Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Αντιιμπεριαλιστική δράση στο Περιστέρι! Από την μία η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή και από την άλλη οργανώσεις σαν το ΣΕΚ και την ΔΕΑ...

Σήμερα έγινε στοχευμένη Αντιιμπεριαλιστική δράση-ενημέρωση με μοίρασμα φυλλαδίων έξω από το 13ο και το 33ο δημοτικό σχολείο του Περιστερίου.
Η δράση αυτή έγινε με αφορμή το κάλεσμα της Εργατική Λέσχης Περιστερίου η οποία με αυτόν τον τρόπο ήθελε να υποδεχτεί τα παιδιά των μεταναστών στα σχολεία της περιοχής. Αυτό το κάλεσμα είναι σύμφωνο με τις... υπόλοιπες κινητοποιήσεις που λαμβάνουν χώρα σε όλα τα σχολεία που πρόκειται να φιλοξενηθούν τα παιδιά των μεταναστών .


Η Εργατική Λέσχη Περιστερίου (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) όπως σε όλες τις παρόμοιες κινητοποιήσεις, έχει σαν στόχο να αποκρούσει σε πρώτη φάση τον ρατσισμό και την ξενοφοβία, να υπερτονίσει την αλληλεγγύη του ελληνικού λαού σε κάθε κατατρεγμένο και να δηλώσει πως τα παιδιά των μεταναστών δεν αποτελούν κάποιο βάρος για την τοπική κοινωνία. 

Αν μη τι άλλο αυτό είναι πολύ σωστό σαν αίτημα αλλά παράλληλα αυτονόητο.

Αυτό που φαίνεται να ξεχνάμε, είναι πως τα παιδιά των μεταναστών εδώ και πολλά χρόνια ήδη βρίσκονται και φοιτούν στα ελληνικά σχολεία και από την άποψη αυτή είναι πραγματικά πολύ περίεργο να συζητάμε και να θέτουμε αυτά τα ζητήματα σαν διεκδίκηση.

Παιδιά από τις Αφρικανικές χώρες, από την Αλβανία, από τις Ασιατικές χώρες κλπ έχουν αγκαλιαστεί από όλους εδώ και χρόνια, πάντα με κάποιες εξαιρέσεις που τους δημιουργούν προβλήματα αλλά που παράλληλα απομονώνονται και αντιμετωπίζονται άμεσα από την υπόλοιπη κοινωνία

Είναι αδιανόητο να δεχθούμε πως μπορεί να έγινε πρόβλημα ξαφνικά η παρουσία των παιδιών των μεταναστών στα σχολεία.

Γιατί όμως άνοιξε τώρα αυτή η συζήτηση και γιατί έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον των τηλεοπτικών μέσων άρα και της κοινής γνώμης που ακόμα επηρεάζεται; Η απάντηση όπως πάντα είναι ο αποπροσανατολισμός!

Αποπροσανατολισμός που ειδικά στα χρόνια των μνημονίων στο προτεκτοράτο είδαμε να δουλεύει και να λειτουργεί στο απόλυτο, πάντα με τους ίδιους εκφραστές, πάντα με τον ίδιο τρόπο και πάντα επιτυχημένα.


Αποπροσανατολισμό που είδαμε να δουλεύει στον Άγιο Παντελεήμονα την στιγμή που ο κόσμος διαδήλωνε μαζικά σε όλη την επικράτεια κατά της μνημονιακής κυβέρνησης, αποπροσανατολισμό που είδαμε στο Λιμάνι του Πειραιά την στιγμή που το ξεπουλούσαν κάποιοι στήνανε «οπαδικές μανούρες».

Αποπροσανατολισμός που τώρα έχει συμφέρον να λειτουργήσει και έχει στηθεί πάνω στα βάσανα των προσφύγων.

Τα στρατόπεδα τα ίδια. Από την μία οι παρακρατικοί φασίστες και από την άλλη οι παρακρατικοί τιμητές των Ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων οι οποίοι είναι πλήρως κατευθυνόμενοι και απαραίτητοι στον σχεδιασμό τους.

