Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2017

Στη Δαμασκό τίμησαν τον Τσε!

Από το "PRESS-GR"
Σχόλιο Νίκος Κλειτσίκας


Δεν μπορούσε ν' απουσιάζει η Δαμασκός της Αντίστασης από τις εκδηλώσεις για τα 50 χρόνια από τη δολοφονία του Κομαντάντε Τσε. Όχι γιατί στη σημερινή κυβέρνηση της συμμετέχουν τα δύο κομουνιστικά κόμματα της χώρας, όχι γιατί σήμερα στη Δαμασκό ηττήθηκε η "αραβική άνοιξη made in USA", αλλά και γιατί το 1959 εκεί, στη Δαμασκό της Συρίας έφθασε ο Τσε απεσταλμένος του Φιδέλ για να μεταφέρει μήνυμα αλληλεγγύης κι αδελφοσύνης της σοσιαλιστικής Κούβας.
Ο Faisal Mikdad, αναπληρωτής υπουργός των Εξωτερικών της Συρίας, μιλώντας σε εκδήλωση της Κουβανέζικης πρεσβείας στη Δαμασκό επισήμανε μεταξύ άλλων: «Η Συρία είναι ένα από τα κέντρα του παγκόσμιου αγώνα εναντίον του ιμπεριαλισμού και σήμερα ακολουθεί τα διδάγματα του Τσε αντιμετωπίζοντας τη διεθνή τρομοκρατία και τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό... Παρά τις... προσπάθειες των ΗΠΑ να εμποδίσουν τη νικηφόρα πορεία του Συριακού στρατού στη Deir ez-Zor κι άλλες περιοχές εναντίον της τρομοκρατίας, η Συρία θα προχωρήσει αυτή την πορεία μαζί με τους συμμάχους της...».
Ο πρέσβης της Κούβας στη Δαμασκό Rogerio Santana, επισήμανε: «Το πνεύμα του θρυλικού επαναστάτη Ernesto Che Guevara ζει στο λαό και το στρατό της Συρίας, όπου η αντίσταση με τον αγώνα έγιναν ένα όπλο για τη σωτηρία της Συρίας κι ολόκληρης της ανθρωπότητας από την τρομοκρατία που δημιούργησε ο ιμπεριαλισμός...».
Πως μπορεί κάποιος να αδιαφορήσει σ' αυτούς τους δεσμούς φιλίας κι αλληλεγγύης μεταξύ λαών που μάχονται στην πρώτη γραμμή τον ιμπεριαλισμό...
Η Κούβα με το μόνιμο εμπάργκο εναντίον της, είναι η χώρα που σπάει το φονικό εμπάργκο εναντίον της Συρίας και στέλνει τόνους παιδικών εμβολίων και φαρμάκων στο λαό της Συρίας: Οφειλόμενος σεβασμός στους "δικτάτορες" και τα "δικτατορικά" καθεστώτα!
Το επισημάναμε και χθες, στη δημοσίευση μιας ανέκδοτης στην Ελλάδα επιστολής για τη δολοφονία του Τσε [Ανέκδοτη στην Ελλάδα επιστολή... 50 χρόνια από τη δολοφονία του Τσε!], πως 50 χρόνια από τη δολοφονία του Επαναστάτη οι ιδέες του ανθίζουν και θεριεύουν στη Λατινική Αμερική, τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας, το Ντονμπάς... και το χαράκωμα Αντίστασης του Ανθρωπισμού και του Πολιτισμού: τη Συρία των Σελευκιδών του Μεγάλου Αλεξάνδρου!
Το σύνθημα του Τσε "Πατρίδα ή Θάνατος" έγινε η σημαία των λαών εναντίον των ιμπεριαλιστών. Οι ανυπότακτοι κι αδέσποτοι λαοί, οι πολιτικές ηγεσίες λαών που δεν έχουν ξεπουληθεί στο υπερεθνικό κεφάλαιο γνωρίζουν πολύ καλά πως "χωρίς πατρίδα δεν μπορείς να οικοδομήσεις σοσιαλισμό και δημοκρατία"!
Λαοί που ξεχνούν την ιστορία τους δεν έχουν μέλλον... Ο λαός της Κούβας και της Συρίας δεν ξεχνούν! Μόνον στην Ελλάδα των τελευταίων επτά (7) μνημονιακών χρόνων και κυβερνήσεων επήλθε "αμνησία": "Τούρκος στρατιώτης σε ελληνικό έδαφος, σημαίνει επίθεση εναντίον της Συρίας"!


Από την επίσκεψη του Τσε στη Δαμασκό το 1959:

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια: