Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2017

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΦΑΖΟΝΤΑΙ! ΠΟΣΑ ΕΚΑΤ. μοιράστηκαν (όλα) τα κόμματα...

Από το "PRESS-GR"
Γιωργος Παπαδοπουλος Τετραδης   

Την ώρα που σφάζονται στη Βουλή,
μοιράζονται από την πίσω πόρτα 7 εκατομμυριάκια
Την ώρα που η κυβέρνηση ούρλιαζε και κατάγγελνε όλα τα κόμματα για θαλασσοδάνεια και διαπλοκή με τις τράπεζες και την ώρα που εκπρόσωποι, αρχηγοί και ο πρωθυπουργός λοιδορούσαν ο ένας τον άλλον για χρέη που δεν αποπληρώνονται στο αιώνα τον άπαντα, μοιράζονταν από την... πίσω πόρτα όλοι τα 7 εκατομμύρια της χρηματοδότησης των κομμάτων σαν να μην τρέχει τίποτε! Κορόιδο λαέ!

Όλα αυτά, δύο μέρες πριν τη συζήτηση (ο θεός να τη κάνει συζήτηση) του περίφημου πορίσματος για το πολιτικό και μιντιακό χρήμα στη Βουλή! Η απόφαση αναρτήθηκε κανονικά στη «Διαύγεια» ενώ οι θεατρικές κραυγές για την έλλειψη διαύγειας ακούγονταν μέσα στην αίθουσα και έξω, ως τα πέρατα του κόσμου.

Θεατρικές, γιατί από το παραδάκι του λαού, που δεν περισσεύει για τίποτε, τα κόμματα δεν έχουν υποστεί κανένα κούρεμα λόγω λιτότητας και εισπράττουν ακόμα τόσα ευρώ όσα αναλογούν στα ποσοστά τους με τα παλιά κριτήρια!

Αυτά τα τόσα ευρώ που εγκρίθηκαν τώρα είναι 5.699.672 ως πρώτη δόση από τα 7.000.000 που θα μπουν στα ταμεία των κομμάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό για φέτος. Μοναδική εγγύηση γι αυτά είναι οι… μελλοντικές απολαβές με βάση τα ποσοστά που ΘΑ πάρουν τα κόμματα στις εκλογές, λες και ξέρουν αν θα υπάρχουν και πόσο ποσοστό ψήφων θα πάρουν! ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν εκχωρήσει πολλαπλώς τις μελλοντικές τους χρηματοδοτήσεις έναντι της αποπληρωμής των δανείων, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ απλώς.

Τα συνολικά χρέη των κομμάτων στις τράπεζες είναι 418.000.000 ευρώ μέχρι σήμερα, με τάσεις μείωσης μετά το σάλο που έχει προκληθεί εδώ και τέσσερα χρόνια. Τα χρέη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μοιάζουν με της Ελλάδας. Δεν είναι βιώσιμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, που χρωστάει στην Εθνική Τράπεζα 8.406.888 ευρώ, παίρνει τώρα 2.043.746 ευρώ και κάνει να παίρνει και το ποσοστό που του αναλογεί από το υπόλοιπο από το 1.500.000 ως τα 7 εκατομ.

Η ΝΔ, που χρωστάει στις τράπεζες 210.835.840 ευρώ θα πάρει τώρα 1.651.739 ευρώ.

Το ΠΑΣΟΚ που χρωστάει 189.695.073 ευρώ θα πάρει 249.683,89 ευρώ

Η ΔΗΜΑΡ παίρνει 37.165,8 ευρώ

Η «Ελιά» (το σχήμα ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές) θα πάρει 39.07765 ευρώ

Το Ποτάμι παίρνει 374.148,02 ευρώ

Το ΚΚΕ παίρνει 451.873,28 ευρώ

Οι ΑΝΕΛ παίρνουν 300.670,18 ευρώ

Η Ένωση Κεντρώων παίρνει 261.012,19 ευρώ

Η Λαϊκή Ενότητα (ΛΑΕ), το ΛΑΟΣ, το Άρμα Πολιτών (!) και η… «Πυρίκαυστος Ελλάδα» του Κώστα Ζουράρη θα μοιραστούν από 26.000 μέχρι 36.000 ευρώ.

Και για να ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα. Τα κόμματα καλώς χρηματοδοτούνται από τον προϋπολογισμό, δηλαδή από το λαό. Είναι πρακτικά η πιο διαφανής διαδικασία και είναι αναλογική. Η πιο αναλογική, γιατί απολύτως δίκαιη και αναλογική διεργασία δεν υπάρχει αν πάρει κανείς υπ όψιν του εκείνους από το λαό που απέχουν, που ψηφίζουν λευκό, άκυρο ή άλλα κόμματα, αλλά πληρώνουν.

Είναι ένα τίμημα για την αντιπροσωπευτική δημοκρατία, που ψηφίζει ο λαός και χρηματοδοτεί ο λαός. Κανονικά έπρεπε να την ελέγχει κι όλας. Αλλιώς, θα τη χρηματοδοτούσαν ιδιώτες κεφαλαιούχοι, που έτσι κι αλλιώς αλωνίζουν σε κυβερνήσεις και κόμματα. Σκέψου να τα συντηρούσαν και επίσημα! Η άλλη λύση, να χρηματοδοτούνται τα κόμματα αποκλειστικά από τα μέλη δεν αποδίδει. Τα μέλη συνεισφέρουν και σήμερα με πενιχρά αποτελέσματα.

Το πρόβλημα, όμως, δεν είναι στην κρατική χρηματοδότηση. Είναι που τα κόμματα δεν δίνουν λογαριασμό μέχρι σέντς για τα χρήματα που παίρνουν. Δηλαδή, τι τα κάνουν. Πώς φαγώθηκε κοντά μισό δις ευρώ δηλαδή; Άγνωστο. Εδώ και χρόνια Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει.

Το χειρότερο: Την ίδια ανεξέλεγκτη κατάσταση συνεχίζουν και σήμερα τα κόμματα. Και δεν τη συνεχίζουν απλώς Τη διαιωνίζουν χέρι- χέρι και με τον καινούργιο συνεταίρο στο club των «μεγάλων», τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο οποίος, την ίδια μέρα που καταγγέλλει τους άλλους ότι έχουν μη βιώσιμα χρέη και απειλεί να χώσει στη φυλακή κάθε υπεύθυνο, αλλά δεν βρίσκει πολιτικούς υπεύθυνους, την ίδια ώρα ενθυλακώνει τα 2,5 εκατομμυριάκια τώρα και εγκρίνει διακομματικά να πάρουν και αυτοί που τους καταγγέλλει το κάτι τις τους!

Κατά τα άλλα καταγγέλλει στο λαό το «σάπιο παλιό πολιτικό σύστημα» για διαφθορά και αδιαφάνεια! Και ο λαός ακόμα πιστεύει ότι υπάρχει πραγματική σύγκρουση μεταξύ των κομμάτων! Και μαζί του το πιστεύουν και μερικοί γραφικοί πολιτικοί που νομίζουν ότι κάνουν επανάσταση!

Η μόνη πραγματική σύγκρουση μεταξύ των κομμάτων είναι για το ποιος θα καθίσει στο βάζο με το μέλι. Όταν το καταλάβει αυτό ο λαός υπάρχει πιθανότητα κάτι ν’ αρχίσει να αλλάζει στη χώρα.
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια: