Παρασκευή, 7 Ιουλίου 2017

Δικάστηκε η έφεση του Κ.Κ. Ουκρανίας εναντίον πρωτόδικης απόφασης που το κήρυξε παράνομο

  

Γιάννης Χατζηαντωνίου
ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΕΒΟ
Μαζί με τη συνάδελφο Ν.Καψή Γραμματέα του ΔΣ της ΑΠΕΔ είμαστε χτες στο Τριμελές Διοικητικό Εφετείο της περιοχής του Κιέβου. Δικάστηκε η έφεση του Κ.Κ. Ουκρανίας εναντίον πρωτόδικης απόφασης που το κήρυξε παράνομο.
Αντίθετα με τις "δημοσιογραφικές" πληροφορίες το...
Υπουργείο Δικαιοσύνης της Ουκρανίας δεν παρουσίασε κανένα στοιχείο ούτε πρόβαλε οποιονδήποτε ισχυρισμό που να στηρίζει νομικά ένα τέτοιο αίτημα.
Πρόκειται για ανοιχτή παραβίαση των προβλεπόμενων στην Ευρωπαική Συνθήκη για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, ιδιαίτερα του άρθρου 11 (ελευθερία του συνεταιρίζεσθαι). Στην Ουκρανία υπάρχει νόμος που απαγορεύει τις κομμουνιστικές πεποιθήσεις. (1) Παραβιάζονται δηλαδή κατά συρροή τα άρθρα 9,10, 11 και 14 της συνθήκης. οσον αφορά το άρθρο 6 περί δίκαιης δίκης να αναφέρω μόνο το εξής φοβερό : σε αντίιθεση με τα παγκοσμίιως κρατούντα, δεν δόθηκε ο λόγος μετά τους εκπροσώπους του Υπουργείου στους δικηγόρους του κόμματος για να απαντήσουν (!).
Πάντως η ΕΕ είναι υπέρ του καθεστώτος αυτού....Πρέπει να πω ότι θα έπρεπε να υπάρχει μεγαλύτερη διεθνής συμπαράσταση. Οι αριστεροί και κομμουνιστές της Ευρώπης έλαμψαν δια της απουσίας τους....
Εξαίρεση αποτέλεσε ο σ.Σταύρος Τάσσος, βουλευτής του ΚΚΕ, που είχε μια αξιόλογη παρουσία και τοποθέτηση.
Νομίζω ότι είχαμε καλή παρουσία ως νομικοί. Μαζί με ένα Τσέχο και μια Ιταλίδα συναδέλφους υπογράψαμε και καταθέσαμε μεταφρασμένο ένα κοινό κείμενο.
http://kpu.ua/…/grecheskyj_juryst_yoannys_chatsyantonyu_kon…
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια: