Τετάρτη, 5 Ιουλίου 2017

Η μία προσλήφθηκε ως "σκουπιδιάρισσα" τώρα διατελεί διευθύντρια του Πρωθυπουργικού Γραφείου στη Θεσσαλονίκη! Η άλλη...

Στην πρώτη φωτογραφία η νέα και όμορφη Κατερίνα Νοτοπούλου, η οποία είχε προσληφθεί από τον Δήμο Θεσσαλονίκης το 2012 στον τομέα της καθαριότητας.
Τώρα διατελεί διευθύντρια του Πρωθυπουργικού Γραφείου στη συμπρωτεύουσα.
υ, τα σκουπίδια από τους δρόμους της Αθήνας.
Η κοπέλα στην πρώτη φωτογραφία δεν θα πεινάσει ποτέ.
Ποτέ δεν θα την εξαναγκάσει κανένας να δουλέψει δύο βάρδιες μέσα σε μία ημέρα υπό αντίξοες συνθήκες άπνοιας και καύσωνα.
Στην δεύτερη φωτογραφία η Ντανιέλα Πρελορέντζου η οποία εργαζόταν για τον δήμο Ζωγράφου, επίσης στον τομέα καθαριότητας και η οποία κηδεύτηκε σήμερα αφού βρήκε τραγικό θάνατο επί το έργον και υπό...
αντίξοες εργασιακές συνθήκες μαζεύοντας με 45 βαθμούς Κελσίο
Η γυναίκα στην δεύτερη φωτογραφία δεν είχε ποτέ τις γνωριμίες της πρώτης.
Δεν πέθανε φυσικά για αυτό, αλλά ενδεχομένως αν είχε ακολουθήσει τις πολιτικές επιλογές της κοπέλας στην πρώτη φωτογραφία, τώρα μπορεί κι αυτή να ήταν στο κλιματιζόμενο γραφείο της, έχοντας κι έναν παχυλό μισθό.
Δύο τελείως διαφορετικές καταλήξεις για δύο γυναίκες που πέρασαν από το ίδιο πόστο.
Στην διαδρομή όμως η μία "ξέχασε" την πορεία της, "μεγαλοπιάστηκε" και ταυτίστηκε με την μνημονιακή εξουσία.
Η άλλη απλά επιβεβαίωσε την μοίρα του φτωχού και απροστάτευτου εργαζομένου στις εποχές του νεοφιλελευθερισμού που κοπέλες σαν της πρώτης φωτογραφίας,προσπαθούν να επιβάλλουν στη χώρα μας ως μοναδική λύση επιβίωσης.
(Δεν κατηγορούμε την κ. Νοτοπούλου επειδή εργάστηκε ως καθαρίστρια.... Προφανώς όχι..
Κατηγορούμε τον Πρωθυπουργό ο οποίος ίδρυσε γραφείο στη Θεσ/νίκη χωρίς να χρειάζεται και για το γεγονός ότι ουσιαστικά αφήνει τους εργαζομένους στην καθαριότητα, στον δρόμο.
Και φυσικά κατηγορούμε ότι μόνο οι πολιτικές διασυνδέσεις καθορίζουν την εξέλιξη ενός ανθρώπου)
Τα συμπεράσματα δικά σας...
Δέσποινα Σπανού
 
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

2 σχόλια:

έλλην φορολογούμενος είπε...

αδερφε μαλακια είπες ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΝΤΡΟΠΗ για κανέναν εάν προσλήφθηκε σκουπιδιάρης και έγινε στην πορεία κάτι άλλο είναι τιμή του ΟΚ?

Ανώνυμος είπε...

Απορώ πως αναπαράγετε αυτή την αθλιότητα της κυρίας Σπανού, για την οποία θα ντρέπεται σε όλη της τη ζωή, όταν σκυλευοντας στον θάνατο μιας άτυχης εργαζόμενης (για προσπορισμό μικροκομματικου οφέλους) δεν διστάζει να διαπομπεύει μία νέα κοπέλα που παράλληλα με τις σπουδές της δούλευε για τα προς το ζην και αγωνιζόταν και αγωνίζεται για την κοινωνική δικαιοσύνη! Η κυρία Σπανού αν δε κάνω λάθος όλα τα χρόνια ως συνδικαλίστρια της ΑΔΕΔΥ απολάμβανε όλων των αστικών προνομίων της θέσης της! Πολιτικά, ηθικά και ανθρώπινα είναι απαράδεκτη η σκύλευση της μνήμης ενός ανθρώπου...