Από την μία η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή και από την άλλη οργανώσεις σαν το ΣΕΚ και την ΔΕΑ.


Γιατί όμως έχουν στήσει αυτή την φορά αυτόν τον αποπροσανατολισμό; Η απάντηση βρίσκεται στο πως βλέπουν τα εξουσιαστικά κέντρα αυτούς τους πρόσφυγες και σε τι τους χρησιμεύουν.
Για αρχή, μέσα από την αποπροσανατολιστική συζήτηση που έχει ανοίξει, βλέπουμε πως απομακρύνονται τα πραγματικά αιτήματα που θα πρέπει να υπάρχουν.

Αιτήματα όπως το τέλος του πολέμου και την ασφαλή επιστροφή στους τόπους τους και την ανοικοδόμηση της χώρας τους πάνε περίπατο. Επίσης περίπατο πάει και το αίτημα για την μεταφορά των προσφύγων στις χώρες που θέλουν οι ίδιοι να μετακινηθούν.

Τα εξουσιαστικά κέντρα με πολιτικές σαν αυτή της παρουσίας των προσφύγων στα σχολεία, προσπαθούν σε πρώτη φάση να νομιμοποιήσουν την προσφυγιά άρα και τους πολέμους που την γεννάνε και στην συνέχεια να εγκλωβίσουν τους πρόσφυγες τους οποίους κρατάνε ουσιαστικά ομήρους στα ελληνικά εδάφη.


Κατατρεγμένοι άνθρωποι που πρώτα η μοίρα τους ήθελε να βλέπουν να ισοπεδώνουν την χώρα τους. Βαλτοί των Μυστικών υπηρεσιών και μισθοφόροι οι οποίοι με τις ευλογίες και την ενίσχυση τη Δύσης είναι υπεύθυνοι για την καταστροφή. Κατατρεγμένοι που στην συνέχεια μπλεχτήκανε στα σχέδια και στο αλισβερίσι ανάμεσα σε δουλέμπορους και ΜΚΟ οι οποίες είχαν και την αρμοδιότητα της "φροντίδας" τους. Κατατρεγμένοι με τελικό στάδιο την οικονομική τους εκμετάλλευση από τα Δυτικά Καπιταλιστικά κέντρα που θέλουν να συνεχίσουν να ενισχύονται αλλά και η υποβάθμιση του ντόπιου εργατικού δυναμικού.


Για τους παραπάνω λόγους στους οποίους έχουμε την ατυχία να είμαστε μάρτυρες και έχοντας δίπλα ανθρώπους που ενώ βλέπουν τα ίδια, εμφανίζουν μία πολιτική δειλία, αποφασίσαμε να πάρουμε θέση και να δράσουμε.

Πήγαμε στο Περιστέρι και δηλώσαμε προς πάσα κατεύθυνση πως ήρθε η ώρα της αποκάλυψης για όλους. Δεν υπάρχει μόνο το άσπρο μαύρο αλλά υπάρχουμε και εμείς. Δεν έχετε πλέον ελεύθερο πεδίο για να επιβάλλετε στα από τα κάτω την Ιμπεριαλιστική ατζέντα σας.

Ο απλός κόσμος, ο κόσμος της γειτονιάς ήρθε η ώρα για να σας μάθει. Και για αυτό να είστε σίγουροι πως θα φροντίσουμε να γίνει με κάθε μέσο και τρόπο, με τις μηδαμινές δυνατότητες που έχουμε.

Είμαστε ο τρίτος πόλος. Αυτό το ζωντανό κομμάτι της κοινωνίας που δεν τρώει κουτόχορτο, που δεν παγιδεύεται ανάμεσα στα παρακρατικά παιχνίδια αυτών που έχουν συμμετάσχει στο έγκλημα.

Ούτε στο Περιστέρι ούτε πουθενά
τσακίστε τους παρακρατικούς σε κάθε γειτονιά
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια: