Τρίτη, 1 Αυγούστου 2017

Πάλι μαλακία του νέου λογογράφου του Τσίπρα, ή απλώς ρίχνει όλες τις μάσκες;

Stavroula Riga
Καλά, παραδέχεται ο "αριστερός" Αλέξης ότι υιοθετεί νόμο της ΝΔ στην παιδεία τον οποίο μάλιστα τον πολεμούσε ο τότε ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ επί υπουργείας Γιαννάκου?
Πέφτω από τα σύννεφα γιατί μέχρι τώρα η πολιτική τους δεν δείχνει κανένα σημάδι δεξιάς πολιτικής... πώς κι έτσι?
Το νόμο Γιαννάκου επικαλέστηκε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας στην...
επιχειρηματολογία του Κυριάκου Μητσοτάκη για το άσυλο, το οποίο χαρακτήρισε «αναχρονιστική αντίληψη». «Μας κατήγγειλε (σς ο κ. Μητσοτάκης) επειδή στο άσυλο γυρίζουμε στην ανομία του θεσμικού πλαισίου Γιαννάκου της κυβέρνησης Καραμανλή» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός εμφανιζόμενος να υπερασπίζεται μία ρύθμιση του νόμου Γιαννάκου.
Τι συνέβαινε όμως τότε; Ο νόμος Γιαννάκου που περιελάμβανε μία σειρά αλλαγών σε όλα τα επίπεδα της λειτουργίας της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ακολουθώντας τις προτάσεις μίας «επιτροπής σοφών» για την ανώτατη παιδεία, προκάλεσε μία από τις σφοδρές αντιπαραθέσεις που έχει ξεσπάσει στον δημόσιο βίο, με αφορμή εκπαιδευτικά θέματα και έφερε μπαράζ πολύμηνων καταλήψεων στα Πανεπιστήμια.
Τότε, στις αντιδράσεις πρωτοστατούσε η νεολαία Συνασπισμού με επικεφαλής τον Δημήτρη Τζανακόπουλο. Μάλιστα στις 9 Ιανουαρίου 2007 ο σημερινός κυβερνητικός εκπρόσωπος ως επικεφαλής της νεολαίας συνασπισμού, παρουσία του Αλέξη Τσίπρα, επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «Ανοιχτή Πόλη», έδινε συνέντευξη τύπου (φωτο) στην οποία αναφερόταν στο νόμο Γιαννάκου και στις επικείμενες κινητοποιήσεις στις οποίες πρωτοστατούσε ο Συνασπισμός.
Ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα της συνέντευξης Τζανακόπουλου είναι ενδεικτικό της τάσης που υπήρχε τότε: «Σαν να μην έφταναν όλα αυτά και σαν να μην είχε μεσολαβήσει ποτέ το τεράστιο φοιτητικό και πανεπιστημιακό κίνημα του Μάη-Ιούνη, η κυρία Γιαννάκου και η κυβέρνηση της Ν.Δ. χθές επανέφερε το θέμα του νόμου-πλαισίου, παραδίδοντας μαθήματα θατσερισμού και απόλυτης αδιαλλαξίας. Σαν να μην έμαθε τίποτα, σαν να μην άκουσε τίποτα, σαν να μην έγινε τίποτα το προηγούμενο καλοκαίρι, όταν χιλιάδες φοιτητές και η μεγάλη μερίδα των Πανεπιστημιακών βρίσκονταν στους δρόμους, υπερασπιζόμενοι το δημόσιο, το δωρεάν, τον ακαδημαϊκό χαρακτήρα του ελληνικού Πανεπιστημίου».
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια: