Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017

Οι δυνάμεις των ΗΠΑ εμποδίζουν την προέλαση του Συριακού στρατού, προετοιμάζοντας τον διαμελισμό της Συρίας


Η επιχείρηση που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ κοντά στη Ράκκα στοχεύει «να εμποδίσει την προέλαση των δυνάμεων της Συριακής κυβέρνησης από τα δυτικά». Η βαλκανοποίηση της Συρίας έχει ξεκινήσει. (Σχόλιο δικό μας: Κάνουν λογαριασμούς χωρίς τον περήφανο κι Αδούλωτο λαό της Συρίας των Σελευκιδών του Μεγάλου Αλεξάνδρου και φυσικά του... Λιονταριού της Συρίας, τον Πρόεδρο Άσαντ) 


Ο δρόμος για τη Ράκκα είναι πλέον κλειστός από τις δυνάμεις των ΗΠΑ και των συμμάχων τους. Οι πιθανότητες να επανακτηθεί η Ράκκα (και η γύρω περιοχή) από τη Συρία είναι πλέον ελάχιστες έως μηδενικές. Οι ξένοι στρατοί και οι αντιπρόσωποί τους ακονίζουν τα μαχαίρια τους.
Άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων των ΗΠΑ, Κούρδοι της Συρίας και Άραβες μαχητές έχουν καταλάβει  μια «στρατηγική αεροπορική βάση» από το Ισλαμικό Κράτος στη βόρεια Συρία. Με αυτή τους την κίνηση, έχουν επίσης μπλοκάρει την προέλαση του Συριακού στρατού, ο οποίος πλησιάζει τη Ράκκα από δυτικά.
Οι καθοδηγούμενες από τους Κούρδους Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) ανακοίνωσε την Κυριακή (26/3) ότι κατέλαβαν την αεροπορική βάση Tabqa, 24 χλμ από τη Ράκκα, την πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε (ISIL) στη Συρία. (http://www.aljazeera.com/news/2017/03/backed-forces-capture-tabqa-air-base-isil-170327033050002.html)
Νωρίτερα την προηγούμενη εβδομάδα, αεροπλάνα των ΗΠΑ μετέφεραν μαχητές του SDF πίσω από τις γραμμές του ISIL, προκειμένου να ξεκινήσουν την επίθεση στο φράγμα της Tabqa και την Παρασκευή η συμμαχία έφτασε σε μία από τις πύλες του φράγματος. Οι δυνάμεις του SDF βρέθηκαν σε απόσταση μόλις 10 χλμ βόρεια της Ράκκα προτού ξεκινήσουν την επίθεση.
Εκτός από την ανακατάληψη του φράγματος, ο SDF δήλωσε ότι σκοπός του καθοδηγούμενου από τις ΗΠΑ συνασπισμού είναι και να κλείσει το δρόμο από τα δυτικά στις Συριακές κυβερνητικές δυνάμεις.
Οι αερομεταφερόμενες δυνάμεις κατέλαβαν τέσσερα μικρά χωριά στην περιοχή δυτικά της Tabqa και απέκοψαν τον κεντρικό αυτοκινητόδρομο που συνδέει τις επαρχίες της Ράκκα, του Deiral-Zor και του Χαλεπίου.
Τον προηγούμενο μήνα ο SDFείχε κόψει το δρόμο προς τη Ράκκα, κυκλώνοντας την πόλη από βόρεια, ανατολικά και δυτικά.
Πλέον ο μόνος δρόμος προς τη Ράκκα είναι από τον ποταμό Ευφράτη νότια της πόλης.
Δεν είναι απίστευτο; Ένας ξένος στρατός, που επιχειρεί παράνομα σε ένα κυρίαρχο κράτος, μπορεί να προελαύνει και να εμποδίζει τον νόμιμο στρατό αυτού του κράτους να απελευθερώσει τη δική του πόλη από τους τρομοκράτες!
Σε τι κόσμο ζούμε – και τι να πει κανείς για το Διεθνές Δίκαιο!
Περιμένουμε με ενδιαφέρον την αντίδραση της Μόσχας. Μήπως ήταν κι αυτό εξαρχής μέρος της «συμφωνίας» για τη Συρία; Ή μήπως ελπίζει η Ουάσιγκτον ότι η Συρία, το Ιράν και η Ρωσία θα αποδεχτούν για τη Ράκκα τη μοίρα που της ορίζουν οι ΗΠΑ;
Μετάφραση: Anapoda.news
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια: