Σάββατο, 1 Απριλίου 2017

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ! ΤΟ «ΒΕΒΑΡΗΜΕΝΟ» (πολιτικό) παρελθόν του Μάκη Μπαλαούρα... Φτύστε τον!


Από το "PRESS-GR"
Τι εστί Μάκης Μπαλαούρας; Ο φοβερός και τρομερός βουλευτής των 7.000 ευρώ το μήνα, που τσέπωσε και την 13η σύνταξη των χαμηλοσυνταξιούχων και υποχρεώθηκε να την «επιστρέψει» ύστερα από το άγριο κράξιμο των πρώην συναδέλφων του, ποιος είναι; 
Έχουν ακουστεί κατά καιρούς διάφορα γι αυτόν – το πιο πρόσφατο είναι η... δική του δήλωση ότι υπήρξε στα νιάτα του και «σπερματεγχύτης». Μια δήλωση την οποία έκανε στην προσπάθειά του να παρουσιάσει ένα απλό και λαϊκό προφίλ αλλά τελικά τον γελοιοποίησε περισσότερο.

Η πραγματικότητα είναι ότι ο Μπαλαούρας υπήρξε κλασσικό αντιπροσωπευτικό δείγμα της «γενιάς της μεταπολίτευσης», δηλαδή των αριστερών και κομμουνιστών διαφόρων αποχρώσεων που αφαίμαξαν για 40 χρόνια την Ελλάδα και συνεχίζουν ακόμη να το κάνουν. Οι Λαλιώτηδες από τη μία κι οι «εσωτερικάκηδες» από την άλλη, ήταν και είναι χωμένοι παντού, ελέγχοντας το σκληρό πυρήνα του κράτους. Ένας από αυτούς είναι και ο Μπαλαούρας.

Όπως και οι όμοιοι του, ως «αντιστασιακός» μετά το 1974 ο Μπαλαούρας βολεύτηκε στο κράτος. Διορίστηκε στην Τράπεζα της Ελλάδος και οι κακές γλώσσες λένε ότι για να γίνει αυτό …αξιοκρατικά τον βοήθησε ο Αδαμάντιος Πεπελάσης, ο ισχυρός παράγων της οικονομικής και τραπεζικής ελίτ μετά το 1974 και σύμβουλος του Ανδρέα Παπανδρέου στη συνέχεια. Ο Μπαλαούρας δεν είναι μόνο συμπατριώτης του Πεπελάση, από την Ηλεία, αλλά και ανηψάκι του…

Ο Μπαλαούρας έγινε –σιγά που δεν θα γινόταν- και συνδικαλιστής, μέχρι και πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων της Τράπεζας της Ελλάδος. Μην ξεχνάμε ότι για τους υπαλλήλους της Τράπεζας της Ελλάδος συνεχίζει να υπάρχει ένα προνομιακό καθεστώς ακόμη και σήμερα. Αυτοί κι αν ανήκουν στους τυχερούς, ανάμεσά τους κι ο Μπαλαούρας... Βλέπετε, η Τράπεζα της Ελλάδος υπάγεται στην αρμοδιότητα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κι οι εξαιρέσεις από τα ισχύοντα για τους κοινούς θνητούς ήταν ανέκαθεν πολλές…

Ο Μπαλαούρας όλα αυτά τα χρόνια λοιπόν από τα μία πλευρά γευόταν τα προνόμια της θέσης του κι από την άλλη παρίστανε τον …αγωνιστή του «Ρήγα Φεραίου», του ΚΚΕ Εσωτερικού, του ΚΚΕ Εσωτερικού Ανανεωτική Αριστερά και της ΑΚΟΑ που δημιούργησε ο Μπανιάς στη συνέχεια και τελικά του ΣΥΡΙΖΑ με τον οποίο κατάφερε τελικά και να βγει βουλευτής στην Ηλεία το 2015.

Όμως βεβαρημένο είναι το πολιτικό βιογραφικό του και ως βουλευτή. Δεν αναφέρομαι μόνο στην απόλυτη μετάλλαξή του σε μνημονιακό, σε σημείο μάλιστα να δηλώνει με απόλυτα αυταρχική διάθεση πριν από λίγο καιρό, απέναντι στους συναδέλφους του, ότι «κινούμαστε συλλογικά και όχι με αντάρτικο. Αν κάποιος θεωρήσει ότι το πακέτο των μέτρων είναι ακραίο και διαφωνεί, μπορεί να διαχωρίσει τη θέση του και να παραιτηθεί...».
Ο Μπαλαούρας έχει …διαπρέψει και σε άλλους τομείς αυτά τα δύο χρόνια. Βρήκα και σας παραθέτω μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές επιδόσεις του:

-Είχε κάνει μια απίστευτη τοποθέτηση για την τρομοκρατία στην Ελλάδα υποστηρίζοντας ότι οργανώσεις όπως η 17 Νοέμβρη είχαν ένα ιδεώδες υπέρ του ανθρώπου: «Οι οργανώσεις αυτές όπως η 17Ν είχαν ένα λαθεμένο αλλά ένα ιδεώδες που ήταν υπέρ του ανθρώπου!..».

-Όταν είχε ρωτηθεί για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων απάντησε: «Δεν θα απέρριπτα το Μακεδονία σκέτο». Το απίστευτο επιχείρημά του ήταν ότι «το ζήτημα είναι τριτεύoν. Πρέπει να υπάρξει λύση με συμβιβασμό. Δυστυχώς χάσαμε την ευκαιρία στο παρελθόν. Δεν θα είχα καμιά αντίρρηση για το "Βόρεια Μακεδονία" ή το "Σλαβομακεδονία". Το Μακεδονία δεν θα το απέρριπτα προσωπικά..».

-Όταν στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής που προεδρεύει πήγε να γίνει συζήτηση για τους καμένους της Μαρφίν και να υπάρξει ομόφωνη καταδίκη των γεγονότων, με αφορμή την 6η επέτειο από το έγκλημα, το εμπόδισε. «Σας διακόπτω, γιατί πήρατε το λόγο για να μιλήσατε επί της διαδικασίας κι αναφέρετε άλλα πράγματα» ήταν το φαιδρό και απαράδεκτο επιχείρημά του προς τους αιτούντες βουλευτές ενώ ζήτησε και να μην αναγραφούν τα λεγόμενα στα πρακτικά…

-Και φυσικά είναι στην ίδια γραμμή με τον Ν. Φίλη (με τον οποίο είναι κολλητοί και συνυποψήφιοι από το 1990) και για πολιτικό ξέπλυμα του ΠΑΣΟΚ. Μη αποκλείοντας στο μέλλον συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, έχει κάνει τη βαρύγδουπη δήλωση ότι «ο Φίλης όπως κι εγώ έχουμε την άποψη ότι ένα κόμμα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, στρατηγικά πρέπει να συνεργάζεται με τη σοσιαλδημοκρατία, αλλά το ΠΑΣΟΚ, όπως η σοσιαλδημοκρατία στην Ευρώπη, έχει αγκαλιαστεί με τη δεξιά».

Αυτός είναι ο Μπαλαούρας. Δοξάστε τον (ή, καλύτερα, φτύστε τον) …
Μαυρογιαλούρος
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και πού να βρούμε τόσο σάλιο. Είναι περισσότεροι ΜΑΣ !!!

Ανώνυμος είπε...

Σε φτυνουμε εσενα αληταρα μαυρογιαλουρο κωλοδεξιο καθικι του κερατα!!! Γαμω το σπιτι σου αληταρα!!!