Τρίτη, 25 Απριλίου 2017

Αλήτες, αργυρώνητοι δημοσιογράφοι Υπηρεσιών... Κάτω τα χέρια από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας!

"Μεταξύ των σοσιαλιστικών χωρών που επισκεφθήκαμε προσωπικά, η Κορέα είναι η πιο σπουδαία. Έχει μόνον 10 εκατομμύρια κατοίκους και το έδαφός της σχεδόν σαν της Κούβας, περίπου 110 τετραγωνικά χιλιόμετρα, όπως ακριβώς το νότιο τμήμα της Κορέας.
Καταστράφηκε ολοσχερώς από... έναν απερίγραπτο πόλεμο και ισοπεδώθηκαν όλες οι πόλεις της, κι όταν λέμε ολοσχερώς, εννοούμε ολοσχερώς. Ακόμη και μικρά χωριά με λίγους κατοίκους, όπως Merob Sosa και Sánchez Mosquera, όπου τώρα υπάρχουν μόνο στάχτες. Στάχτες, για παράδειγμα, κι η Πιονγιάνγκ, πόλη ενός εκατομμυρίου κατοίκων... Το μόνο που υπάρχει είναι οι δρόμοι με τους κρατήρες των βομβών που έπεφταν ασταμάτητα.
Η Βόρεια Κορέα βγήκε από τον πόλεμο κι όλα της τα εργοστάσια ήταν κατεστραμμένα, αλλά και χωρίς καθόλου ζώα κτηνοτροφίας... Την εποχή της αεροπορικής ανωτερότητας των βορειοαμερικανών, δεν είχαν να κάνουν τίποτα άλλο από το να καταστρέφουν και τα αεροπλάνα τους διασκέδαζαν σκοτώνοντας γελάδες, ή ότι ζώο συναντούσαν... Ήταν ένα όργιο θανάτου για δύο χρόνια η Βόρεια Κορέα, όμως τον τρίτο χρόνο εμφανίστηκαν τα Mig-15 κι η κατάσταση ανατράπηκε. Όμως, εκείνα τα δύο χρόνια πολέμου  σήμαιναν την πιο συστηματική και βάρβαρη καταστροφή που έγινε ποτέ.
Όλα όσα σας λένε για τη Βόρειο Κορέα είναι ένα ψέμα. Για παράδειγμα δείχνουν φωτογραφίες πολιτών με μίσος στα μάτια τους. Αυτό το μίσος πηγάζει από τις σπηλιές όπου έκρυβαν 200, 300, 400 παιδάκια 3 ή 4 ετών για να τα διασώσουν. Κι εκεί τα δολοφονούσαν οι βοειοαμερικανοί με φλογοβόλα και με τις ξιφολόγχες άνοιγαν τις κοιλιές των εγκύων γυναικών για να βγάλουν τα έμβρυα, που έκαιγαν με τα φλογοβόλα. Στη μνήμη των ανθρώπων μένουν άσβεστες αυτές οι απάνθρωπες πράξεις του κατοχικού βορειοαμερικάνικου στρατού [εκεί έστειλαν οι ΗΠΑ τους Έλληνες στρατιώτες που συμμετείχαν σ' αυτό τον δολοφονικό πόλεμο για την υπεράσπιση της δύσης από τον κομμουνισμό και Ελληνόπουλα έγιναν δολοφόνοι για τις ΗΠΑ και δεν γύρισαν ποτέ... 186 νεκροί και 566 τραυματίες], που για μια φάση του αγώνα έφθασαν σχεδόν στα σύνορα με την Κίνα κι είχαν κατακτήσει σχεδόν ολόκληρη τη χώρα.
Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε ότι η Βόρεια Κορέα είναι μια χώρα που αναστήθηκε από το θάνατο. Βέβαια δέχθηκε τη μεγάλη και γενναιόδωρη βοήθεια των σοσιαλιστικών χωρών, κυρίως της ΕΣΣΔ. Όμως, το πιο εντυπωσιακό είναι το πνεύμα αυτού του λαού. Ένας λαός που ήταν επί 30 χρόνια κάτω από την Ιαπωνική κατοχή, χωρίς καν να διαθέτει αλφάβητο. Θα λέγαμε πως ήταν ο πιο πρωτόγονος λαός του κόσμου. Σήμερα διαθέτει μια Λογοτεχνία κι μια Εθνική Κουλτούρα... υποχρεωτική παιδεία [Δημοτικό, Γυμνάσιο] μέχρι τα 9 χρόνια...
Έχουν πρόβλημα στη βιομηχανία, που μάλλον έχουμε κι εμείς [στην Κούβα] κι είναι η έλλειψη εργατικών χεριών. Η Κορέα βιομηχανοποιεί με ταχύτητα τη γεωργία της, την υφαντουργία...
Πρόκειται, στ' αλήθεια για μια χώρα παράδειγμα, έργο του συστήματός της και των υπέροχων ηγετών της, όπως ο Κιμ Ιλ Σούνγκ, που μπόρεσε σήμερα να κάνει τη χώρα βιομηχανική.
Η Βόρεια Κορέα μπορεί να νομίζει ο Κουβανός πως είναι οπισθοδρομική χώρα, όπως τόσες ασιατικές χώρες. Τουναντίον, εμείς τους πουλάμε ημιεπεξεργασμένη ζάχαρη, ωμή ζάχαρη κι άλλα προϊόντα, όπως αργαλειούς, μηχανές κάθε είδους, μηχανήματα εξόρυξης, που απαιτούν ειδικές τεχνικές γνώσεις για τη λειτουργία τους. Γι' αυτό είναι μία από τις χώρες που μας γεμίζει ενθουσιασμό."
Ernesto Che Guevara
Η μεγάλη αντιμπεριαλιστική επαναστατική υπόθεση των λαών της Ασίας,
της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής, είναι ανίκητη!
 
Περισσότερα για τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας: ΕΔΩ
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια: