Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου 2017

ΒΙΝΤΕΟ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ! Ο Ανδρέας Παπανδρέου "απαντά" (από το 1988) στο δωσίλογο αμερικανοτσολιά για την υφαλοκηπρίδα...

Μέσω "PRESS-GR"
Από τον Στάθη Παλαιολόγο 
Στον τμηματικό προσδιορισμό της αιγιαλίτιδας ζώνης και την επέκταση των χωρικών υδάτων, αρχής γενομένης από το Ιόνιο, θα προχωρήσει η Ελλάδα, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ. 
«Για την αιγιαλίτιδα, εμείς θα προχωρήσουμε στον...
προσδιορισμό της, τμηματικά. Η θεωρία ότι όλα αυτά πρέπει να γίνουν μια και έξω αποδείχτηκε επί δεκαετίες ότι δεν οδήγησε πουθενά. Στο όνομα του μαξιμαλισμού, δηλαδή, δεν γίνεται τίποτα» τόνισε και πρόσθεσε: «Η αιγιαλίτιδα ζώνη έχει μεγάλη σημασία για τον προσδιορισμό της ΑΟΖ με όλες τις χώρες, ιδιαίτερα με την Αλβανία. Η αιγιαλίτιδα ζώνη και τα κυρίαρχα δικαιώματα μας και συμφέροντα είναι υψίστης σημασίας προς όλες τις πλευρές».
Στον κ. Κοτζιά όμως η "απάντηση" έρχεται από τον ίδιο τον Ανδρέα Παπανδρέου. Όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο, από το 1988, ως πρωθυπουργός ο Ανδρέας Παπανδρέου απαντούσε στον τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης της ΝΔ Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ο οποίος είχε κάνει την "ευφυή πρόταση" για τμηματικό προσδιορισμό της υφαλοκρηπίδας  για να γίνουν έρευνες σε περιοχές που δεν αμφισβητούνται από την Τουρκία και δεν την αφορούν όπως π.χ. ο Αμβρακικός. Εξηγώντας γιατί είναι επικίνδυνη αυτή η πρόταση,  ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε αναφερθεί στο ενδεχόμενο να γίνουν έρευνες και γεωτρήσεις "σε χώρους που είναι απολύτως δικοί μας με κάθε έννοια της υφαλοκρηπίδας". 
"Η απάντηση είναι ότι εφόσον κάνετε οτιδήποτε κ. Μητσοτάκη. χαρίζετε τον υπόλοιπο χώρο σε εκείνους. Εάν αρχίσουμε να διαλέγουμε σημεία που δεν θίγουν την Τουρκία, τότε παραδίδουμε το υπόλοιπο εις την Τουρκία. Υπάρχει νομικό προηγούμενο..." είχε επισημάνει ο Α. Παπανδρέου.
Το σχετικό απόσπασμα βρίσκεται μετά το 4' του βίντεο.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια: