Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017

Tα πρώτα 3.500 χιλιάδες κουβανικά laptop

Πηγή: www.cubadebate.cu

Μέχρι σήμερα, η κουβανική βιομηχανία Πληροφορικής, Επικοινωνιών και Ηλεκτρονικών (GEDEME), έχει παράγει τις πρώτες 3.500 laptops και τα πρώτα 583 tablets, για διανομή στο εσωτερικό, όπως ανακοίνωσε σήμερα η... εταιρεία. 
  Ο επικεφαλής του προγράμματος “Λύσεις Πληροφορικής Φερνάντο Φερνάντες, δήλωσε ότι αυτή η πρωτοβουλία εκφράζει την βούληση του κράτους να διευρύνει, στο μέτρο των οικονομικών δυνατοτήτων, την ασφαλή πληροφορική στην κοινωνία.  Ο στόχος για τον τρέχον έτος, με την παραλαβή των εξαρτημάτων και των περιφερειακών από την κινέζικη εταιρεία Haier μετά την υπογραφή συμφωνίας για μεταφορά τεχνολογίας, είναι να φτάσει η παραγωγή σε 50 χιλιάδες μονάδες, εξήγησε ο Φερνάντες.
Σημείωσε ακόμα, ότι ολοκληρώθηκε στις 20 Γενάρη η εκπαίδευση του προσωπικού από τους κινέζους ειδικούς, οι οποίοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τον επαγγελματισμό των τεχνικών που θα αναλάβουν αυτή την πρόκληση, τονίζοντας ότι η GEDEME βρίσκεται στη δεύτερη φάση του προγράμματος, που περιλαμβάνει την συναρμολόγηση του 40% του εξοπλισμού που παραλαμβάνεται από την Κίνα.

Στο πρόγραμμα συμμετέχει επίσης το Πανεπιστήμιο Πληροφορικής Επιστήμης (UCI), το οποίο παρέχει τα Λειτουργικά Συστήματα Nova, τις εφαρμογές πληροφορικής και τα προγράμματα παραγωγής.

Η GEDEME είναι επιφορτισμένη με την εγκατάσταση του εξοπλισμού, την παραγωγική διαδικασία και την εμπορία του εν λόγω υλικού μέσω των αλυσίδων χονδρικής. Η Κίνα παρέχει όλη την τεχνολογία και τις πρώτες ύλες και εξασφαλίζει την κατάρτιση και την ανταλλαγή τεχνικής με τους κουβανούς ειδικούς, επεσήμανε ο Φερνάντες.

Η σύγχρονη υβριδική γραμμή παραγωγής στο νησί, μπορεί να φτάσει να συναρμολογεί μέχρι 120 χιλιάδες μονάδες ετησίως, Laptop Core i3, Celeron και Core i5, όλα έκτης γενιάς.


Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια: