Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017

ΠΟΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΝ ΚΡΑΖΕΙ! Ταξιδάκι της υπουργού τηλεπωλήτριας (συναδέλφισσα του Γεωργιάδη) με τα έξοδα πληρωμένα!

Από το "PRESS-GR"

 Στη Νέα Υόρκη και το Μόναχο ταξίδευσαν η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου και ο διευθυντής του γραφείου της (μετακλητός υπάλληλος) Ευάγγελος Πολίτης-Στεργίου, από τις... 6 έως και τις 11 Μαρτίου.

Στη Νέα Υόρκη παρευρέθησαν στην έκθεση «A World of Emotions: Ancient Greece, 700BC-200AD» μετά από πρόσκληση του Ιδρύματος Ωνάση και στο Μόναχο στη Συναυλία Μνήμης για το Ολοκαύτωμα των Εβραίων της Θεσσαλονίκης με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης.

Ωραία και καλά έως εδώ. Τι πιο λογικό μία υπουργός να πηγαίνει σε μεγάλες εκδηλώσεις (στο εξωτερικό) που αφορούν την Ελλάδα; Έλα όμως που τα έξοδα δεν τα πλήρωσε ούτε το υπουργείο (όπως θα έπρεπε) αλλά ούτε και η ίδια η υπουργός (αν δεν ήθελε να επιβαρύνει το κρατικό ταμείο).

Αλλά ένας ιδιώτης. Και δη, ένας ιδιώτης που δραστηριοποιείται στον τομέα του υπουργείου.

Διαβάζουμε στη Διαύγεια: «Το Ίδρυμα Ωνάση καλύπτει το σύνολο της δαπάνης μετάβασης-επιστροφής, διανυκτερεύσεων και διατροφής για τους κ.κ. Κονιόρδου και Πολίτη-Στεργίου».

Σαν να ταξιδεύσει ένας υπουργός Υγείας στο εξωτερικό για μία εκδήλωση και τα έξοδα να τα καλύψει μία φαρμακευτική εταιρία!

Προσοχή, δεν ρίχνω καμία ευθύνη στο Ίδρυμα Ωνάση που κάνει πολύ καλά τη δουλειά του και, όντως, προσφέρει στην υπόθεση πολιτισμός στην Ελλάδα. Αναφέρομαι κατευθείαν στην υπουργό που δέχτηκε να της βάλουν τα έξοδα.

Το ακόμα πιο αστείο είναι αυτό που διαβάζουμε παρακάτω στη Διαύγεια: «Η κ. Κονιόρδου δεν επιθυμεί να της καταβληθεί η αναλογούσα σε αυτήν ημερήσια αποζημίωση». Πιο αστείο και από το γεγονός πως το υπουργείο εγκρίνει «να καταβληθεί μόνο η ημερήσια αποζημίωση για τον κ. Πολίτη- Στεργίου η οποία καθορίζεται στο ποσό των 25 ευρώ».

Και δεν παραβλέπουμε το γεγονός πως με έξοδα του Ιδρύματος Ωνάση ταξίδευσε και τρίτος άνθρωπος από το Υπουργείο Πολιτισμού στη Νέα Υόρκη, η «κ. Μαρία Λαγογιάννη, μόνιμη υπαλλήλος του ΥΠΠΟΑ, του κλάδου ΠΕ Προϊστορικών- Κλασικών Αρχαιοτήτων, Προϊσταμένης του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου».

Όπως διαβάζουμε σε άλλη απόφαση που ανέβηκε λίγες ημέρες πιο πριν στη Διαύγεια, επίσης οι «δαπάνες μετακίνησης και διαμονής θα καλυφθούν από το Ίδρυμα Ωνάση».

Κι ένα τελευταίο ερώτημα προς την υπουργό: το Ιδρυμα Ωνάση της πλήρωσε και τα έξοδα στο Μόναχο; Για μία άσχετη, με αυτό, εκδήλωση; Το ξενοδοχείο και τη διατροφή της; Διότι έτσι φαίνεται από την απόφαση στη Διαύγεια. Είναι δυνατόν;
Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια: