Τρίτη, 7 Μαρτίου 2017

ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ και από τον Τσιτουρίδη! ΟΙ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΟΙ διασπούν τη ΝΔ... Mε αντάλλαγμα να κάνει ο Τσίπρας τον Καραμανλή, Πάκη;


Μέσω "PRESS-GR"
Από τον Στάθη Παλαιολόγο.

Διασπαστικών διεργασιών στη ΝΔ συνέχεια! 
Δύο πρώην υπουργοί της ΝΔ ανακοίνωσαν την ίδρυση νέου φορέα στην Κεντροδεξιά. Η ημερομηνία είναι, όπως δηλώνουν, συμβολική, καθώς στις 7 Μαρτίου 2004 η ΝΔ του Κώστα Καραμανλή είχε... κερδίσει τις εκλογές.
Ο λόγος για δύο «κλασικούς» καραμανλικούς, τον Σάββα Τσιτουρίδη και τον Νίκο Τσιαρτσιώνη, οι οποίοι υπέγραψαν σήμερα την ιδρυτική διακήρυξη του νέου φορέα στην Κεντροδεξιά και  κάνουν άλλη μια διασπαστική κίνηση στην κομματική σκακιέρα σε βάρος δύσκολα στον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Στόχος του φορέα, σύμφωνα με τη διακήρυξή του, είναι: «Το Δίκτυο είναι ένας φορέας που συστήνεται με στόχο την ενεργή και ουσιαστική συμβολή, σε μια ανοικτή κι οργανωμένη διαβούλευση, για την κατάρτιση ενός Εθνικού Σχεδίου υπέρβασης της βαθιάς και πολύπλευρης κρίσης και ανασυγκρότησης της χώρας με βάση τη λογική και το ρεαλισμό».
Δηλώνουν επίσης ότι «λειτουργούμε θετικά και χωρίς ανταγωνισμούς με κομματικούς οργανισμούς ή άλλες πρωτοβουλίες που κάνουν συναφείς διαπιστώσεις κι έχουν παραπλήσιους προβληματισμούς κι ανησυχίες με τους δικούς μας».
Σημειώνουν επίσης ότι «θα είμαστε παρόντες με τις ιδέες, τις θέσεις και τις προτάσεις μας σε όλα τα ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών, της οικονομίας και της κοινωνίας στην Ελλάδα, στην υπόλοιπη Ευρώπη και στον κόσμο».

Ο Σάββας Τσιτουρίδης είναι από τα γνωστά στελέχη της παλιάς ΝΔ, είχε εκλεγεί βουλευτής το 1996,  το 2000, το 2004, το 2007 και το 2009. Διετέλεσε υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης (2004) και υπουργός Απασχόλησης (2006).
Από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης παραιτήθηκε το 2004 για λόγους ευθιξίας, όταν η μετεγγραφή του γιου του από το Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο έλαβε μεγάλες διαστάσης στα ΜΜΕ. Το 2007 είχε παραιτηθεί και από υπουργός Απασχόλησης εξαιτίας εισαγγελικής έρευνας για χρηματιστηριακές πράξεις στενού του συνεργάτη το διάστημα 1999-2000. Η έρευνα μπήκε στο αρχείο, καθώς δεν προέκυψε εμπλοκή του συνεργάτη του.
Παράλληλα, το όνομά του είχε εμπλακή στο σκάνδαλο δομημένων ομολόγων, όταν, σύμφωνα με το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής προέκυψαν ευθύνες με ταυτόχρονη πρόταση για παραπομπή σε έρευνα και για τυχόν ποινικές ευθύνες.

Ο Νικόλαος Τσιαρτσιώνης εξελέγη βουλευτής με τη ΝΔ το 1996, το 2000 και το 2004. Διετέλεσε υπουργός Μακεδονίας-Θράκης το διάστημα 2004-2006.
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Να πάνε να γαμηθούνε όλα τα μνημονιακά
παρακλάδια και οι σιωπηρά σιγοντάροντες
απ' όπου κι' αν προέρχονται.
Aπαράβατος νόμος.