Κυριακή, 27 Οκτωβρίου 2019

H ήττα, στην Συρία... το προπαγανδιστικό τρυκκάκι που θα έκλεβε λίγη αίγλη, από τους νικητές

Ηταν μεγάλη και εξευτελιστική, για μια "υπερδύναμη", η ήττα, στην Συρία.
Συνοδεύτηκε, από την προδοσία των πρώην συμμάχων της Κούρδων και την αποχώρηση των Αμερικανικών στρατευμάτων, από τις κατεχόμενες περιοχές, εν μέσω χλευασμών και... πανηγυρισμών των κατοίκων της.

Η παγκόσμια κοινότητα σοκαρισμένη, από την αντιστροφή των προπαγανδιστικών "αξιωμάτων", για το ανίκητο των ΗΠΑ και οι Δυτικοί σύμμαχοι ανήμποροι να εξηγήσουν, στους πολίτες τους, τον λόγο της σπατάλης τρισεκατομμυρίων, σ΄έναν αβέβαιο, καταστροφικό και αιματηρό πόλεμο.

Ετσι, έπρεπε να βρεθεί εκείνο το προπαγανδιστικό τρυκκάκι που θα έκλεβε λίγη αίγλη, από τους νικητές.

Και αυτό ήταν η "εξολόθρευση" του αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους Αλ Μπαγκνταντί, από ειδικές δυνάμεις του Πενταγώνου.

Το πιο μισητό πρόσωπο του κόσμου, "εξολοθρεύτηκε", μέσα στο άντρο των τζιχαντιστών, την Ιντλίμπ, από μερικούς εκπαιδευμένους στρατιώτες, σύμφωνα με την πρώτη εκδοχή τους,

- Που πήγαν, χωρίς κάμερες, για να καταγραφεί και η επιχείρηση και το "θύμα" της!

- Που, σύμφωνα με την δεύτερη εκδοχή, δεν το έκαναν οι ίδιοι, αλλά, όταν ο Μπαγκνταντί έμαθε ότι οι στρατιώτες βρίσκονταν στο κρησφύγετο "αυτοανατινάχθηκε", παίρνοντας μαζί του τις δύο, από τις γυναίκες του.

Βολικό έτσι;; Δεν έμεινε ούτε "κολυμπηθρόξυλο", από τον αρχηγό-πράκτορα της CIA, για να φωτογραφίσουν. Οπως και με τον Μπιν Λάντεν, που το σώμα του πετάχτηκε, στη θάλασσα και ποτέ δεν θα βρεθεί. Μόνο ο Σαντάμ κρεμάστηκε, σε απ΄ευθείας μετάδοση.

Και αφού ο Μπαγκνταντί "αυτοανατινάχθηκε", βομβάρδισαν, στη συνέχεια και το κτίριο, όπου βρισκόταν, "για να μην γίνει ιερό, για τους τζιχαντιστές", λες και τα χαλάσματα δεν μπορούν να γίνουν "ιερό".

Λίγο περίεργο δεν είναι να φυγαδεύεις, στο Ιράκ με ειδικές επιχειρήσεις ελικοπτέρων, εκατοντάδες μέλη του ISIS και να "καθαρίζεις" τον αρχηγό τους;;

Λίγο περίεργο δεν είναι να μην βγεις, ΑΜΕΣΩΣ, να το ανακοινώσεις και να το εμφανίζεις, σαν διαρροή, στον Τύπο (Νιουζ Γουίκ), για να ψαρέψεις αντιδράσεις και να εντοπίσεις τα λάθη που ίσως έκανες, στην πλοκή του "γεγονότος";;

Εν αναμονή των δηλώσεων Τραμπ.
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

1 σχόλιο:

first3 είπε...

Ένα παραμύθι για ευήκοα ώτα. Φυσικά δεν θα μας πουν ποτέ γιατί δεν έκαναν κάτι όσο καιρό είχαν τις βάσεις στην περιοχή, ή με ποιον τρόπο εδρασαν τώρα (γιατί το παραμύθι, πως ήρθαν από το Ιράκ δεν στέκει).
Βέβαια η ήττα που έφαγαν τώρα είναι μεγάλη και δυσκολοχώνευτη και στη συνέχεια θα ακούσουμε κι άλλα παραμύθια γιατί πρέπει να πεισθούν και οι πιο δύσπιστοι, το αποτέλεσμα όμως δεν θα αλλάξει όσες προβοκάτσιες κι αν επιχειρήσουν στη συνέχεια.