όλη "αριστερά" και κυρίως η δήθεν "επαναστατική εξωκοινοβουλευτική" δεν τόλμησαν ποτέ να αναδείξουν το στρατηγικό ρόλο που διαδραματίζει το "Κουρδικό" ηια τους σιωνιστές κι ιμπεριαλιστές;
Ακόμη και σήμερα... όταν πλέον δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία για τους μισθοφόρους των ιμπεριαλιστών Κούρδων -κι όχι το λαό των Κούρδων που υποφέρει το ίδιο από τους πουλημένους ηγέτες του-, κανένας δεν τολμάει να θίξει το πρόβλημα. Τι ήταν αυτό το "σοσιαλιστικό" κατασκεύασμα, ο μύθος των αμερικανοσιωνιστών στην περιβόητη "Διεθνιστική Κομμούνα της Ροζάβα"; [Βλέπε σε: "Διεθνιστική Κομμούνα της Ροζάβα με την αστερόεσσα"].
Σήμερα, όλοι σιωπούν ένοχα, αλλά κανένας δεν αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη να ζητήσει συγνώμη από τον ελληνικό λαό.
Απλώς σιώπησαν όλοι ένοχα...
Κι όλα τα παραπάνω συμβαίνουν στην Ελλάδα... Ξαφνικά όλοι επλήγησαν από τον ιό της αμνησίας των τραπεζιτών απέναντι στη Συρία των Σελευκιδών του Μεγάλου Αλεξάνδρου [Βλέπε σε: «Τούρκος στρατιώτης σε ελληνικό έδαφος, σημαίνει επίθεση εναντίον της Συρίας!»].
Πως να ξεχάσουμε ΟΛΕΣ τις κυβερνήσεις που εγκαθίδρυσε το 4ο Ράιχ κι όλους του υπουργούς των Εξωτερικών που πήραν ενεργά μέρος στην ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον του λαού της Συρίας;
17 Μάη 2019: Η δουλική εξωτερική πολιτική εμπεριέχει ένα σαφές μήνυμα για νέες χαμένες πατρίδες!
20 Ιούλη 2017: Η Ε.Ε. υποστηρίζει την τρομοκρατία!
29 Μάη 2016: Aυτή η Ευρώπη, δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τη χιτλερική Γερμανία
11 Δεκέμβρη 2016: ...ένα σαφές μήνυμα για νέες χαμένες πατρίδες!
28 Ιούλη 2014: Σχετικά με τις οικονομικές κυρώσεις και το εμπάργκο, που επέκτειναν οι ΗΠΑ και οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ… εναντίον της Συρίας


Άραγε... είναι τυχαίο γεγονός πως στην Ελλάδα κανένα πολιτικό κόμμα κι ειδικά η "επαναστατική αριστερά" δεν στήριξαν ΠΟΤΕ την αντιιμπεριαλιστική πάλη του λαού της Συρίας 9 ολόκληρα χρόνια;
Μήπως στην Ελλάδα, πέρα κι έξω από τις ανέξοδες κορώνες εναντίον του ιμπεριαλισμού, το όλο πολιτικό σύστημα σιτίζεται στους τραπεζίτες;
Γιατί εννέα (9) χρόνια ιμπεριαλιστικής επίθεσης εναντίον της Συρίας δεν υπήρξε μία, έστω μία συναυλία αλληλεγγύης στους περισσότερους από 350.000 Μάρτυρες του Συριακού λαού, αυτούς που υπερασπίστηκαν κι υπερασπίζονται Θερμοπύλες Πολιτισμού κι Ανθρωπισμού;

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Όποιος διαβάζει Τ. Φωτόπουλο, Θ. Παπανικολάου, Χρ. Τριαντάφυλλο και Ν. Κλειτσίκα γνωρίζει ό,τι η "Αριστερά" σήμερα είναι μία χυδαία θεραπαινίδα της, κατά Γιώργο Κοντογιώργη, Διεθνούς των Αγορών. Πρώτος απ'όλους είχε περιγράψει την μετάλλαξη αυτής της... Αριστεράς ο Παναγιώτης Κονδύλης. Ακόμα, εμβριθείς αναλύσεις έχουν προσφέρει ο πνευματικός τιτάνας Νεοκλής Σαρρής και ο εξίσου σπουδαίος Δαμιανός Βασιλειάδης.
Η απάντηση είναι εξαιρετικά απλή. Όσοι δεν σιτίζονται από μάυρα ταμεία (βλ. ΚΚΕ), τρέμουν μην τους συκοφαντήσουν ως "ρατσιστές, ακροδεξιούς, φασίστες, ομοφοβικούς," τα ποικιλόχρωμα υποπόδια του Σόρος. Αν ήταν πραγματικά αριστεροί, κομμουνιστές, σοσιαλιστές, δημοκράτες κλ.π, δεν θα άφηναν τους πρακτορίσκους σε χλωρό κλαρί. Ξέχασα τον εξαιρετικό Γίωργο Παπαγιαννόπουλο, που είναι και φίλος του μπλογκ. Μήπως είναι καιρός να γίνει μία συνάντηση όλων σας, για να δημιουργηθεί ένα ανάχωμα στους "αριστερούς", που ζέχνουν πρακτορίλα; Δόξα τω Θεώ, όσο σκέφτομαι ανθρώπους που δεν έχουν ξεπουληθεί, μου έρχονται κι άλλοι στο μυαλό, όπως ο Δημ. Καραμήτσας και ο κ. Χατζηαντωνίου, οι άνθρωποι της "Χριστιανικής" κ.λπ. Υπ'όψιν αριστερός ή "αριστερός" δεν υπήρξα ούτε στα 15 μου. Απλώς, θλίβομαι για την κατάντια, πρωτίστως, της πατρίδας μας, και δευτερευόντως μίας παράταξης που κάποτε είχε ανθρώπους όπως ο Ναπολέων Σουκατζίδης να εκπροσωπείτε σήμερα από κλώνους της επταετίας και το πιο "επαναστατικό" της κομμάτι να έχει επικεφαλής τον Π. Κωνσταντίνου.
Που ακριβώς διαφωνούν, επί της ουσίας, με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ οι επίσημοι εκφραστές της "Αριστεράς";